میانمار اعلام کرد دوهزار نفر از آوارگان روهینگیا که به بنگلادش گریخته اند می توانند به زودی به این کشور بازگردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس24، دولت میانمار روند بازگرداندن روهینگیا را در حالی آغاز می کند که سازمان ملل متحد معتقد است شرایط برای بازگشت آنها مهیا نیست.
میانمار اعلام کرد دوهزار نفر از آوارگان روهینگیا که به بنگلادش گریخته اند می توانند به زودی به این کشور بازگردند.
از دیدگاه سازمان ملل متحد که رانگون را به نسل کشی متهم می کند، هنوز شرایط لازم برای بازگشت این اقلیت مسلمان فراهم نشده است.
حدود یک میلیون تن از آوارگان روهینگیا در اردوگاه کاکس بازار در بنگلادش زندگی می کنند. همه آنها از خشونت های ارتش میانمار در شمار ایالت راخین گریخته اند. بیش از یک سال از فرار دسته جمعی این افراد می گذرد و میانمار می گوید شرایط بازگشت آنها را فراهم کرده است.
وزیر امور خارجه میانمار با حضور در اردوگاه آوارگان پیامی را به آنها منتقل کرد. طبق این پیام روند بازگشت آوارگان آغاز خواهد شد اما مقامات میانمار می خواهند هویت آوارگان را بررسی کنند
ماینت تو گفت ما پیش از این هویت پنج هزار نفر را بررسی کردیم. در ابتدا دوهزار نفر از این افراد به میانمار بازخواهند گشت و پس از آن سایرین بازمی گردند. روند بازگشت این افراد از اواسط ماه نوامبر آغاز می شود.
اگرچه اکثر مردم روهینگیا امیدوارند به خانه های خود بازگردند اما می خواهند از تضمین امنیتشان اطمینان یابند. این اقلیت مسلمان همچنین برگه های تعیین هویت می خواهند تا از همان حقوقی بهره مند باشند که سایر مردم میانمار برخوردارند.
با این حال سازمان های غیردولتی و سازمان ملل متحد عملیات ارتش میانمار در برابر روهینگیا را پاکسازی قومی می دانند و معتقدند بازگشت آوارگان به میانمار در حال حاضر بسیار شتابزده است.
آندری ماهچیچ سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می گوید شرایط در میانمار برای بازگشت داوطلبانه آوارگان در امنیت مهیا نشده است. هنوز احساس ترس و بدگمانی میان روهینگیا به دلیل نبود ارتباط با جوامع دیگر میانمار وجود دارد.
در ایالت راخین بودائی ها از بازگشت مردم روهینگیا نگرانند. در طول عملیات ارتش در سال گذشته چندین روستای مسلمان نابود شد و مقامات میانمار می خواهند آنها را در یک اردوگاه موقت اسکان دهند.