سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان با محوریت بررسی مصوبات و پیگیری مشکلات عمده در حوزه سلامت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون اقتصادی استانداری در این نشست
جعفر گوهرگانی افزود: از مهمترین مسائل بررسی شده در این جلسه، بررسی میزان مخاطرات دکل های مخابراتی اطراف مدارس بوده است که با ارزیابی این دکل ها و سنجش میزان تشعشات از طرف سازمان های مربوطه، اقدامات ضروری لحاظ می شود.
وی گفت: پیگیری وضعیت فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) و حضور مداوم و مستمر کارشناسان بهداشت محیط در تصفیه خانه های شهری و روستایی از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این نشست گفت: برنامه ریزی و برگزاری مداوم جلسات به همراه پیگیری عملکرد موجب پیشروی در امر سلامت مردم می شود.
حسن نوروزی افزود: تمامی ارگان ها و سازمان ها موظف به رعایت قوانین و مقررات تصویب شده در این جلسه می باشند و عدم رعایت این قوانین به منزله ی قانون شکنی خواهد بود و با متخلفین برخورد خواهد شد.
دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی استان گفت: صدور پروانه کسب مرتبط با دام و فراورده های خام دامی، جمع آوری کیوسک ها و دکه های عرضه فروش غیر مجاز در اطراف مدارس، دکل های مخابراتی مستقر در اطراف مدارس، تانکرهای حمل و تخلیه چاه فاضلاب و فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) از مهمترین موضوعات مورد بحث در این نشست بود.
اورنگ ایلامی ادامه داد: تعبیه سیستم تخلیه در زیر پل چهارم بشار و ورود فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) به فاضلاب شهری نیازمند همکاری های سازمان آب و فاضلاب شهری و همچنین شهرداری است که به زودی این مهم محقق می شود.
وی افزود: همکاری شهرداری، شورای شهر، اصناف و اداره کل آموزش و پرورش در جمع آوری کیوسک ها و دکه های عرضه غیر مجاز مواد خوراکی در اطراف مدارس ضروری است.
ایلامی گفت: بررسی دکل های مخابراتی از نظر میزان تشعشات مضر در اطراف مدارس به ویژه مدارس با تراکم بالای جمعیتی و اقدام به جا به جایی این دکل ها از دیگر مصوبات این نشست بوده است.
در ادامه، متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص ساختار و فرایند سیاست گذاری سلامت در وزارت بهداشت گفت: سلامت تنها جنبه سلامت جسمی را مد نظر ندارد بلکه سلامت اجتماعی، روانی و معنوی نیز از دیگر ابعاد سلامت افراد محسوب می شوند.
عباس وثوق مقدم افزود: همکاری های بین بخشی از اصلی ترین عوامل مهم در ارتقا سلامت مردم هستند.
وی ادامه داد: ارزیابی کلی این نشست به واسطه ی تعاملات و بررسی نواقص و چالش ها مبتنی بر شواهد به همراه ایده های معقولانه مطرح شده در این نشست موجب امیدواری در جهت ارتقا سطح سلامت مردم استان می شود.
وی افزود: سلامت مهمترین ثروت است و ارتقا کیفیت زندگی نیازمند مشارکت عمومی مردم است.
وی گفت: سهم مردم در ارتقا سطح سلامت 30 درصد برآورد شده است که با اصلاح رفتار و شیوه زندگی، مردم نقش عمده ای را در این مهم ایفا می کنند.
متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: شکل گیری کانون های سلامت در محلات نیز موجب افزایش سطح آگاهی و رشد سطح سلامت می شود.