مدیر بیمه سلامت از پرداخت بدهی به داروسازان درطی ۱۰ روز و رئیس کمیسیون بهداشت نیز تا یک هفته خبر دادند.
او افزود: وضعیت بدهی ما به داروخانه ها در سال 97 منظم شده است اما یک ماه در سال 96 بدهی داریم که مجوزها در دست تهیه است. به لحاظ حقوقی بودجه مصوب، خط قرمز ماست. قانون برنامه ششم در بند ت ماده 7 مشخص کرده که هرگونه پرداخت در چارچوب بودجه مصوب است و پرداخت خارج از چارچوب تصرف اموال دولتی است و مجازات اعمال می شود.
او افزود: ما علی رغم اینکه بخش زیادی از مطالبات را پرداخت کرده ایم اما بازهم بدهی داریم و از مقام معظم رهبری و سران سه قوه تشکر داریم که به این موضوع توجه ویژه داشتند.
شهریاری با اشاره به نامه نگاری دبیر انجمن داروسازان ایران با رئیس مجلس گفت: با بررسی انجام شده با نوربخش قرار شد نیمی از مطالبات داروسان از تامین اجتماعی تا اواخر مهر ماه و نیم دیگر تا پایان آبان پرداخت شود.
وی گفت: پرداخت های بیمارستان های تامین اجتماعی به داروسازان به موقع است. تامین اجتماعی یا نباید بیمارستان داشته باشد یا اینکه تمام خدمات را به همه یکسان ارائه کند.
او افزود براساس قول معاون اول رئیس جمهور امیدواریم تا هفته دیگر مشکلات مالی داروسازان حل شود.
دبیر انجمن داروسازان ایران در ارتباط تلفنی در مورد مطالبات داروخانه ها با موسسات بیمه گر گفت: مشکل اول در مورد مطالبات بیمه ای از سازمان اجتماعی است.
او گفت مطالبات باید سه ماه پس از تحویل اسناد پرداخت شود اما تامین اجتماعی با دو ماه تاخیر همراه است، بیمه سلامت نیز در برخی استان ها مطالبات بهمن سال گذشته را پرداخت نکرده است و در برخی استان ها بصورت کامل و برخی دیگر با تاخیر همراه است.
سیدمهدی سجادی افزود: برای چندمین مرتبه است که مدیران تامین اجتماعی قول پرداخت مطالبات بیمه تامین اجتماعی می دهند اما عملیاتی نمی شود.
سجادی با توجه به بدقولی های تامین اجتماعی گفت: در بودجه بیمه سلامت باید تکلیف داروخانه تازه تاسیس مشخص شود. مطلب دیگر اینکه مبلغی که برای دارو مشخص می شود نشان دار باشد تا فقط برای پرداخت مطالبات انجام شود.
سجادی با اشاره به نظم بهتر بیمه سلامت گفت: وضعیت قراردادها و مبالغ پرداختی تامین اجتماعی با داروخانه ها باید بصورت شفاف مشخص شود تا نیازی به اعتراض داروسازان نباشد.
او افزود: مبالغی که برای دارو تخصیص داده می شود، نشان دار باشد تا در دانشگاهها تحت عنوان دارو هزینه شود نه در ردیف های هزینه های دیگر دانشگاه.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در ادامه درباره آمار افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، گفت: بخشی از آمار در سرشماری مرکز آمار مشخص می شود اما به طور کل دیتای ثبت شده ای در این باره وجود ندارد ولی از رفت و برگشت ها در صندوق های بیمه مشخص شده که بین 6 تا 7 میلیون افراد در کشور که تحت پوشش بیمه نیستند.
40 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه هستند ولی 85 درصد این جمعیت قادر به پرداخت حق بیمه نیستند و به طور رایگان تحت پوشش بیمه هستند و دولت هزینه بیمه را پرداخت می کند.
طاهر موهبتی گفت: هیچ مانعی در کشور برای بیمه شدن وجود ندارد وهرکس دارای تمکن مالی است می تواند به مراکز بیمه مراجعه و خود را بیمه کند. در برنامه ششم توسعه پوشش بیمه اجباری تصویب شده اما مکانیزمی در کشور ما برای اینکه افراد مجبور شوند خود را بیمه کنند وجود ندارد مگر اینکه انگیزه های تشویقی برای تحت پوشش قرار دادن افراد ایجاد کنیم. در آیین نامه ای هم که وزارت رفاه تهیه کرد برخی مقررات توصیه شده مثل اینکه بیماران روی تخت می توانند بیمه شوند.
او افزود: یک روش هم برای بیمه افراد روش خوداظهاری است اما اگرخلاف آن ثابت شود می توان مجازات هایی در نظر گرفت.
موهبتی درباره مصارف تخصیص 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برای هزینه های درمان گفت: معاون اول رئیس جمهور از هفته گذشته این موضوع را عنوان کردند اما هنوز مصوبه اش به دست ما نرسیده است.
