به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، فلسطینی های ساکن در مناطق همجوار شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری در حالی از قطع درختان خود به دست شهرک نشینان صهیونیست شکایت دارند که بنا بر اعلام سازمان ملل, از آغاز امسال تاکنون بیش از هفت هزار اصله درخت متعلق به فلسطینی ها نابود شده است.
محمود ابو شینار, کشاورز فلسطینی با اشاره به قطع دو ردیف درختان زیتون در منطقه می گوید درختان قطع شده زیتون به صحنه ای غم انگیز و آشنا برای وی تبدیل شده اند. وی ساکنان یک شهرک اسرائیلی را که در چندصدمتری آن منطقه است, عامل قطع درختان می داند. او گفت: ”یکشنبه آمدیم و از مشاهده این همه درخت قطع شده یکه خوردیم. من با صاحبان زمین تماس گرفتم. آنها آمدند, از ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل هم آمدند, اما همه اش بی فایده بود و آنها هیچ کاری نکردند.“
با توجه به اینکه دره ها و تپه های سرتاسر کرانه باختری پوشیده از درختان زیتون است, زیتون شاید معروف ترین و فراوان ترین محصول فلسطین باشد. نخستین باران پس از ماهها تابستان داغ, نشانه ای برای کشاورزان است تا خود را برای برداشت این محصول آماده کنند, اما برداشت زیتون ممکن است با خطر همراه باشد.
کشاورزان می گویند در بسیاری جاها با تهدید و ارعاب و خشونت شهرک نشینان (صهیونیست) مناطق همجوار رو به رو می شوند, و در نتیجه برای حفاظت از خود و محصولاتشان از حامیان خارجی و اسرائیلی, از جمله خاخام های یهودی کمک می طلبند.
برخی از این رویدادها به عنوان تلاش هایی برای انتقامجویی در پی حملات فلسطینی ها به اسرائیلی ها قلمداد می شود, حتی اگر کشاورزانی که هدف این اقدامات تلافی جویانه قرار می گیرند, در آن حملات دست نداشته باشند.
بنا بر اعلام گروههای مدافع حقوق بشر, در موارد دیگر هم, انگیزه چندانی به جز تخریب اموال فلسطینی ها وجود ندارد. بعضی از گروههای مدافع حقوق بشر برای تحت فشار قرار دادن مقامات اسرائیلی برای اینکه وارد عمل شوند, تصاویر ویدئویی این رویدادها را منتشر کرده اند.
شهرک نشینان اسرائیلی ادعا می کنند محصولات آنها را نیز فلسطینی ها از بین برده اند, از جمله ادعا می شود ماه مه حدود هزار درخت انگور تخریب شد. بنا بر اعلام سازمان ملل, از آغاز امسال تاکنون بیش از هفت هزار اصله درخت متعلق به فلسطینی ها نابود شده است. در کل سال 2017, کمتر از شش هزار, و در سال قبل از آن فقط هزار و 600 اصله درخت متعلق به فلسطینی ها نابود شد.
”آنها زمین می خواهند“
ابوشینار گفت در هفته های اخیر حدود 200 درخت در مزارع نزدیک رام الله در مرکز کرانه باختری, که او روی آنها کار می کند, نابود شد که موجب از دست رفتن هزاران دلار درآمد شد. وی با اشاره به شهرک نشینان (صهیونیست) گفت: ”آنها زمین می خواهند. چه کس دیگری می آید و مرتکب چنین جنایتی می شود؟“
نهادی که نماینده شهرک نشینان (صهیونیست) کرانه باختری است اعلام کرد حمله به مزارع اسرائیلی ها هم افزایش یافته است. وی این حملات را ”تروریسم علیه محصولات کشاورزی“ نامید. پلیس اسرائیل اعلام کرد مشغول ”تحقیق درباره شماری از رویدادهایی است که در آنها درختان زیتون خسارت دیده اند. شکایت هایی از سوی صاحبان یهودی مزارع درباره خسارت به درختان زیتون مطرح شده است.“ به گفته میکی روزنفلد, سخنگوی پلیس, گشت زنی ها افزایش یافته است . اما گروههای مدافع حقوق بشر می گویند محصولات فلسطینی ها مدت های طولانی است که توسط شهرک نشینان (صهیونیست) نابود می شود, اما مقامات هیچ تلاش جدی برای جلوگیری از این امر نکرده اند. حدود 400 هزار اسرائیلی در شهرک های پراکنده در کرانه باختری زندگی می کنند؛ شهرک هایی که مساحت هایشان متغیر است و برخی بسیار بزرگ و برخی بسیار کوچک هستند. جامعه بین المللی این شهرک ها را غیرقانونی می داند.
کارولین, زن بازنشسته انگلیسی که از ذکر نام کاملش خودداری کرد گفت یک دهه است که هر سال برای همکاری با فلسطینی هایی که در جوار شهرک های (صهیونیست نشین) زندگی می کنند, به کرانه باختری می آید. وی گفت امسال با یک کشاورز زن به زمینش نزدیک یکی از این شهرک ها رفت, اما ارتش اسرائیل جلوی آنها را گرفت. وی گفت: ”وقتی که آن زن فلسطینی بالاخره توانست سر زمین خود برود, دید که شهرک نشینان 100 اصله درخت او را با اره برقی قطع کرده بودند. هیچ زیتونی نبود که ما بخواهیم بچینیم.“
گیل نیتیو, خاخام یهودی هنگام چیدن زیتون لباس رسمی خود را می پوشد تا به فلسطینی ها اطمینان دهد که همه یهودی ها از توسعه شهرک های اسرائیل حمایت نمی کنند. او که از اعضای داوطلب سازمان ”خاخام ها برای حقوق بشر“ است گفت: ”بعضی از (اسرائیلی ها) ما را خائن می دانند.“
عبدالمهیمن, کشاورز فلسطینی گفت: ”زندگی کشاورزان به خاطر شهرک نشینان (صهیونیست) در معرض خطر بزرگی است. ما فصل برداشت زیتون را فصلی خوب و یک موهبت می دانیم. ما به فصل برداشت زیتون خیلی فکر می کنیم, و زمانی که این فصل فرا می رسد, می گوییم که نبرد زیتون ها آغاز شده است.“