مدیر سد دوستی گفت: بارندگی های اخیر تاثیری در ذخیره آب سد دوستی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مهندس امیر سالکی افزود: به دلیل تشنگی زمین بیشتر بارندگی های اخیر به
وی گفت: حوضه آبریز سد دوستی در افغانستان است و بارش های آن سرزمین می تواند در آورد هریرود به پشت سد دوستی نقش داشته باشد.
سالکی میزان آب ذخیره کنونی پشت سد دوستی را 170 میلیون متر مکعب اعلام کرد و یاد آور شد: بارندگی های اخیر حتی تاثیر چندانی در رودخانه کشف رود هم نداشته و بیشتر جذب زمین شده است.
وی با بیان اینکه سال زراعی گذشته رودخانه هریرود آورد نسبتا مفیدی داشت که دو کشور ایران و ترکمنستان از آن استفاده کردند، افزود: این آورد حدود 46 میلیون متر مکعب بود که از این میزان 50 درصد به ترکمنستان تعلق گرفت و 50 درصد هم سهم ایران شد وبا خط لوله برای آب شرب به مشهد انتقال یافت.
مدیر سد دوستی ادامه داد: ذخیره اسمی سد دوستی یک میلیارد و 250 میلیون متر مکعب و طول دریاچه پشت سد دوستی در شرایط عادی 45 کیلومتر است که آب ذخیره شده پشت سد دوستی به طور مساوی بین ایران و ترکمنستان تقسیم می شود و به مصارف تعیین شده می رسد.
به گفته وی، این سد توسط دو کشور ایران وترکمنستان با هزینه مشترک روی رودخانه مرزی هریرود بین دو کشور ساخته شد و در سال 84 با حضور روسای جمهور وقت ایران و ترکمنستان به بهره برداری رسید.
سد دوستی با ارتفاع 78 متر و تاجی به طول 655 متر است که برای انتقال بخشی از ذخیره آن در جهت مصرف آب شرب مردم و زائران مشهد، خط انتقالی به طول 170 کیلومتر ساخته شد که پروژه خط انتقال آب سد دوستی به مشهد در سال 87 به بهره برداری رسید .
پیش بینی شده بود که این خط سالانه 150 میلیون متر مکعب آب سد دوستی را به مشهد منتقل کند.
در برخی سال ها به دلیل بارش های کم و احداث سد سلما در بالا دست سد دوستی نه تنها انتقال این میزان آب به مشهد محقق نشده، بلکه حقابه آب کشاورزی کشاورزان سرخس هم در برخی سال ها تامین نشده است.