سومین ماه از ماه قمری را که «ربیعالاول» خوانده می شود ماه سرور و شادی اهل بیت (ع) می نامند.
اینکه عزاداران حسینی نزدیک به 60 روز در مصیبت مولایشان به سوگواری پرداخته اند، با ره توشه عشق حسینی به استقبال از ماهی می روند که ایام پر برکت و میمنتی در آن قرار دارد.
در روز چهارم ماه ربیع الاول سال اول هجری، پیغمبر(ص) از غار ثور پس از گذشت سه روز به قصد هجرت به مدینه خارج می شود.
نهم ربیع الاول، روزی است که شیعیان عصر غیبت به خوبی آن را گرامی می دارند، چرا که سالروز آغاز امامت آخرین ذخیره الهی و نهمین فرزند اباعبدالله الحسین(ع) است.
سالروز ازدواج پیامبر مهربانی ها با حضرت خدیجه هم در روز دهم ربیع الاول در 15 سال قبل از بعثت واقع شده است.
روز دوازدهم ربیع الاول هم سه واقعه خوشایند اتفاق افتاده است؛ ابتدا سالروز ورود پیامبر(ص) به شهر مدینه و شادی مردم این شهر و استقبال بی نظیر آن ها از رسول خدا(ص) و ورود ناقه نبی خدا(ص) به خانه ابوایوب انصارى از برجسته ترین رویداد این روز است.
انقراض حکومت ظالم و ننگین بنى امیه در سال 132 قمری رخداد مهم 12 ربیع الاول است که به دست ابومسلم مروزی خراسانی اتفاق افتاد که چهاردهمین خلیفه بنى امیه «مروان حمار» در قریه اى از روستاهای مصر توسط او به قتل رسید و دولت بنى امیه پس از 91 سال و دو روز ساقط شد.
هلاکت معتصم عباسی همان کسی که شیعیان زیادی را به شهادت رساند و جنایات های بی شماری را مرتکب شد، در سامرا در سال 227 قمری به وقوع پیوست.
و اما روز 14 این ماه دو واقعه مهم رخ داده است که قلوب شیعیان را بسیار خوشحال می کند، چرا که هلاکت یزید ملعون در سال 64 هجری قمری و خروج مختار ثقفی در سال 66 قمرى به خونخواهی از ثارالله(ع) در این روز اتفاق افتاده است.
اینک پس از دو ماه که دل هایمان را به عطر حسینی، زینبی، حسنی، نبوی و رضوی معطر کردیم، به استقبال ماهی می رویم که در آن سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج) را جشن خواهیم گرفت و از خداوند تبارک و تعالی تعجیل در ظهور حجتش را بخواهیم، به امید روزی که بهار ماه ها اتفاق افتد.