روزنامه القدس العربی چاپ لندن : نباید این موج سفر اسرائیلی ها را به پایتخت های عربی کم اهمیت به شمار آورد.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره روز پنج شنبه خود در اینترنت نوشت: طی هفته گذشته شاهد اقداماتی از حکام و مسئولان کشورهای عربی و همتایان اسرائیلی آنها برای سازش با یکدیگر بودیم. میلیونها فلسطینی و دهها و شاید صدها میلیون عرب و میلیاردها انسان در سرتاسر کره زمین حضور دارند که از حقوق ملی و مشروع فلسطینی ها دفاع می کنند و به اینکه سرانجام عدالت و صلح به پیروزی خواهد رسید ایمان دارند. ابتدا ضرورت دارد مروری بر رویدادهای مذکور داشته باشیم:
- دولت عربی قطر یک هیئت از ورزشکاران اسرائیلی را در پایتخت خود دوحه پذیرفت که در مسابقات جهانی ژیمناستیک شرکت کرده بودند.
- دولت امارات عربی متحده یک هیئت ورزشی اسرائیلی را در پایتخت خود ابوظبی پذیرفت که در مسابقات جهانی جودو شرکت کرده بودند. مری رِگِو وزیر فرهنگ و ورزش (رژيم) اسرائیل نیز این هیئت را همراهی می کرد. وی که از راستگرایان افراطی اسرائیل است قبلاً ریاست نظارت نظامی بر رسانه ها را برعهده داشت. وی همچنین مدتی سخنگوی ارتش (رژيم) اسرائیل بود. رسانه های اسرائیلی وی را به سبب اظهارات نژادپرستانه اش به شدت مورد انتقاد قرار داده اند. شاید مهمترین موضوعی که موجب می شود نام وی در اذهان باقی مانده باشد اظهارات نفرت انگیز و توهین آمیز وی در خصوص پخش صدای اذان از مساجد قدس غربی است.
آنچه موجب شوک بیشتر افکار عمومی فلسطینی و عربی شد دو بار پخش صدای سرود ملی ( رژيم اشغالگر قدس) اسرائیل دراین مسابقات در زمان دریافت مدال طلای دو ورزشکار اسرائیلی بود. رگو در زمان پخش صدای این سرود در پایتختی عربی اشک خوشحالی می ریخت.
- سلطان قابوس بن سعید سلطان عمان در مسقط به استقبال بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و همسرش و هیئت همراهش رفت. رؤسای موساد و شورای امنیت ملی و شماری از افسران اسرائیلی عضو این هیئت بودند. سلطان قابوس افزون برگفتگوهای سیاسی و امنیتی با نتانیاهو و اعضای هیئت او ضیافت شام رسمی و مراسمی هنری برای او برگزار کرد که نشان دهد روابط دوستانه اش با نخست وزیر رژیمی که ارتش آن همان روز پنج غیرنظامی فلسطینی را به قتل رسانده بود عمیق است.
- امارات از ایوب قرّا وزیر مخابرات (رژيم) اسرائیل عضو راستگرای افراطی حزب لیکود استقبال کرد. قرّا با سخنرانی در دبی از صلح و امنیت برای همه کشورهای منطقه دم زد.
نباید این موج سفر اسرائیلی ها را به پایتخت های عربی کم اهمیت به شمار آورد. این مسئله شکست بزرگی برای فلسطینی ها است.
آنچه امروز شاهد آن هستیم علنی شدن مواضع و سیاست های شناخته شده چندین ساله و چه بسا دهها ساله است. در چنین اوضاعی فلسطینی ها چاره ای جز اتکا به خود ندارند. اولین اقدامی که باید انجام دهند بازنگری در جنبش ملی فلسطینی یا تلاش برای راه اندازی مجدد جنبش ملی فلسطینی تازه ای است که از تجربیات تاریخی خود بهره برداری می کند و با زبان و سلاح معاصر سخن می گوید. این اقدام مستلزم همّتی بلند است.