تشکیل 8 فقره پرونده گرانفروشی برای کارخانه های تولید موادلبنی در تهران
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از تشکیل 8 پرونده مرتبط با گرانفروشی برای کارخانه های بزرگ تولید محصولات لبنی در استان تهران خبرداد.
سید یاسر رایگانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعزیرات با شرکت های تولیدکننده موادلبنی که از ابتدای سال تاکنون چندین بار افزایش قیمت داشته اند چه برخوردی کرده است؟ افزود: از ابتدای سال تاکنون فقط یکبار مجوز افزایش قیمت به این شرکت ها داده شده است و دیگر موارد افزایش که شاهد آن هم هستیم غیرقانونی است.
وی گفت: در همین خصوص 8 فقره پرونده گرانفروشی برای شرکت های بزرگ تولید محصولات لبنی به ارزش 82 میلیارد و 168 میلیون ریال تشکیل شده است.
رایگانی افزود: درخصوص قیمت شیر ما از یک طرف با اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه شیر به میزان کافی در اختیار کارخانه ها قرار می گیرد، مواجهیم و از طرف دیگر کارخانه ها ابراز می کنند که با کمبود شیر مواجهند و در این خصوص حلقه مفقوده ای وجود دارد که باید در این خصوص به مشکلات مردم توجه بیشتری شود.
وی گفت: ما شرکت های متخلف لبنی را در این چند ماه بارها جریمه کرده یم اما آنچنان که باید نتیجه بخش نبوده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تعزیرات درخصوص تفاوت بالای قیمت خودرو در کارخانه و بازار ورود کرده است؟ افزود: کارخانه ای داریم که ادعا کرده است روزانه 3 هزار خودرو تولید می کند اما عرضه قطره چکانی خودرو هیچ مشکلی از مردم را حل نکرده است.
رایگانی گفت: پیش فروش خودروها نیز در این خصوص مشکلی برطرف نکرده است و ما معتقدیم باید سازمان حمایت از تولیدکنندگان هرچه سریع تر نرخ جدید خودرو را اعلام کند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در زمینه قیمت بلیت های هواپیمایی، تا سقف قیمت مشخص نشود امکان نظارت و برخورد وجود ندارد و به همین علت ما اخیراً شاهد بلیت یک میلیون تومانی تهران - مشهد بودیم.
سیدیاسر رایگانی ، درباره پرونده های مهم تعزیرات که به صدور حکم منجر شده است افزود: شرکتی در تهران به علت عرضه خارج از شبکه 2424 تن مواد پتروشیمی به پرداخت 180 میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
وی گفت: در استان خوزستان هم پرونده ای از سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان مبنی بر گرانفروشی در کارخانه تولید فولاد به تعزیرات ارجاع شد که بر این اساس این کارخانه به 262 میلیارد ریال جریمه در شعبه بدوی محکوم شد که همین حکم در شعبه تجدیدنظر نیز به تایید نهایی رسید و در مرحله اجرای حکم قرار گرفت.
رایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعزیرات درخصوص تفاوت بالای قیمت کارخانه و بازار در بحث خودروها چه ورودی کرده است افزود: ما هم در کنار مردم به عنوان دستگاه رسیدگی کننده معتقدیم که در بحث خودرو می شود بهتر عمل کرد .
وی گفت: یک خودروساز از یک طرف می گوید روزانه 3000 خودرو تولید می کند اما از طرف دیگر می بینیم عرضه قطره چکانی بسیار محدودی وجود دارد و این تولید با این عرضه سازگار نیست.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: خودروساز برای یک و دو سال آینده پیش فروش می کند و قاعدتاً این پیش فروش هیچ تاثیری در کاهش التهابات بازار خودرو نخواهد داشت و در این شرایط مصرف کننده ضرر می کند.
وی گفت: خودروساز منتظر مجوز افزایش قیمت است و این مجوز هنوز داده نشده است و ظاهراً قرار است هفته آینده در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و ما امیدواریم به عنوان مرجع رسیدگی کننده به تخلفات، بحث خودرو سامان پیدا کند چون این پیش فروش ها هیچ تاثیری در کاهش قیمت بازار و قیمت مصوب نداشته است.
رایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تعزیرات با گرانفروشی بلیت های هواپیمایی به ویژه در روزهای پایانی ماه صفر که برای نمونه بلیت تهران - مشهد حدود یک میلیون تومان فروخته شد برخورد کرده است، افزود: تا زمانی که سقف قیمت مشخص نشود دستمان برای برخورد بسته است و در بحث بلیت اربعین از آنجا که سقف قیمت مشخص شده بود موفق شدیم با متخلفان برخورد کنیم و در همین زمینه با چهار شرکت هواپیمایی عرضه کننده بلیت که گرانفروشی کرده بودند برخورد کردیم و حکم صادر شد و در استان خراسان رضوی نیز با سه دفتر هواپیمایی برخورد کردیم.
وی گفت: برخورد ما زمانی است که سقف قیمت مشخص باشد و در پروازهای داخلی بارها گفته ایم که منتظریم سقف قیمت مشخص شود و قطعا این امر شدنی است چرا که وقتی در مسیر پروازهای خارج از کشور می توانیم سقف قیمت را مشخص کنیم پروازهای داخلی راحت تر است و این حق مردم است.
رایگانی افزود: ما در روزهای پایانی ماه صفر همزمان با شهادت امام رضا (ع) شاهد بلیت یک میلیون تومانی تهران - مشهد بودیم که 5 تا 6 برابر قیمت معمول بقیه ایام سال است اما چون سقف قیمت مشخص نیست دست ما برای برخورد بسته است.
وی گفت: هیچ پرونده ای در این خصوص به سازمان تعزیرات ارجاع نشد و عملا چون سقف قیمت تعیین نشده است امکان ارجاع پرونده هم وجود ندارد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در زمینه این گرانفروشی ها رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین رئیس دفتر رئیس جمهور هم در مصاحبه هایی اعتراض خود را اعلام کرده بودند و متولی این امر سازمان هواپیمایی و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان است که باید در این زمینه فکری کنند.
رایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با دفاتر زیارتی که روادید مربوط به اربعین را حدود سه برابر قیمت مجاز فروخته بودند برخورد شده است گفت: یک شرکت زیارتی در استان خراسان رضوی در شهر مشهد تخلفی در این خصوص داشت که پرونده در حال صدور حکم است .
وی از همه هموطنانی که در ایام اربعین به عتبات عالیات سفر کردند خواست اگر در زمینه بلیت های هوایی و زمینی در مسیر رفت و برگشت بیش از مبلغ مصوب پرداخت کرده اند حتماً با سامانه های 124 و 135 تماس بگیرند و این پرونده ها خارج از نوبت رسیدگی می شود.
رایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تعزیرات با افزایش چندباره قیمت های محصولات لبنی از ابتدای سال تاکنون برخورد جدی نمی کند، افزود: تا زمانی که مجوز افزایش قیمت از جانب سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ستاد تنظیم بازار اعلام نشود هر گونه افزایش قیمتی، خلاف قوانین و مقررات است و در همین مدت سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان پرونده تخلف هشت شرکت بزرگ تولیدکننده مواد لبنی را به تعزیرات ارجاع کرد که ارزش تخلف حدود 82 میلیارد ریال است.
وی گفت: ما در این ماه ها شاهد بودیم که شرکت هایی روزانه افزایش قیمت می دادند و پرونده برخی از این شرکت ها رسیدگی شده است و حکم تا هفته آینده صادر می شود.
رایگانی افزود: بحث ما این است که از یک طرف شاهدیم وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند مشکلی در تامین شیر نداریم و با قیمت مصوب این وزارتخانه همه دامداری ها موظف شدند شیر در اختیار کارخانه ها قرار دهند اما از یک طرف کارخانه ها معتقدند مواد اولیه از جمله شیر با قیمت مناسب به دستشان نمی رسد و در این بخش حلقه مفقوده ای وجود دارد که باید رسیدگی شود.
وی گفت: اینکه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان بخواهد برای ما پرونده بفرستد و ما جریمه کنیم و دوباره یک هفته بعد، همان شرکت تخلف را انجام دهد هیچ نفعی برای مصرف کننده ندارد و ما شرکت تولیدکننده مواد لبنی داشتیم که 3 و نیم میلیارد جریمه شد اما هفته بعد افزایش قیمت داد.
رایگانی افزود: این روند باید اصلاح شود و به نظر من جرایم اثرگذار نیست.