۲۷ راهکار علمی برای احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی تدوین شده است.
خدابخش با بیان این که اجرای برخی راهکارها در قالب شورای فرهنگی و اجتماعی در استانها در راستای اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی اجرا می شود افزود: در استان ردیف بودجه ای برای دریاچه وجود ندارد و از بودجه ملی هم که در سال های گذشته اختصاص یافته، هنوز ۵۰ درصد آن محقق نشده است.
وی با اعلام این که برای احیای دریاچه ارومیه طرح های مختلفی از جمله طرح تصفیه خانه فاضلاب تبریز و انتقال پساب آن اجرا شده است تصریح کرد: در چند سال اخیر برای جلوگیری از کم آبی و خشکی دریاچه ارومیه ۳۶۷ موتور غیرمجاز جمعآوری، ۳۴۳ استخر غیرمجاز و ۳ هزار و ۵۰۰ چاه غیرمجاز مسدود و عملیات ساخت چند سد بزرگ و کوچک هم متوقف شده است.
استاندار تاکید براین که برای مردم و روستاییان ساکن در حاشیه دریاچه ارومیه، باید به جای کشاورزی، معیشت جایگزین تعریف شود گفت: با تسهیلات ارزان قیمت و معرفی و ترویج مشاغل سودده، می توان در این شرایط کم آبی به دولت کمک کرد.
خدا بخش با اظهار این که ریزنمک های دریاچه ارومیه در آینده نه چندان دور جان چند میلیون نفر را تهدید خواهد کرد از مردم و مسئولان خواست، دست به دست هم داده و برای احیای این دریاچه همت کنند.
کیخا با تاکید بر اینکه توسعه کشاورزی در آذربایجان شرقی باید با برنامه ریزی مناسب دنبال شود، گفت: کشاورزی پایدار در این استان باید شکل گیرد و برای تحقق این مهم، مسئله آب دریاچه ارومیه در اولویت کاری مجلس و دولت قرار گیرد.
مدیر دفتر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی هم با تاکید بر این که توسعه زمین های کشاورزی در کنار درياچه اروميه ممنوع است از دستگاههاي اجرايي و قضایی خواست با توجه به مصوبه و ابلاغ هیئت دولت در سال ۹۴، از هرگونه توسعه زمین های کشاورزی اعم از تبديل زمین ملی منابع طبيعی به کشاورزی، ديم به آبـی و زراعی به باغی در سطح حوضه آبريز درياچه اروميه جلوگیری کنند.