به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، خبرنگار هفته نامه فرانسوی لوپوئن در گزارشی به دروغ های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان تبلیغات انتخابات میان دوره ای این کشور پرداخت.
هلن ویسیر از واشنگتن در این گزارش تحلیلی با عنوان " آمریکا: انتخابات میاندوره ای: دروغ های دونالد ترامپ"، آورده است: اگرچه طرفداران دونالد ترامپ از رک گویی وی تمجید می کنند، اما رئیس جمهور آمریکا رابطه ای خیالی با واقعیت دارد. از آغاز تبلیغات انتخاباتی خودش در سال 2015، وی بی وقفه با اغراق گویی واقعیت را رنگ کرد، حقایق را نصفه و نیمه بیان کرد، ساده سازی های خنده داری در تعابیر به کار گرفت، و البته دروغ هایی را تحویل مردم داد. وی اخیرا در مصاحبه ای با شبکه ای بی سی آمریکا وقتی از وی سوال شد آیا حقیقت را می گوید، پاسخ داد: " تلاش می کنم، واقعا تلاش می کنم... همواره می خواهم حقیقت را بگویم. زمان هایی که می توانم این کار را می کنم!"
لوپوئن ادامه می دهد: ترامپ در روزهای اخیر و در نزدیکی تاریخ برگزاری انتخابات میاندوره ای کنگره در توئیت ها و ملاقات های انتخاباتی، برای بسیج پایگاه اجتماعی اش، دروغ های بیشتری به زبان می آورد که برخی از آنها واقعا شاخدارند. یک بار روزنامه واشنگتن پست تعداد دروغ های ترامپ را در جریان تجمعی در اوایل سپتامبر در مونتانا، شمارش کرد. بر اساس تحلیل این روزنامه مشهور آمریکایی، رئیس جمهور آمریکا سی و هشت اظهار نظر اشتباه داشت، بیست و دو بیان فریبکارانه و دو مورد اظهار نظر اثبات نشده، و در مقابل حدود بیست و شش راست گفته است. یعنی تنها سی درصد سخنرانی اش بر پایه راستی بوده است. نشریه پولیتیکو در این مورد به طنز می نویسد: " تصور کنید وی در تبلیغات انتخابات دو سال دیگر برای انتخاب مجدد به مقام رئیس جمهور چه ها خواهد گفت."
هلن ویسیر در ادامه برخی عناوین پر تکرار در بیان دونالد ترامپ در جریان سخنرانی ها و مصاحبه هایش را بر می شمرد و می کوشد به اطراف آن نور واقعیت بتابد:
کاهش مالیات ها
رئیس جمهور اعلام کرده است که ده درصد از مالیات طبقه های متوسط می کاهد. وی در تجمعی در 22 اکتبر گفت: "هفته آینده این کاهش را اعمال می کنیم." این وعده ای دور از واقعیت است زیرا کنگره جلسه ندارد و کارش را تنها بعد از انتخابات میاندوره ای از سر می گیرد. بر این اساس معلوم است که کاهش مالیات ها می تواند اندکی به طول بینجامد؛ ظاهرا دونالد ترامپ این ایده را بدون مشورت با مشاوران اش یا جمهوری خواهان کنگره به زبان آورده است. این اظهار نظر همچنین شیوه ای برای به فراموشی سپردن برنامه کاهش مالیات گسترده اش در گذشته است که به طور اخص به نفع پولداران و شرکت ها تمام شد.
قرارداد فروش سلاح
ترامپ از قرارداد سنگین صد و ده میلیارد دلاری فروش اسلحه به عربستان سعودی در سال قبل خیلی تعریف می کند و به آن می نازد. وی همه جا تکرار می کند که این قرارداد اشتغال زیادی در آمریکا ایجاد می کند، اما چقدر؟ هرچه به تاریخ برگزاری انتخابات میاندوره ای نزدیک می شویم این رقم افزایش می یابد! 13 اکتبر در برابر خبرنگاران عدد 450 هزار است و 16 اکتبر در مصاحبه با فاکس نیوز 500 هزار می شود، 19 اکتبر در یک میز گرد درباره مسایل نظامی و بعد از آن به خبرنگاران از " بیش از یک میلیون" دم می زند. با این آهنگ پیشرفت تا سال 2020 در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برای ابقای وی، این عدد به ده میلیون می رسد... با همه این احوال کارشناسان دفاعی درباره این قرارداد و مزایای آن اینقدر خوشبین نیستند. به عقیده آنها مشاغل بیشتر در عربستان سعودی ایجاد می شود. یک سند تهیه شده توسط سازنده تجهیزات نظامی آمریکا یعنی شرکت لاکهید که خبرگزاری رویترز به آن پرداخته است برآورد می کند بین 20 هزار تا 40 هزار کارگر در ارتباط با قرارداد سعودی جذب صنعت دفاعی می شوند که بسیاری از آنان قبلا استخدام شده اند. دیگر اینکه تمام تانک ها، موشک ها و بمب ها خریداری می شوند؟ واقعیت این است که قراردادهای اندکی امضا شده است. تا به امروز بسیاری از سفارشات تاریخ ندارند یا اینکه برای بعد از سال 2022 در نظر گرفته شده اند.
