مخالفت کویت با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه مستقل رای الیوم، کویتی ها با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالفند و بهانه های واهی برای میزبانی از هیئت های این رژیم را نمی پذیرند.
روزنامه مستقل رای الیوم که در لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم خالد الجیوسی نوشت : به نظر می رسد کویت نسبت به دیگر همسایگان خود در حوزه خلیج فارس نظم ، درایت و توازن بیشتری دارد و تاحد امکان می کوشد تا در خصوص مسایل و پرونده های اختلافی که عامل تفرقه بین اعضای حاشیه خلیج فارس است، موضع بی طرفی داشته باشد.
به گفته ناظران موضع صباح الاحمد الصباح امیر کویت در قبال بحران قطر با چهار کشور تحریم کننده آن شامل عربستان سعودی ، امارات عربی متحد ، بحرین و مصر قابل توجه بود. به طوری که امیر کویت با وساطت های خود خواست تا این بحران ( قطر ) را خنثی کند و با عقل و درایت خود کما اینکه خودش اعلام کرد توانست از حمله نظامی به قطر و پایان دادن به نظام حاکم فعلی این کشور ( قطر) جلوگیری کند .
بحران قطر همچنان باقی است و اگرچه ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی (در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ) ،یک امیدواری برای حل آن در چارچوب امتیازهای جدیدی که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به دنیا می دهد ، ایجاد شد. جامعه بین المللی می گوید قربانی پرداخت غرامت این جنایت فقط راس هرم قدرت در عربستان سعودی می تواند باشد.
مسئله درایت امیر کویت فقط به مسایل حاشیه خلیج فارس محدود نمی شود بلکه این درایت مسایل بنیادی و ملی اعراب را هم شامل می شود. کویت با نخبه ها و مردم خود در برابر عادی سازی روابط با اسرائیل که دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس خواستار آن هستند ، ایستاد و حتی برخی از مقامات اسرائیلی به این کشورها سفر کردند به طوری که امارات میزبان تیم ملی جودو اسرائیل بود و مری ریگیف وزیر فرهنگ و ورزش اسرائیل که برای حمایت از تیم ملی جودو به امارات سفر کرده بود از مسجد شیخ زاید در ابو ظبی بازدید کرد .
اما عمان و سلطان قابوس پادشاه آن چند روز پیش میزبان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و همسرش بود و قطر نیز از یک تیم ورزشی اسرائیلی میزبانی کرد .
اما در کویت مخالفت با عادی سازی روابط (با اسرائیل )، با تلاش مضاعف پیش می رود و نشست ها و کنفرانس هایی در مخالفت با عادی سازی روابط برگزار می کند که از جمله آن نشست جنبش مردمی ملی کویت است که در آن عادی سازی را مردود دانست و بر موضع ثابت کویت در برابر مسئله فلسطین تاکید کرد. در این نشست اعلام شد دلایل و توجیهات مطرح شده درباره سفرهای هیئت های اسرائیلی به کشورهای عربی چیزی جز بهانه های واهی نیستند و برقراری صلح با خیانتکاران را غیرممکن خواند. همچنان که نشست دیگری تحت عنوان « نه به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی » برگزار شد .
براساس گزارش روزنامه کویتی « القبس » سخنرانان در این نشست که با دعوت جنبش مردمی ملی کویت برگزار شد ، از موضع ثابت کویت در برابر آرمان ملت فلسطین و مخالفت با عادی سازی روابط با تمام اشکال آن قدردانی کردند.
حسن دشتی دبیر جنبش مردمی ملی کویت در این نشست هر نوع از انواع مختلف عادی سازی روابط ( با اسرائیل ) را که ما را به طرف گشایش کانال های ارتباطی و گفتگوی مستقیم با دشمن در مقابل فراموشی مسئله فلسطین و چشم پوشی از حل حقوق فلسطینی ها سوق می دهد ، مردود دانست .
عدنان المضاحکه از سخنرانان این نشست اعلام کرد جنبش جهانی صهیونیسم تلاش کرد تا از اختلاف ها میان ادیان بهره برداری کند و حتی دشمنی و شکاف میان ادیان ایجاد کرد .
وی افزود دیدار مقامات اسرائیل از کشورهای حوزه خلیج فارس با هدف کسب دستاورد های اقتصادی است چون کشورهای حوزه خلیج فارس از ثروتمند ترین کشورها در جهان هستند .
