پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان در روشی منحصر به فرد به تولید پلیمرهای زیست تخریب پذیر بر پایه ضایعات گیاهی دست یافتند.
مرضیه شهشهانی پور، بزرگترین مشکلات زیست محیطی جهان را زبالههای پلیمری برشمرد و افزود: بنابراین رسالت بسیاری از کشورها در زمینه توسعه پایدار، توجه به فناوری سبز و حفظ محیط زیست و استفاده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر است.
سرپرست آزمایشگاه پلیمر و نانوکامپوزیت دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، گروه پلیمر و نانوکامپوزیت این دانشکده را فعال در زمینه تولید پلیمرهایی با خاصیت تجزیه پذیری بر پایه ضایعات مواد گیاهی و طبیعی دانست و گفت: در این پژوهش آزمایشگاهی حاصل تلاش مرضیه شهشهانی پور، سحر جعفری، مرضیه احدی و محدثه زهری با بهره گیری از روشی منحصر به فرد، گیاهانی متفاوت در فرایندی به پلیمرهای زیست تخریب پذیر تبدیل می شود.
مهدی کاروان، این محصول نانویی را با خواص مطلوب زیستی، در حوزهی ساخت حاملهای دارویی، مهندسی بافت و ماهیچه های مصنوعی حافظه دار قابل کاربرد دانست و افزود: با تولید و کاربرد این محصول، مشکلات ناشی از زبالههای پلیمری برطرف میشود.
وی تجزیه پذیر بودن، کاهش هزینه و افزایش سرعت فرایند تولید از مهمترین ویژگی های این پلیمر بیان کرد و گفت: توسعه این پلیمر از مقیاس آزمایشگاهی به صنعتی مستلزم توسعه آزمایشگاه و راکتورهای صنعتی است و تحقق آن پیچیده نیست.
من از تفاله ی آبمیوه با استفاده از باکتری هایی خاص پلیمری بی رنگ با الاستیسیته بالا تولید کرده ام،قبلا فعالیت های من در زمینه پلیمرهای پایه نفتی در سازمان پژوهش های علمی صنعتی تبریز بوده لذا در مورد پلیمرهای زیست تخریب پذیر و پایه گیاهی علاقه مند همکاری و تبادل اطلاعات دارم.
با احترام فرسی سراببان