مسمومیت با مصرف هسته میوه ها
مصرف بیش از اندازه هسته برخی میوه ها خطر مسمومیت به همراه دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس دانشگاه علوم پزشگی شیراز گفت: دانه یا هسته میوههایی مانند سیب، هلو، آلو، زردآلو، شلیل گیلاس دارای ویتامین ب ۱۲ است که به نام «لیتریل» و «آمیگدالین» هم شناخته میشود.
فتحی افزود: این ویتامین دارای گلیکوزیدهای سمی سیانوژنیک (سیانید) است که از مصرف زیاد هسته این میوه ها تولید می شود.
وی نشانههای مسمومیت با سیانید را شامل سردرد و سرگیجه، تهوع، استفراغ و به دنبال آن خواب آلودگی، تشنج، سنکوپ، کما و مرگ اعلام کرد.
فتحی افزود: از مصرف هسته یا دانه ترکیبات سیب، هلو، آلو، زردآلو، شلیل، گیلاس و بادام تلخ که دارای مقادیر بالایی از ب ۱۲ است خوداری کنید.