به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، اعلام قطع ارائه خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی در بیمارستان کیش موضوعی است که هر ساله در جزیره کیش مطرح می شود. علت این تصمیم بیمارستان کیش، بدهی های انباشته تامین اجتماعی به بیمارستان کیش اعلام شده است. اما متضرر واقعی قطع خدمات ارائه شده به مردم برای دریافت مطالبات چه کسی است؟ پاسخ روشن است : مردم.
اما واقعیت چیست و چرا جزیره کیش بعد از گذشت سال ها همچنان فاقد یک مرکز درمانی تامین اجتماعی است؟ موضوعی جدی که بار مالی بسیاری را بر دوش بیمه شدگان آن در کیش گذاشته است.
جزیره کیش با دارا بودن بیش از 35 هزار بیمه شده اصلی و بیش از 70 هزار بیمه شده کلی بدون یک کلینیک مختص بیمه شدگان تامین اجتماعی است.
کیش با بیش از 90 کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 40 هزار نفر با موقعیتی محصور و محدود به لحاظ تردد زمینی، نیازمند خدمات کامل رفاهی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان است.
موضوعی که به ویژه در شش ماهه دوم سال و تعطیلاتی همچون عید نوروز جمعیت متغیر آن با رشد زیادی مواجه می شود. وجود یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی، یک مرکز درمانی در مرکز شهر و مرکز توسعه سلامت تنها ظرفیت های بهداشتی و درمانی در جزیره است که اگر نگاهی به تعرفه های ارائه خدمات به همشهریان و گردشگران بیندازیم، متوجه می شویم بسیاری از ساکنان آن با هزینه های گزاف در مانی دست و پنجه نرم می کنند.
پوشش بیمه ای ساکنان کیش ؟ امیرکیانی مدیر داخلی بیمارستان کیش در جمع خبرنگاران اعلام کرد: انواع خدمات و بیمه های درمانی ارائه شده در کیش شامل تعرفه های بیمه صندوق رفاه که به کارکنان سازمان منطقه آزاد کیش و ادارات وابسته آن تعلق دارد، بیمه تامین اجتماعی، بیمه ارائه شده توسط بانکها، بیمه ویژه صدا وسیما، بیمه خدمات کارکنان ارتش و نیروهای مسلح می شود.
رئیس اداره تامین اجتماعی کیش هم می گوید: بیش از 70 درصد جمعیت جزیره کیش تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اند.
سهراب رئیسی اضافه کرد: نرخ بیمه خدمات تامین اجتماعی ارائه شده در بیمارستان کیش شامل سهم 30 درصدی بیمه شده و 70 درصد بیمه گر است که این میزان در بخش خدمات بستری شامل10 درصد سهم بیمه شده و 90 درصد سهم بیمه گر است. این در حالی است که تامین اجتماعی کیش فقط در حوزه بیمه فعال است نه در حوزه درمان؟!
تعرفه های منتاقض درمانی در کیش مدیر داخلی بیمارستان کیش با اعلام اینکه تعرفه های بیمارستان کیش به عنوان یک بیمارستان خصوصی درجه یک و بر اساس مصوبه وزارت بهداشت تعیین شده است گفت: ماهانه نزدیک به یک تا یک و نیم میلیارد تومان خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی ارائه می کنیم.
اگر نگاهی دیگر به میزان جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی در کیش بیندازیم تنها یک موضوع پررنگ می شود و آن اینکه بیشترین درآمد بیمارستان کیش از ناحیه همین بیمه شدگان است، پس اعلام قطع ارائه خدمات به این جمعیت اگرچه به عنوان اهرم فشار بر سازمان تامین اجتماعی تصمیم درستی نیست، اما سازمان تامین اجتماعی هم باید به تعهدات بیمه ای خود به موقع عمل کند.
میزان بدهی ها ؟ دکتر صلاح رئیس بیمارستان میزان بدهی سازمان تامین اجتماعی به بیمارستان کیش را مبلغی در حدود 17 میلیارد تومان اعلام می کند و می گوید: این میزان بدهی مربوط به سال 1396 بوده که تنها قسمتی از آن خرداد 97 پرداخت شده و نزدیک به 17 میلیارد تومان آن همچنان باقی مانده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و عضو هیئت مدیره بیمار ستان کیش هم با تاکید بر اینکه قرارداد بیمارستان کیش از خرداد 97 به پایان رسیده و بدهی ها پرداخت نشده گفت: این بیمارستان تا به امروز که 5 ماه گذشته همچنان در حال ارائه خدمات است ولی سازمان تامین اجتماعی به فکر بیمه شدگان خود نیست.
