برای نخستین بار در کشور
تولید انسولین نوترکیب انسانی به همت محققان شیرازی
محققان دانشگاه شیراز پس از ۵ سال تلاش، انسولین نوترکیب انسانی تولید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در بخش بیوشیمی و سرپرست تیم تحقیقاتی گفت: پژوهشگران در این روش موفق شدند ژن دو زنجیره پپتدی آلفا و بتای انسولینی را به طور جداگانه به ژن یکی از پروتئینهای لنز چشم آلفا کریستالین متصل کنند و در ادامه پلاسمیدهای حاون ژنهای هیبریدی را به میزبان باکتریایی انتقال دهند.
دکتر رضا یوسفی افزود: تولید این دارو در مرحله آزمایشگاهی موفقیت آمیز بوده است و برای تجاری سازی و قرار دادن این نوع انسولین در دسترس بیماران دیابتی نیاز به حمایت و سرمایه گذاری شرکتهای دارویی است.
انسولین پرکاربردترین داروی پروتئینی و پپتدی جهان محسوب میشود و این دارو سالانه بیش از ۳۰ میلیارد دلار تجارت جهانی دارد و به دلیل شیوع بیش از حد بیماری دیابت مصرف زیادی دارد.
دکتر یوسفی افزود: ۹۰ درصد انسولین دنیا توسط سه کشور آمریکا، دانمارک و فرانسه تولید میشود و با تولید نسل جدید انسولین نوترکیب انسانی در کشور امکان خودکفایی این دارو فراهم شد.
وی گفت: نتایج این دستاورد علمی در نشریه بین المللی plos one چاپ و منتشر شده است .
دکتر رضا یوسفی با اشاره به وجود ۵ هزار بیماری دیابتی در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور به این بیماری مبتلا هستند.