هشتم آبان، مصادف است با سالروز شهادت نوجوان فداکار «حسین فهمیده» که در سن ۱۳ سالگی با عملیات استشهادی در مواجهه با تانکهای مهاجم عراقی به خرمشهر در سال ۱۳۵۹ به شهادت رسید.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله خامنه اي، شهید فهمیده همان کسی است که حضرت امام خمینی (ره) درباره او فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزدهسالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR، گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره شهید حسین فهمیده را منتشر کرد.
امروز «روز جوان و نوجوان» است و مناسبت آن هم شهادت یک نوجوان بسیجی - شهید حسین فهمیده - است. این از آن مواردی است که شخصیّتهای حقیقی، به نماد و به حقایق اسطورهگون تبدیل می شوند. ما در تاریخ خود از این موارد بسیار داریم.
ای بسا حوادثی که امروز وقتی گفته شود، از بس عجیب است همه تصوّر کنند که اسطوره و افسانه است؛ امّا حقیقت است.
نمونههای آن را ما در زمان خودمان بارها و بارها دیدهایم و شنیدهایم و از جمله زیباترین آنها، شهادت این نوجوان بسیجی است.
او سیزده ساله بود؛ امّا با رشد، با شعور، با اراده و مصمّم، که کشور خود را می شناخت، امام خود را می شناخت، دشمن خود را می شناخت، اهمیت وجود و فعالیت خود را هم می شناخت و رفت این سرمایه را تقدیم عزّت کشور و آینده انقلاب و منافع و مصالح مردم کرد.
جسم او رفت؛ امّا روحش زنده ماند، یادش ابدی شد و خاطرهاش بهصورت اسطوره درآمد. این الگوست.
جوانان و نوجوانان عزیز من! همه شما می توانید در کشورتان نقش پیدا کنید. یک روز نقش، نقش «حسین فهمیده» بود؛ یک روز نقش های دیگر است.
در زمینه مسائل دینی، مسائل فرهنگی، مسائل سیاسی، مسائل اخلاقی، آیندهنگری، امیدبخشی، نشاط دادن به محیط پیرامون خود و تعبّد و تقیّد و پایبندی به شریعت اسلامی -که سرمایه سربلندی فرد و جامعه است - می توان مجاهدت کرد.
البتّه در آنها، دادنِ جان مطرح نیست؛ امّا همت و اراده و تصمیم لازم دارد. همه می توانید در مدارس، در دانشگاهها، در محیط های کار و غیره، نقش ایفا کنید.
جوانِ زنده و بانشاط و پُرامید و پاکدامن، می تواند یک تاریخ را بیمه کند. به همین جهت است که روی جوانان کشورهای دنیا، صهیونیستها و استعمارگران و کمپانیداران عالَم، سال ها کار و تلاش کردند تا شاید بتوانند نسل های جوان را فاسد کنند؛ اراده و امید را از آنها بگیرند؛ آینده را در چشم آنها تیره و تار کنند؛ آنها را به آینده مأیوس نمایند و دچار مشکلات عصبی و اخلاقی کنند. آنچه در دنیا می بینید، تصادفی نیست.
بیانات در خطبههای نماز جمعه ۱۳۷۷/۸/۸