ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی، برای بررسی و ارزیابی ثبت میبد به عنوان شهر جهانی زیلو وارد این شهر شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کارشناسان یاد شده که هر سه زن و از کشور های هند، کویت و ایران هستند بازدید خود را از شرکت زیلوبافان میبد آغاز و در ادامه از تعاونی نارین قلعه، مجموعه شاه عباسی و چهار کارگاه زیلوبافی بازدید کردند. ارزیابان این سازمان جهانی همچنین به محله بشنیان در گذر زیلوبافان رفته و در ادامه از دو کارگاه زیلوی بهزیستی، موزه زیلو، نمایشگاه عکس و مستندات این محصول دیدن کردند.
خانم دکتر غدا رئیس منطقه ای شورای صنایع دستی آسیا واقیانوسیه دراین بازدید گفت مراحل تولید زیلو را از صفر تا صد در این بازدید ها دیدم و بسیار لذت بردم .
وی افزود: در تمام مراحل اشتیاق به تولید این محصول وجود داشت وبافندگان واقعا از جان و دل مایه می گذاشتند که نشان از پویایی و سازگاری این هنر صنعت داشت.
وی در مورد مراحل کارثبت پرونده نیز گفت: بعد از این بازدید گزارشی آماده وبه رئیس جهانی شورای صنایع دستی داده می شودو رئیس نیز بررسی می کند و به اشتراک می گذارد وبا روسای منطقه ای گزارش توسط آنها خوانده می شود و آن موقع خبر قطعی اینکه میبد شهر جهانی زیلو میشود یانه داده می شود.
شورای جهانی صنایع دستی سازمان غیرانتفاعی و بین المللی است که برای ارتقای جایگاه صنایع دستی در جهان تاسیس شده است. این سازمان هم اکنون 90کشور جهان را تحت پوشش قرار داده و مقر آن در آمستردام در کشور هلند قرار گرفته است. در سال۲۰۱۵ شورای جهانی صنایع دستی دو شهر اصفهان و تبریز را به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر فرش دست بافت ثبت نموده است.
ثبت شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو موفقیت دیگری برای در عرصه گردشگری جهانی در حوزه صنایع دستی به شمار خواهد آمد.
زیلوبافی در شهر میبد یزد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت میدهند. قدیمیترین و در عین حال نفیسترین زیلوهای میبد، به قرن 12 هـ .ق تعلق دارد و بر روی آن بیست و چهار سجاده طراحی شده است.