دریاقلی سورانی، اوراق فروشی که مسیر زیادی را برای نجات آبادان رکاب زد، دوید و نفس زد.
او برگی از حماسه ذوالفقاری را ورق زد در روزهای پر تلاطم دفاع مقدس.
دریاقلی آغازگر حماسه مردمی کوی ذوالفقاری
نیروهای بعثی شبانگاه نهم آبان 59 ، پنج روز پس از سقوط خرمشهر، با هدف حمله ای غافلگیر کننده به آبادان پلی شناور روی رودخانه بهمنشیر می زنند و به سوی کوی ذوالفقاری سرازیر می شوند؛ آبادان در محاصره ای 330 درجه ای قرار می گیرد.
عبور از رودخانه بهمنشیر می تواند آبادان را با خطر جدی روبرو کند.
دریاقلی که همان اطراف اوراق فروشی می کند، متوجه تحرکات شبانه آنان می شود؛ فرزند خردسالش را تنها می گذارد و به سرعت، با دوچرخه اش، در یک مسیر طولانی رکاب می زند و خود را به آبادان می رساند و با فریادهایش، مردم و مدافعان شهر را از ماجرای نفوذ و توطئه دشمن آگاه می کند.
شهید سورانی در میانه راه دوچرخه اش پنچر می شود اما تا مقر سپاه پاسداران می دود و نیروهای خودی را از حمله عراقی ها آگاه می کند.
جنگ نابرابر در کوی ذوالفقاری آبادان
مردم با شنیدن فریادهای دریاقلی، از خانه ها بیرون می آیند و با هر چه در دست داشتند، برای مقابله با دشمن به سمت منطقه ذوالفقاری حرکت می کنند.
جنگ نابرابر در کوی ذوالفقاری آغاز می شود، نیروهای مدافع شهر همان جا خط پدافندی تشکیل می دهند و از پیشروی عراقی ها جلوگیری می کنند.
درگیری سختی بین نیروهای خودی با حداقل امکانات و نیروهای بعثی مجهز به سلاحهای پیشرفته رخ می دهد اما مدافعان شهر موفق می شوند تا غروب همان روز نیروهای عراقی را شکست دهند و شهر و جزیره آبادان را از خطر حتمی نجات دهند.
نیروی هوایی نیز موفق می شود پلی را که عراقی ها بر روی بهمن شیر زده بودند منهدم کند.
در این نبرد صدها نفر از نیروهای بعثی به هلاکت می رسند، زخمی شدند و دهها نفر به اسارت در می آیند.
دلاوری ها و شجاعت های رزمندگان ما که با ایثار و فداکاری ایستادند و مقاومت کردند با نام «حماسه ذوالفقاری» در تقویم تاریخ به ثبت می رسد. برگ زرینی از تاریخ دوران دفاع مقدس.
یک سال مقاومت مردمی در آبادان
مردم آبادان نیز به مدت یکسال سد پیشروی نیروهای بعثی می شوند و زمینه را برای آماده سازی و سازماندهی نیروهای خودی و عملیات بزرگ شکست حصر آبادان فراهم می کنند.
و دریاقلی این قهرمان ملی آن قدر زنده نماند که شکست حصر آبادان را ببیند، وی چند روز پس از واقعه کوی ذوالفقاری بر اثر انفجار گلوله خمپاره، پای راستش را از دست داد و سرانجام بر اثر جراحات وارده به شهادت رسید و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
دریاقلی سورانی نمادی از مقاومت
امروز تندیس دریاقلی به عنوان نمادی از مقاومت، در میدان ورودی کوی ذوالفقاری آبادان خودنمایی می کند، همان محله ای که حماسه بزرگ ذوالفقاری را شهادت می دهد.
شاید کمتر کسی، نامش را شنیده باشد و یا شرح فداکاری اش را بداند.