مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران، ممنوعیت حضور ایران در نمایشگاه بین المللی تخصصی مواد غذایی سیال2018 میلادی پاریس- فرانسه را رفتاری غیرحرفهای برشمرد.
وی در توضیح اقدامات انجام شده توسط نمایشگاه بینالمللی و مقامات ایران پس از اعلام ممنوعیت حضور ایران در این نمایشگاه افزود: متعاقب این اقدام، پیگیریها و هماهنگیهای گسترده ای نه تنها توسط شرکت سهامی نمایشگاه های بینالمللی، بلکه از طریق سفارت ایران در پاریس و وزارت امور خارجه نیز به طور جدی انجام شد.
قبادی با اشاره به انعقاد قراردادی دو ساله در این رابطه بین شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران و نمایشگاه مواد غذایی سیال فرانسه گفت: با عنایت به سازماندهی و برپایی شکوهمند پاویون ایران در نمایشگاه بینالمللی مواد غذایی سیال 2016 میلادی پاریس-فرانسه، هماهنگی های مقدماتی و انعقاد قرارداد مشارکت در محدوده زمانی حدود دو سال پیش از آغاز دوره بعدی نمایشگاه (سیال 2018 میلادی پاریس) انجام و فعالیت های مرتبط با سازماندهی مشارکت شرکت های ایرانی در این نمایشگاه طبق برنامه زمانی صورت گرفت.
وی افزود: بر این اساس گسترده ترین ومتنوع ترین پاویون جمهوری اسلامی ایران نسبت به ادوار گذشته برنامه ریزی شده و مشارکت در این نمایشگاه جهت حضوری شایسته و درخشان در نمایشگاه بین المللی مواد غذایی سیال پاریس سال جاری(2018 میلادی) سازماندهی شد.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران در توضیح اقدام مدیران ارشد نمایشگاه سیال 2018 فرانسه مبنی بر ممانعت از حضور ایران در این نمایشگاه گفت: علیرغم اقدامات انجامشده به منظور مشارکت دراین نمایشگاه و انجام مراحل پرداخت، در دوره زمانی نسبتاً کوتاهی، قبل از برپایی نمایشگاه، برگزارکننده فرانسوی این نمایشگاه (COMEXPOSIUM) با ارسال نامهای تصمیم مدیران ارشد شرکت برگزارکننده نمایشگاه، مبنی برممانعت از مشارکت شرکت های ایرانی در این نمایشگاه را اعلام کرد.
وی درباره نتیجه پیگیریهای شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی و وزارت امور خارجی اظهار داشت: متاسفانه این رویه غیرحرفه ای برگزارکننده نمایشگاه، نه تنها تداوم یافت بلکه در ایام اخیر که مقارن با برگزاری این نمایشگاه است از ثبت نام متقاضیان ایرانی جهت بازدید از این نمایشگاه نیز ممانعت بهعمل آمده است.
به گفته قبادی، نمایشگاه بین المللی مواد غذایی سیال (SIAL) پاریس در کشور فرانسه از برندهای نمایشگاهی شناخته شده جهان در حوزه مواد و محصولات غذایی به شمار می رود که هر دو سال یکبار با مشارکت حدود هفت هزار مشارکت کننده از بیش از یکصد کشور جهان و نیز بازدید بالغ بر 150 هزار نفر بازدید کننده تجاری برگزار می شود.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران در خصوص سابقه حضور ایران در این نمایشگاه توضیح داد: شرکت سهامی نمایشگاههای جمهوری اسلامی ایران از دوره زمانی بالغ بر یک دهه گذشته نسبت به سازماندهی شرکت های تولیدی– صادراتی کشور به منظور حضور مستمر و موثر در این نمایشگاه اقدام کرده است.
