عضو هیئت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران گفت: ظرفیت انرژی بادی در ایران ۳۵ هزار مگاوات در خشکی است که اگر با ۵۵ هزار مگاوات اوج مصرف برق در تابستان مقایسه کنیم میتوان بیش از ۵۰ درصد برق مصرفی ایران را از انرژی بادی تامین کرد.
بهزاد آسائی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه ظرفیت تامین برق مصرفی دنیا را از طریق انرژی خورشیدی در ایران داریم افزود: متاسفانه به دلیل محدودیتهای اقتصاد انرژی تنها یک درصد از برق مصرفی کشور از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین می شود که نیم درصد آن سهم انرژی بادی است، در حالی که در کشوری مانند دانمارک 48 درصد از برق مصرفی از طریق انرژی بادی تامین می شود.
وی اضافه کرد: در مناطقی مانند خواف در استان خراسان جنوبی ، زابل در سیستان و بلوچستان ، منجیل در استان گیلان، سمنان، قزوین و زنجان ظرفیت های بادی خوبی داریم که دو برابر ضریب متوسط ظرفیت باد در دنیاست که این میزان حتی در تابستان و در اوج مصرف 90 درصد هم می رسد.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی انرژی بادی ایران گفت: در برنامه ششم توسعه همانند برنامه پنجم توسعه تولید 5 هزار مگاوات برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر در کشور پیش بینی شده که سهم هرسال هزار مگاوات است اما با وضع فعلی می توان گفت که تنها 10 درصد از اهداف برنامه محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه توان علمی و تخصصی کشور در ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر بالا و قابل رقابت با دنیاست گفت: وقتی که توان ساخت نیروگاه های عادی را داریم این توان در نیروگاه های تجدیدپذیر از جمله نیروگاه های بادی نیزدر کشور وجود دارد اما مسئله مهم در این حوزه وجود مشتری برای خرید انرژی بادی است و دلیل اصلی تولید کم انرژی تجدیدپذیر با وجود ظرفیت بالا، احداث کم نیروگاه ها به دلیل نبود مشتری برای خرید انرژی بادی است.
آسائی همچنین گفت: در حالی که قیمت تمام شده گاز برای هرمتر مکعب 15سنت است ، این گاز را 4 دهم سنت یعنی با یارانه 40 برابری در اختیار نیروگاه های حرارتی قرار می گیرد که متوسط راندمان آنها 38 درصد است یعنی در همان ابتدای کار 62 درصد از این گاز هدر می رود در حالی که این گاز را باید صادر کنیم و حتی در شرایط کنونی برای تزریق در چاه های نفت نیز با کمبود مواجه هستیم . بنابراین بجای اختصاص گاز ارزان به نیروگاه های حرارتی می توان این گاز را با اختصاص به پتروشیمی ها به ارزش افزوده تبدیل کرد و با قیمت 25 سنت فروخت.
وی با بیان اینکه دنیا رفته رفته در حال تعطیل کردن نیروگاه های حرارتی است افزود: در کشور ما به نظر می رسد وزارت خانه ، سازمان ها و مجموعه دولت در توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر هماهنگ نیستند.
آسائی گفت: با وضع فعلی قیمت ارز و محدودیت بودجه ای بیشتر نیروگاه های بادی حتی با پیشرفت فیزیکی 80 درصد و در آستانه بهره برداری ، متوقف شد زیرا بودجه اختصاصی تنها برای 500 مگاوات کفایت می کند ضمن اینکه بانک ها هم اعلام کرده اند، سرمایه گذاری در این طرح ها صرفه اقتصادی ندارد. یعنی مجموعه ای که ارز 4200 تومانی دریافت کرده با این افزایش قیمت ها ، توان بازپرداخت آن را ندارد.