رئیس ستاد برگزاری نمایشگاههای آب و برق گفت: با وجود تحریمها حدود ۶۸ شرکت خارجی از ۱۸ کشور صاحب فناوری و پیشرو در صنعت برق از جمله اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن، انگلستان، چین و آمریکا در این رویداد بینالمللی حضور خواهند، یافت.
وی با اشاره به حضور 415 شرکت داخلی فعال صنعت برق در این رویداد بینالمللی به رغم وجود تنگناهای اقتصادی، گفت: با وجود تحریمها و فشارهای دولت آمریکا به کشورها و شرکتهای بینالمللی، حدود 68 شرکت خارجی نیز از 18 کشور صاحب فناوری و پیشرو در صنعت برق از جمله اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن، انگلستان، چین، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، کره جنوبی و آمریکا نیز در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق حضور خواهند یافت.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه این رویداد بینالمللی در فضایی به وسعت 39 هزار مترمربع برگزار خواهد شد، ادامه داد: در این نمایشگاه کارفرماها، مشاوران و پیمانکاران این عرصه حضور خواهند داشت و شرکتهای تولیدکننده مرتبط با بخش روشنایی، گروه سیم و کابل، تابلوسازان، تجهیزات برقی، اتوماسیون و سیستمهای ابزار دقیق و خطوط انتقال محصولات خود را در معرض نمایش قرار میدهند.
ببران با اشاره به اینکه در این نمایشگاه بخش مهمی از تولیدات حوزه انرژیهای نو به نمایش گذاشته خواهد شد، تصریح کرد: در نمایشگاه امسال استقبال پررنگ و بیسابقه شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای نوپا، استقبال پرشور نشریات تخصصی و سایتهای معتبر جهت حضور در نمایشگاه و درخواستهای متعدد شرکتها برای برپایی نشستها و کارگاههای آموزشی و تخصصی فرصتی مغتنمی است برای فعالان بخش خصوصی که ضمن آشنایی با آخرین فناوریهای این حوزه روندی هم افزا را در رسیدن به اهداف صنعت برق کشور دنبال کرده و نقشه راه مبتنی بر دستیابی به این اهداف را مد نظر قرار داده و در راستای تحقق آن بکوشند.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاههای آب و برق یادآور شد: در سالهای اخیر و به ویژه از آغاز به کار دولت دوازدهم استفاده از توان داخلی، توجه به انرژیهای تجدید پذیر، لزوم کاهش مصرف و ورود به مفهوم مدیریت تقاضا و هدایت صنایع به سمت نوسازی مبتنی بر کاهش مصرف انرژی بیش از پیش مورد توجه سیاستگذاران صنعت برق کشور در وزارت نیرو قرار گرفته و عرصه جدیدی را برای حضور پررنگ تر بخش خصوصی فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: از این رو هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در شرایط جدید کشور که لزوم اتکا به توان و تولید داخلی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، میتواند نقطه آغازی دوباره در دستیابی به اهداف راهبردی صنعت برق از سوی بخش خصوصی باشد؛ اهدافی از جمله افزایش راندمان نیروگاهها، افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهبرداری بیشتر از مدیریت تقاضا در بین مصرف کنندکان بخشهای گوناگون که مبتنی بر رویکرد جدید وزارت نیرو در مدیریت توامان عرضه و تقاضا است.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه عملکرد صنعت برق در سالهای پس از پیروزی انقلاب جزو بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، عنوان کرد: هم اکنون کشور ما از نظر ظرفیت نصب شده رتبه چهاردهم دنیا و در بین کشورهای منطقه نیز رتبه نخست را در این عرصه به خود اختصاص داده است. برقدار شدن 100 درصدی روستاهای بالای بیست خانوار کشور و همچنین افزایش تولید انرژی کشور به بیش از 290 میلیون کیلووات ساعت نیز بخش دیگری از افتخارات این صنعت بوده است.
ببران تاکید کرد: در این بین نباید از این مسئله مهم غافل شویم که دستاوردهای صنعت برق کشور بدون حضور، سرمایه گذاری و تلاش بخش خصوصی دست یافتنی نبود و سهم بزرگی از پیشرفتها در این عرصه مرهون متخصصان و فعالان این بخش از اقتصاد کشور در صنعت برق است .امیدواریم که این نمایشگاه علاوه بر اینکه به توسعه و پیشرفت صنعت برق کمک میکند بتواند مشکلات و چالشهای بخش خصوصی را برای مشارکت با این صنعت مطرح و زمینههای لازم را برای برطرف کردن آنها فراهم کند.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران طی بازه زمانی یازدهم تا 14 آبان امسال از ساعت 9 تا 17 در نمایشگاه بینالمللی تهران پذیرای بازدیدکنندگان است.