دویست و سی و چهارمین نشست شورای نمایندگان اکو با حضور سفرا و نمایندگان ۱۰کشور عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
هادی سلیمان پور در نشست شورای نمایندگان دائم اکو در ساری با اظهار اینکه این نشست زمینه برای آشنایی با ظرفیت های اقتصادی و زیرساخت های ایران بوده است گفت: اکو ظرفیت قابل ملاحظه ای به همراه دارد؛ زیرا در منطقه ای با حدود هشت میلیون کیلومتر مربع و جمعیت بالغ بر۴۵۰میلیون نفر با بازاری حدود ۷۳۳میلیارد دلار در سال حضور داریم.
وی با اظهار اینکه مازندران ظرفیت قابل ملاحظه ای در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و گردشگری دارد گفت: مردم مازندران بسیار بافرهنگ و اصیل و از سرمایه های اصلی ایران به شمار می روند و مهمان نوازی مازندران از میلیون ها نفر گردشگر در ساری از ظرفیت های قابل ملاحظه است.
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی منطقه ای اکو با اظهار خرسندی از برگزاری دویست و سی و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم اکو در ساری از میزبانی مازندران تقدیر کرد.
معاون شرکت راه آهن: 5کریدور بین المللی ریلی توسط اکو تعریف شده است
نورالله بیرانوند در این نشست، با بیان اینکه منطقه اکو با موقیعت جغرافیایی ویژه قابلیت تبدیل شدن به یک جایگاه بین المللی را دارا است، گفت: این منطقه یکی از بهترین مناطق جهان و نقطه پیوند آسیا به خاورمیانه و اروپا است.
وی ادامه داد: منطقه اکو جایگاه ویژه ای برای توسعه حمل و نقل ریلی برخوردار است و سازمان اکو دارای فرصت های همکاری مناسبی در حوزه های مختلف است و کشورهای منطقه در چارچوب اکو در زمینه های تجارت، انرژی و غیره همکاری دارند.
بیرانوند تصریح کرد: آنچه مسلم است اکو از نظر زیرساخت های مورد نیاز برای توسعه مناسب دارای جایگاه خوبی است و از نظر فعالیت های دریایی و بازار مصرف، بازار مستعدی برخوردار است.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن یادآور شد: اکو برای افزایش ترافیک ریلی و راه اندازی قطارهای منطقه ای، پروژه های مختلفی را درنظر دارد و این سازمان پنج کریدور بین المللی تعریف کرده که همگی از خاک جمهوری اسلامی ایران عبور می کند.
وی با اشاره به چالش های فراروی تصریح کرد: عدم سرمایه گذرای روی پروژه ها و بازسازی ناوگان ریلی در برخی کشورها و ناامنی در برخی کشورها از جمله چالش ها است از اینرو نیازمند تدوین استراتژی ها برای توسعه حمل و نقل بویژه ریلی هستیم.
معاون راه آهن جمهوری اسلامی گفت: توسعه حمل و نقل ریلی تاثیر بسیار زیادی در توسعه اقتصادی کشورهای اکو دارد و امیدواریم سازمان اکو در این زمنیه نقش فعال تری ایفا کند.
خیریان پور: مازندران از سرمایه گذاری اکو استقبال می کند
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار مازندران گفت: این خطه شمال کشور با ظرفیت های زیرساختی از سرمایه گذاری سازمان همکاری اقتصادی اکو استقبال می کند.
حسن خیریان پور در این نشست با بیان اینکه سازمان اکو بالغ بر ۴۵۰میلیون نفر جمعیت و امکانات نفتی، گاز و صنعتی را شامل می شود اظهار داشت: امید است در این نشست برای تحقق اهداف توسعه اقتصادی پایدار، گسترش تجارت فرامنطقه ای و منطقه ای، توسعه زیربناهایی حمل و نقل، توسعه همگرایی بین بخش های دولتی و خصوصی و تدوین برنامه های مشترک گامهای مناسبی برداشته شود.
وی با اظهار اینکه مازندران در میان ۳۱ استان کشور با جمعیت بالع ۳.۲میلیون نفری جزو استان های مهم در حوزه تولید و اقتصاد به شمار می رود ادامه داد: وجود جنگل، مراتع حاصلخیز، ۳۳۳هزار هکتار اراضی کشاورزی و زراعی از جمله قابلیت های مازندران است.
معاون استاندار مازندران با عنوان اینکه در مازندران از تنوع خاصی در حوزه جغرافیایی، ظرفیت های تولیدی و فرهنگ و رسوم منطقه برخوردار هستیم اظهار داشت: مازندران با داشتن سه فرودگاه، بنادر فعال با ۲۸ اسکله با ظرفیت ۱۳میلیون تنی و شش هزار مترمربع انبارهای مسقف، محلی برای ترانزیت کالاها محسوب می شود.
وی گفت: مازندران در حوزه گردشگری با طبیعت جذاب و دیدنی ظرفیت های بالایی دارد و وجود ۳۳۸کیلومتر نوار ساحلی، ۱۰ دریاچه چشم نواز و زیبا، پارک های جنگلی و غیره مستعد برای سرمایه گذاری است.
وی افزود: جنگل های هیرکانی، قله دماوند، تالاب میانکاله، آب بندان های متعدد، آبشارها و رودخانه های مختلف و تنوع صنایع دستی از جمله جاذبه های مازندران به شمار می رود.
خیریان پوربا عنوان اینکه سه پایانه صادراتی در استان در دست ساخت است گفت: یک پایانه مختص محصولات شیلاتی است و در سالهای آینده ۳۰تن خاویار و ۲۰۰تن گوشت ماهیان خاویاری تولید خواهد کرد.
دویست و سی و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم اکو با میزبانی راه آهن جمهوری اسلامی ایران در شهر ساری درحال برگزاری است، در این نشست هیئت ۴۵نفر متشکل از دبیرکل و اعضای دبیرخانه سازمان اکو و سفرای ۹کشور عضو اکو، مدیران ارشد وزارت امور خارجه و نیز راه آهن جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهند کرد و هیئت هایی از کشورهای افغانستان،آذربایجان، قزاقستان، جمهوری اسلامی ایران، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان در این نشست حضور دارند.
بازدید از ایستگاه های راه آهن ورسک، شیرگاه، ساری و نیز بندر امیرآباد بهشهر از جمله برنامه های نشست دو روزه نمایندگان اکو در مازندران است.