به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس پرس ، وزیر امور خارجه ترکیه درخواست بسته شدن یک پایگاه نظامی ترکیه در قطر را که مخالفان دوحه مطرح کرده اند، نادرست خواند.
مولود چاووش اوغلو در سخنانی که روز سه شنبه در روزنامه های قطر منتشر شد این درخواست را غیر واقعی دانست.
عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر در چارچوب شرایطی برای پایان دادن به انزوای دیپلماتیک و اقتصادی قطر که ژوئن 2017 آغاز شد، بسته شدن پایگاه طارق بن زیاد را درخواست کرده اند.
با وجود این مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با این درخواست ها مخالفت کرد و خطاب به روزنامه های الوطن و قطر تریبون گفت حضور نیروهای ترکیه به بحران کنونی در خصوص قطر ارتباطی ندارد.
چاووش اوغلو گفت " ما بر این باوریم که این درخواستی غیر واقعی و بی ربط است. "
وی خاطرنشان کرد ترکیه و قطر توافقنامه ای دفاعی را در سال 2014 و پیش از بحران خلیج فارس امضا کرده اند. "
وزیر امور خارجه ترکیه گفت بن بست دیپلماتیک باید هر چه سریعتر حل شود.
عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر پنجم ژوئن 2017 به طور ناگهانی روابط خود را با قطر قطع کردند. این کشورها قطر را به حمایت از گروه های تندرو از جمله اخوان المسلمین و نزدیکی با ایران متهم کردند.
قطر این اتهامات را رد و اعلام کرد هدف، تلاش برای سرنگونی رژیم است.
بسته شدن پایگاه ترکیه در قطر یکی از 13 دخواستی است که مخالفان دوحه مطرح کرده اند.
براساس برخی برآوردها، 3000 نظامی ترکیه در خاک قطر هستند. این در حالی است که این پایگاه می تواند پذیرای 5000 نظامی باشد.
قطر و ترکیه که هر دو حامی اخوان المسلمین هستند در سالهای اخیر روابط خود را تقویت کرده اند.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نخستین رهبر خارجی بود که پس از کودتای نافرجام ترکیه در سال 2016 به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تلفن زد.
در ابتدای بحران خلیج فارس، ترکیه در بین نخستین کشورهایی بود که پس از تحریم هوایی، دریایی و زمینی که همسایگان قطر بر این کشور اعمال کردند از قطر حمایت کرد.
قطر نیز اخیرا وام 15 میلیارد دلاری را به بخش بانکی متزلزل ترکیه اعطا کرد و یک جمبو جت به ارزش 400 میلیون دلار را به عنوان " هدیه " به آنکارا داد.