رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین: مبادلات سالانه ایران در شرایط فعلی با چین به مرز ۴۰ میلیارد دلار و با روسیه نزدیک به سه میلیارد دلار رسیده است.
وی ادامه داد: ایران به دلیل اخم و تخم غربی ها لبخند شرقی ها را پذیرفته و روابط اقتصادی و تجاری دراز مدتی به خصوص با چینی ها برقرار کرده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: دو کشور پاکستان و افغانستان علاقه مندند به کمک ایران با چین یک قرارداد همکاری اقتصادی داشته باشند.
وی همچنین این حرکت را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: پاکستان هم اکنون روابط اقتصادی عمیقی با چین دارد و در عین حال چینی ها مبلغ زیادی در بندر گوادر پاکستان سرمایه گذاری کرده اند.
عسگراولادی تصریح کرد: این سرمایه گذاری ابتدا قرار بود در بندر چابهار انجام شود که بنا به دلائل و مشکلاتی سرمایه گذاری مزبور در کشور جنبه عملیاتی پیدا نکرد.
وی گفت: حال مذاکره بر سر این است که چهار کشور ایران، پاکستان، افغانستان و به احتمال زیاد هندوستان بتوانند یک کریدور اقتصادی با چین برقرار کنند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین افزود: هندوستان تاکنون پا پیش نگذاشته ولی از سوی سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان مذاکرات مقدماتی با چین انجام شده است.
وی گفت: امیدواریم این مذاکرات یک تا دو ماه آینده منجر به امضای پروتکل نهایی و همینطور مبادلات بین چهار کشور با حداقل تعرفه و نرخ ترجیحی برقرار شود.
عسگر اولادی ادامه داد: این کریدور منافع اقتصادی زیادی برای ایران دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه ایران در حال حاضر به دنبال توسعه اقتصادی با کشورهای روسیه و چین است، افزود: این دو کشور سردمداران اقتصاد شرق هستند.