المضاحکه تاکید کرد بهانه های که درباره سفر هیئت های اسرائیلی مطرح می شود و یا آماده سازی ( بسترسازی ) برای عادی سازی روابط با دشمن ، چیزی جز بهانه های واهی مردود و نامقبول نیست و نمی تواند به برقراری صلح با خیانتکاران منجر شود .
کویت پیش از سفرهای رسمی نخست وزیر اسرائیل به برخی کشورهای حوزه خلیج فارس موضع ملی و رسمی خود را در این باره اعلام کرده بود و مرزوق الغانم رئیس پارلمان کویت در صد و سی و هفتمین کنفرانس بین المجالس در سن پترزبورگ روسیه از رئیس هیئت اسرائیلی به شدت انتقاد کرده و خواستار اخراج او شده بود .
الغانم هیئت اسرائیلی را کودک کش توصیف کرد و خواستار اخراج هیئت اسرائیلی شد . این سخنان و موضع رئیس پارلمان کویت مورد توجه اعراب قرار گرفت و با استقبال ملت های عربی در مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل مواجه شد و مرزوق الغانم به قهرمان ملی تبدیل شد و نام او در صدر شبکه های اجتماعی قرار گرفت .
به نظر می رسد بنیامین نتانیاهو پس از عمان به بحرین سفر خواهد کرد . نتانیاهو از دولت کویت خواسته بود اجازه بدهد او در چارچوب دیدار رسمی و علنی به این کشور سفر کند اما امیر کویت در ادامه موضع ثابت این کشور در برابر مسئله فلسطین و حل عادلانه این مسئله ، درخواست نخست وزیر اسرائیل را رد کرد .
شیخ طارق السویدان از مبلغان سرشناس عرب ( از اندیشمندان و نویسندگان کویت ) در این باره با انتشار مطلبی در حساب رسمی توئیتر خود از کویت به دلیل مخالفت با سفر نتانیاهو به این کشور ( خودداری از میزبانی نتانیاهو ) تشکر کرد .
السویدان همچنین جلوگیری از فروش نفت به هر شرکت تحت مالکیت رژیم صهیونیستی را خواستار شد .
متخصصان و کارشناسان حوزه خلیج فارس با اشاره به موضع برتر کویت ( نخبه ها و مردم آن ) در مخالفت با عادی سازی سری و علنی روابط با اسرائیل ، تاکید دارند که کویت در این موضع گیری خود تنها و بی یاور است و در عرصه و میدانی مبارزه می کند که همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس موافق عادی سازی روابط هستند و به صورت متوالی از مقامات اسرائیلی استقبال می کنند و حتی سرود ملی اسرائیل در خاک امارات در میان کشورهای عربی پخش می شود . در این شرایط، موضع ثابت کویت در قبال اسرائیل در معرض فشارهای دیگر کشورها قرار دارد تا بین امنیت و ثبات خود یا مشارکت در روند عادی سازی الزامی روابط و حضور در فرایند اجرای معامله قرن ( طرح صلح آمریکا ) یکی را برگزیند .
از طرف دیگر محافل سیاسی عربستان به روزنامه رای الیوم گفت مسئله مهم این است که ابتدا کشورعمان و پس از آن بحرین در فهرست کشورهای حوزه خلیج فارس برای میزبانی از مقامات اسرائیل و و عادی سازی روابط با آن قرار گرفتند و در حالی که انتظار می رفت عربستان سعودی میزبان نخست وزیر اسرائیل باشد ، دو کشور عمان و بحرین در این پروسه پیشی گرفتند تا نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس برای عادی سازی روابط تکمیل شود و عربستان در آن اعلام کرد روابط آن در امتداد یک روال طبیعی برای مدیریت شورای همکاری خلیج فارس است و اتفاقات امروز ایجاب می کند تا روابط کامل و علنی با اسرائیل داشته باشد .
این درحالی است که برخی از نویسندگان کشورهای حوزه خلیج فارس مانند محمد العتیبی و سعود النویری با انتشار مقالاتی درباره پیامد خروج کویت از اجماع آشکار کشورهای حوزه خلیج فارس درباره مسئله بهبود روبط با اسرائیل هشدار دادند .
این افراد همچین نسبت به رفتار ملایم کویت در برابر مخالفان عادی سازی روابط با اسرائیل و اعطای مجوز به آنان برای برگزاری نشست هایی در این باره هشدار دادند.
این نویسندگان همچنین به پیشدستی عمان در برقراری روابط علنی با اسرائیل با وجود داشتن روابط قوی با ایران اشاره و اعلام کردند کویت نیز باید مانند آن عمل کند.