وی درباره به روز نبودن پرداخت مطالبات گفت: وقتی بودجه واقعی نباشد این اتفاقات می افتد. 97 درصد منابع ما دولتی است و دولت است که منابع را تخصیص می دهد.
موهبتی درباره حذف دفترچه های درمان گفت: در 605 بیمارستان دولتی دفترچه حذف شده که با شماره ملی بیمار احراز هویت می شود وبا یک کد موارد همپوشانی می شود. برای حذف کلی دفترچه نیاز به الکترونیکی شدن تمام مراکز است. به صورت پایلوت حذف دفترچه از استان کرمان شروع شده که بعد از آن سعی بر این است که این کار را در سایر استان ها و شهرستان ها تسری دهیم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دیگر مهمان برنامه نیز در این باره گفت: دولت باید لایحه ای تنظیم و به مجلس ارائه کند تا بیمه اشخاص مانند بیمه بیمه شخص ثالث خودرو اجباری شود.
حسینعلی شهریاری با اشاره به اینکه دو گروه در کشور بیمه نیستند، افزود: گروهی که توان مالی مناسبی دارند فکر می کنند نیاز به بیمه ندارند و برخی دیگر مستضعف هستند اما به خاطر برخی مسئل اجتماعی برای بیمه شدن اقدام نمی کنند.
شهریاری گفت: دولت باید راهکاری را درنظر بگیرد تا مردم به بیمه شده رقبت بیشتری نشان دهند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در دولت های قبل هر موقع مشکل مالی پیدا می کردند از سهم بیمه درمان استفاده های غیر مرتبط می شد بعنوان مثال در یک مورد پول بازنشستگان از صندوق سهم درمان پرداخت شد.
او با اشاره به اینکه براساس قانون بودجه، بیمه سهم بیمار باید به حساب خزانه ریخته شود افزود: رئیس جمهور سال گذشته به تامین اجتماعی دستور داد پول سهم درمان به حساب خزانه ریخته شود اما این کار انجام نشد.
حسینعلی شهریاری افزود: از مزیت های درمان بیمه تامین اجتماعی این است که از بیمه شده سهم بیمه درمان هر ماه نقد دریافت می شود.
او از اختلاف هزینه های بیمارستان های تحت مالکیت تامین اجتماعی با بیمارستان های دانشگاهی خبر داد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در دولت ها قبلی علت اینکه کمبود بودجه دولت برای پرداخت مطالبات بیمه اجتماعی قرار شد تمام پول هایی که می دهند نشان دار شود.
شهریاری گفت: اولویت پرداخت پس از دریافت 500 میلیون دلار ازصندوق ذخیره ارزی باید برای شرکت های تولیدی دارویی باشد تا برای یکبار هم که شده مشکلات شرکت های تولید دارو حل شود.
یکی از مشکلات جدی کشور دارو است. خدمات تامین اجتماعی در بیمارستان های تحت اختیار خود در تمام کشور یکسان نیست.
محمد خلخالی مدیرکل درمان سازمان تامین اجتماعی دیگر مهمان برنامه گفت: نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند. سازمان پیگیری هایی درباره بیمه هنرمندان، قالیبافان و زنان سرپرست خانوار انجام داده است و مشوق هایی برای اینکه افراد خود را بیمه کنند در نظر گرفت. در این زمان دغدغه هایی برای سازمان های بیمه گر وجود دارد.
سازمان تامین اجتماعی در بحث درمان مجبور است از دیگر درامد های خود در درمان هزینه کند اما در عمل هزینه های بیشتری بر سازمان تامین اجتماعی تحمیل می شود.
خلخالی درباره علت تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه ها گفت: مطالبات داروخان ها تا پایان اردیبهشت پرداخت شده است اما عملا یک ماه باید پرداخت کنیم و این پرداخت ها انجام می شود. سازمان تامین اجتماعی هرماه پرداخت ها را بر اساس صندوق ها انجام می دهد. تاخیرها قابل حل است به شرطی که تعهدات به سازمان های بیمه گر از طرف دولت تامین شود.
بودجه درمان مستقیم و غیرمستقیم در سازمان تامین اجتماعی متفاوت است. با توجه به مراجعه کنندگان استقبال ویژه ای از مراکز ملکی تامین اجتماعی می شود.
نسخه الکترونیک برای اولین بار در ایران انجام شده است و کلیه سوابق در نسخه الکترونیک بیمه شدگان تامین اجتماعی وجود دارد.
او درباره بیمارستان میلاد گفت: نه مورد مثل بیمارستان میلاد در استان های دیگر وجود دارد. 80 بیمارستان جز مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی است و همه اقدامات در تمام مراکز ملکی وجود دارد اما فقط فرهنگ سازی نشده است.
خلخالی گفت: اصول علمی در دنیا می گوید در هرجایی بیمارستان تخصصی نمی توان ایجاد کرد بلکه احتیاج به نظام ارجاع است. در هر استان ما بیمارستان مادر داریم که بر اساس نیازسنجی همان استان تجهیز می شود.