رژیمی که سابقه به کارگیری سلاح سایبری در پروندههایی، چون استاکس نت دارد اینبار به زیرساختهای اینترنت ایران حمله کرد.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما؛ روز گذشته حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با انتشار یک توییت خبر از آغاز حملات سایبری به زیرساختهای ارتباطی ایران داد.
فتاحی در صفحه تويیتر خود نوشت: «حملات پراکنده از مبداء یک رژیم غاصب که از امروز به برخی زیرساختهای ارتباطی ایران آغاز شده که همگی با قدرت دفع شدهاند. این برای مردم دنیا دیگر عجیب نیست: ادعای حقوق بشر میکنند و ملتی را به خاک و خون میکشند. ادعای واهی حمله سایبری از طرف ایران میکنند و خود حملاتی را ترتیب میدهند.»
وی پس از انتشار این توییت در گفتگو با رسانهها گفت: اطلاعات این حمله هماکنون در حال جمعآوریست؛ اینترنت و زیرساختهای ارتباطی کشور در روزهای آتی شاهد اختلال نخواهند بود.
از سوی دیگر وزیر ارتباطات نیز با انتشار توییتی خبر داد که ردپای همان رژیمی در حمله به زیرساختهای ارتباطی ایران دیده میشود که پیشتر سابقه بکارگیری سلاح سایبری «استاکس نت» را در پروندهاش داشته است. آذری جهرمی مینویسد: «رژیمی که سابقهی آن در بکارگیری سلاح سایبری در پروندههایی، چون استاکس نت مشخص است، اینبار تلاش داشت به زیرساختهای ارتباطی ایران صدمهای وارد کند، البته به لطف هوشیاری تیمهای فنی، دست خالی بازگشت. این اقدام خصمانه را از طریق مجامع بینالمللی پیگیری میکنیم.»
هنوز جزییات بیشتری از سوی وزیر ارتباطات یا رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص نوع این حمله اعلام نشده است.
حمله سایبری یا جنگ مجازی به نوعی از نبرد در عصر حاضر گفته میشود که دو طرف از رایانه و شبکههای رایانهای و به خصوص شبکه اینترنت به عنوان ابزار استفاده کرده و نبرد را در فضای مجازی پیگیری میکنند؛ در این شیوه تلاش میشود تا سیستم ارتباطی، رایانهای و اینترنتی کشور مقابل از کارایی خارج شود.
در گذشته نیز مواردی از حمله سایبری به سیستم ارتباطی کشورمان گزارش شده است که مهمترین آن طراحی ویروس جاسوسی و مخرب استاکسنت برای از کار افتادن سایتهای هستهای ایران بود.