به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ استخراج نفت و گاز به روش فراکینگ در آغاز دور جدید آن پس از کش و قوس های مخالفان و موافقان این بار از بیم زلزله در انگلیس متوقف شد.
پس از ماه ها کش و قوس میان حامیان و مخالفان استخراج نفت به روش فراکینگ؛ سه هفته پیش و پس از رای دادگاه، استخراج با این شیوه در منطقه لنکشایر انگلیس آغاز شد اما وقوع سه زمین لرزه کار حفاران را متوقف کرد. روزنامه ایندیپندنت در این باره نوشت: از دو هفته پیش شرکت انرژی کواردریلا با استناد به رای دادگاه استخراج نفت را آغاز کرد اما وقوع سه زمین لرزه که بزرگترین آن 1.1 ریشتر قدرت داشت موجب شد فعالان در این کارگاه دست از کار بکشند.
عملیات این شرکت پیش تر به علت اعتراض هواداران محیط زیست و مردم متوقف شده بود که کار به دادگاه کشید و به ادامه فعالیت استخراج به این شیوه حکم داد و صاحبان شرکت های فعال در این حوزه آن را پیروزی برای صنعت شیل انگلیس توصیف کردند. پیش از آن نیز دولت انگلیس به مخالفت با اعتراض مردم و اعضای شورای شهر لنکشایر با طرح استخراج گاز شیل به روش فراکینگ پراخته بود.
مقامات دولت انگلیس معتقدند استفاده از شیل موجب افزایش رشد اقتصادی انگلیس می شود و علاوه بر ایجاد حدود 64هزار شغل و کاهش وابستگی به نفت و گاز خارجی را در پی خواهد داشت؛ اما فعالان محیط زیست با انتقاد از این اقدام دولت که نخستین بار در تاریخ انگلیس با آن موافقت می شود این اقدام را فاجعه زیست محیطی می دانند و بر ضرورت توقف آن تاکید می کنند.
فعالان محیط زیست می گویند دولت بجای استفاده از سوخت های فسیلی به ویژه به شیوه فراکینگ که منجر به آلودگی زیست محیطی و به ویژه آب های زیر زمینی می شود، باید برای گسترش استفاده از انرژی های نوو طبیعی همچون باد و نورخورشید گام بردارد.
استخراج گاز شیل به روش فراکینگ در سال 2011 پس از وقوع زلزله در منطقه بلکول ممنوع شد اما این ممنوعیت در سال 2012 در انگلیس لغو شد اما در اسکاتلند و ولز این محدودیت همچنان پابرجاست. انگلیس در حالی محدودیت های استفاده از گاز و نفت شیل به شیوه فراکینگ یا شکست هیدرولیکی را بر داشته است که منابع خبری اعلام کردند: این محدودیت در فرانسه و آلمان همچنان پابرجاست. برآورد شده است در انگلیس 110 تریلیون فوت مکعب گاز شیل نهفته باشد که استخراج آن می تواند سال ها نیاز این کشور را تامین کند.