دیوار
دونالد ترامپ مرتب تکرار می کند که کارهای اجرایی دیوار حایل در مرز با مکزیک شروع شده است. وی در یک تجمع انتخاباتی در نیمه اکتبر در کنتاکی گفت: " ما کار ساخت دیوار را شروع کرده ایم و به پیش می رود... بسیار سریع تر از آنچه هر کس بتواند فکرش را بکند." وی حتی عکس هایی را از یک کارگاه ساخت در کالیفرنیا توئیت کرد. فقط نکته اینجاست که این یک طرح قدیمی از سال 2009 است و قرار هم نیست دیوار بتونی به ارتفاع ده تا دوازده متر کشیده شود که رئیس جمهور آمریکا وعده اش را می دهد، بلکه یک پرچین بیش نیست. رئیس جمهور برای ساخت این به اصطلاع دیوار بودجه ای معادل 25 میلیارد دلار از کنگره درخواست کرد... اما فقط یک میلیارد و 600 میلیون دلار تصویب شد.
کاروان مهاجران آمریکای مرکزی
دونالد ترامپ بدون مدرک و دلیل می گوید که " تبهکاران و افراد خلافکار خاورمیانه ای " در میان سیل مهاجران آمریکای مرکزی به سوی ایالات متحده رخنه کرده اند و به این ترتیب می خواهد از حضور تروریست های عرب در میان مهاجران بگوید. اگرچه معلوم است تمام کسانی که غیرقانونی وارد آمریکا می شوند لاتین تبار نیستند اما تعداد آنها خیلی محدود است. از سیصد هزار نفری که سال قبل در مرزهای ورودی آمریکا دستگیر شده اند کمتر از یک درصد شان خاورمیانه ای بودند. رئیس جمهور آمریکا توئیت کرده است: " ما به کاروان های مهاجران اجازه ورود نمی دهیم، افرادی که در میان شان تعدادی شرور و خلافکار بسیار خطرناک و اعضای گروه های تبهکاری حضور دارند. مرز ما مقدس است و همه باید به طور قانونی از آن عبور کنند. راه تان را بکشید و برگردید." نکته اینجاست که مهاجرانی که به این ترتیب به سمت مرز آمریکا می روند نمی خواهند غیرقانونی وارد این کشور بشوند بلکه آنها می خواهند تقاضای پناهندگی کنند.
حق خاک
دونالد ترامپ می گوید قصد دارد فرآیند دریافت ملیت آمریکایی را برای کودکانی که از پدر و مادر دارای شرایط اقامت غیرقانونی اما حاضر در خاک آمریکا به دنیا می آیند، ابطال کند. این همان حق خاک است. این فرمان در صورتی که صادر شود با موارد متعدد دعواهای قضایی روبرو خواهد شد زیرا به گفته کارشناسان حقوقی، رئیس جمهور دارای چنین اختیاری نیست. این اقدام نقض قانون اساسی و اصلاحیه چهاردهم است. این اصلاحیه که در سال 1868 به تصویب رسید با هدف محافظت از برده های سابق وضع گردید. اما برخی محافظه کاران عقیده دارند نباید در مورد مهاجران اعمال شود. رئیس جمهور آمریکا همچنین گفته است که آمریکا " تنها کشوری در جهان است که حق خاک را برسمیت می شناسد". این نیز غلط است. ده ها کشور از جمله فرانسه به این حق در قوانین شان پایبند هستند.
اقتصاد
دونالد ترامپ هر بار که لب می گشاید به موفقیت های اقتصادی اش می بالد. وی تکرار می کند که " ما بهترین اقتصاد تاریخ را داریم." این درست است که اقتصاد آمریکا اوضاع خوبی دارد که بخشی از آن به تمهیدات اقتصادی دولت باراک اوباما برای از سرگیری بهتر فعالیت و رشد اقتصادی مربوط می شود. اما با مطالعه دقیق تر تمامی شاخص ها متوجه می شویم که اقتصاد آمریکا در دوره های روسای جمهوری مانند دوایت آیزنهاور، لیندن جانسوی و بیل کلینتون بهتر بوده است.
بهداشت و درمان
رئیس جمهور آمریکا از یک سال قبل مرتبا می گوید که بیمه درمانی اوباما " مرده است، ناپدید شده و دیگر وجود ندارد". اینجا نیز دونالد ترامپ آرزوهایش را به عنوان واقعیات مطرح می کند. جمهوری خواهان در صدد حذف قانون تصویب شده در زمان اوباما بر آمدند اما به نتیجه نرسیدند. آنها در ادامه تلاش کردند با وارد کردن ضرباتی به دستاوردهای نظام بیمه درمانی اوباما، به تدریج آن را مضمحل کنند و بر این اساس در بیست ایالت تحت کنترل این محافظه کاران، دعاوی ای علیه قانون درمانی اوباما به این عنوان که ضد قانون اساسی است، به دادگاه ها تسلیم شده است. آنها با این روش خواستار حذف این قانون شده اند، مخصوصا بندی از آن که پیش بینی کرده است بیمه گران نمی توانند از بیمه کردن افراد دارای سابقه بیماری و درمان پزشکی امتناع نمایند.