سعید پور علی افزود: چند سالی است که این روند تاخیر در پرداخت بدهی ها وجود دارد و احتمال قطع خدمات هم هر سال تکرار می شود.
آیا زمان احداث مرکز تامین اجتماعی در کیش نرسیده است؟ وقتی در جزیره کیش جمعیتی بیش از 70 هزار نفر بیمه شده مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد چرا سازمان تامین اجتماعی کلینیکی هر چند کوچک در جزیره احداث نمی کند.
یک محاسبه سرانگشتی نشان می دهد که هزینه کرد در آمدسرشار تامین اجتماعی چرا نباید در کیش ارائه شود؟ مگر نه اینکه کوچکترین خدمت این سازمان به بیمه شدگان خود پرداخت طلب بیمارستان و جلوگیری از قطع این خدمات به بیمه شدگان خود است؟
اگر فقط میزان درآمد سازمان تامین اجتماعی از جمعیت بیمه شده اصلی خود را تنها در یک ماه محاسبه کنیم(35 هزار بیمه شده × 300 هزارتومان حق بیمه ماهانه) به عددی نزدیک به بیش از 10 میلیارد تومان خواهیم رسید که مبلغ بزرگی است.
امیرکیانی مدیر داخلی بیمارستان کیش می گوید در صورت پرداخت شدن مطالبات این سازمان، امکان پرداخت دستمزد کارمندان، پزشکان بیمارستان و خرید تجهیزات پزشکی فراهم می شود که کیفیت خدمات ارائه شده را افزایش خواهد داد.
وقتی بیش از 10 میلیارد تومان درآمد در یک ماه عایدی تامین اجتماعی است پس چرا این مشکلات و بدهی ها بوجود می آید؟ چرا نباید اولویت محل خرج کرد این در آمد ها در جزیره کیش باشد؟
پیگیری احداث کلینیک تامین اجتماعی در کیش؟ اگرچه تاکنون مسوولان سازمان تامین اجتماعی پاسخ روشنی به پیگیری های رسانه های کیش نداده اند اما پورعلی عضو هیئت رئیسه بیمارستان کیش می گوید قرار است به زودی بخشی از طلب بیمارستان کیش پرداخت شود که تاکنون محقق نشده است.
شریفی نماینده مردم غرب استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی هم که تاکنون چندین بار قول پیگیری و ساخت کلینیک تامین اجتماعی را داده است، عنوان کرده که این موضوع را از نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی پیگیری کرده و ایشان هم قول همکاری داده اند.
و اما بیمارستان کیش ! بیمارستان کیش هم در کنار ظرفیت های موجود خود، که به لحاظ تجهیزات توانسته امکانات خوبی را در جزیره کیش جمع کرده و به شهروندان خدمات بدهد باید در حوزه نیروی انسانی هم فکری به حال حضور مستمر متخصصان و پزشکان، در کیش کند و در کنار آن باید تخصص و مهارت پزشکان و کادر فنی بیمارستان را هم در ارائه خدمات و استفاده از تجهیزات ارتقا دهد.
گران بودن تعرفه های بیمارستان کیش با وضع موجود سنخیت و تطابق درستی ندارد و این وضع تنها درآمد زایی برای بیمارستان کیش به همراه دارد و در کنار قطعی گاه و بیگاه بیمه تامین اجتماعی باعث افزایش رنج بیمار و همراه بیمار شده است.
تجهیزات بیمارستان کیش و دورنمایی که برای آن در نظر گرفته شده بیشتر می تواند برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری سلامت باشد و باید در کنار آن شرایطی مناسب تر را برای درصد بزرگی از جمعیت کیش هم فراهم کرد.
اینکه بیمارستان کیش هم برای دریافت مطالبات خود، درب های خدماتی خود را به روی این تعداد بیمه شده ببندد هم تصمیم درستی نیست و باید فکری دیگر به حال این وضع موجود کرد، فکری که تنها به مسیر ساخت یک مرکز کلینیک تامین اجتماعی یا در نگاهی کلی بیمارستان تامین اجتماعی در کیش منتهی شود.
نویسنده: زهرا افسَرده