مشارکت کشورهای خارجی در نمایشگاهها زمینه ساز نتایج سودبخش تجاری
قبادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش نمایشگاههای بینالمللی در مقابله با تحریمهای اقتصادی گفت: از آنجا که تحریمهای اقتصادی آمریکا یک جانبه و مغایر با موازین حقوقی بینالمللی است اکثریت کشورها اعتقادی به این تحریمها ندارند و تلاش می کنند که مشارکت آنها در نمایشگاههای بین المللی ایران نتیجه بخش و سودآور باشد.
وی در ادامه با اشاره به حضور کشورهای خارجی به واسطه نمایشگاههای بینالمللی در ایران اضافه کرد: تعداد زیادی از شرکت کنندگان خارجی در نمایشگاههای ایران را نمایندگیها و کمپانیهای خارجی مستقر در ایران تشکیل می دهند و سالیان متوالی با بخش خصوصی و واحدهای صنعتی و تجاری ایران ارتباطات صمیمانهای برقرار کردهاند و علاقهمند هستند که کارآیی و فلسفه وجودی خود را در میهن اسلامی ما به اثبات برسانند لذا منافع آنها در تأمین نیازهای ایران به کالاهای تکنولوژیکی است.
قبادی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به سبب موقعیت ترانزیتی و استراتژیکی که داراست و تولید ناخالص داخلی بالا و برخورداری از ذخایر عظیم معدنی مورد توجه اغلب کشورهای دنیاست لذا نمایشگاههای بینالمللی ایران فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط با کشور و بسط مناسبات اقتصادی با ایران از طریق اعزام هیئت های اقتصادی و بازرگانی است، ضمن اینکه هنگام برپایی نمایشگاههای بین المللی اعزام این هیئت ها به کشور ما کمتر جلب توجه می کنند.
وی افزود: در خلال برپایی نمایشگاهها صاحبان صنایع، کارشناسان و متخصصان ما می توانند از طریق مذاکره با طرفهای خارجی با راهکارها و کالاهایی برای مقابله با تحریم ها آشنا شوند که هرگز آگاهی از آنها از طریق اعزام هیأتهای اقتصادی به خارج امکان پذیر نیست.
قبادی همچنین با اشاره به اینکه اغلب شرکتهای تولیدی، صنعتی یا خدماتی که در نمایشگاههای بین المللی ایران شرکت می کنند کوچک و متوسط هستند، افزود: فعالیتهای این شرکتها زیر ذره بین نهادهایی که بر تحریم ها نظارت دارند، قرار ندارد.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران اضافه کرد: علاوه بر این بخش عمده ای از نمایشگاههایی که درحال حاضر در تقویم نمایشگاههای ایران گنجانده شده اند نمایشگاههای غیرصنعتی هستند. که میتوان به نمایشگاههای بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت ( الکامپ )، صنایع مخابرات و اطلاع رسانی ( تلکام )، فناوری نانو، تجهیزات و تأسیسات بیمارستانی، تجهیزات و فناوریهای نوین ایمنی، سیستمهای نوین آبیاری، مواد کامپوزیت، شهر هوشمند، توربین، ژنراتور، موتورهای دوار، تکنولوژی، ربوکاپ و... اشاره کرد.
قبادی ضمن تاکید بر اهمیت این نمایشگاهها افزود: بدیهی است شرکت های خارجی که در این نمایشگاهها شرکت می کنند آخرین دستاوردهای تکنولوژیکی خود را در رشته های تخصصی مربوط به نمایشگاه عرضه می کنند وکارشناسان و متخصصان ما می توانند با مشاهده این فناوریها به اطلاعات با ارزشی دسترسی پیدا کنند.
وی در همین مورد افزود: از طرف دیگر امکان خرید همه کالاهای دانش بنیان که در غرفههای شرکتهای حاضر در نمایشگاه عرضه شده اند، وجود دارد. خرید این کالاها با قیمت مناسب، بدون گشایش اعتبار اسنادی یا اخذ مجوزهای خاص میسر است.