پایگاه اینترنتی مدیاپارت تصاویری ویدیویی را پخش کرده است که نقش فرانسه را در نسل کشی تاریخی سال 1994 در روآندا برملا می سازد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه خبری فرانس 24؛ یک ویدیوی منتشر شده در پایگاه اینترنتی مدیا پارت درباره حضور نیروهای فرانسوی در رواندا ممکن است سرآغاز تحقیقات تازه ای درباره نقش فرانسه در نسل کشی رواندا در سال 1994 باشد که نزدیک به یک میلیون نفر را به کام مرگ کشید. این تصاویر توسط ارتش فرانسه فیلمبرداری شده است و از انفعال ارتش این کشور در اعزام نیرو در جریان قتل عام منطقه بیسه سرو در روآندا حکایت می کند.
28 ژوئن 1994، در سمت چپ تصویر یک سرهنگ ارتش فرانسه حضور دارد و در سمت راست سرگروهبان م. که تحت فرمان سرهنگ فعالیت می کند. سرگروهبان در حال گزارش دادن به فرمانده درباره قتل عام هزاران توتسی در فاصله چند کیلومتری از این محل است؛ در تپه های بیسه سرو در غرب کشور؛ سرگروهبان به اجساد گاه قطعه قطعه شده شمار زیادی از افراد در نزدیکی آنجا اشاره می کند. صحنه تشریح شده در واقع آغاز یکی از وحشتناک ترین بخش های نسل کشی رواندا است که در بیسه سرو جریان دارد. ظرف چند روز بعدی در این مکان هفتاد هزار توتسی به دست ارتش رواندا و شبه نظامیان نزدیک به حکومت به قتل می رسند. در این ویدیوی انتشار یافته در روز پنجشنبه در سایت مدیاپارت، سرهنگ فرانسوی به وضوح از درک شرایط حساس در این محل ناتوان است.
فرانس 24 افزود: مدیاپارت روز پنجشنبه فاش می کند که نظامی حاضر در این فیلم در سال 2015 توسط یک قاضی تحقیق فرانسوی مورد بازجویی قرار گرفت. در جریان این بازجویی نظامی فرانسوی اذعان کرد که در آن لحظه ذهن اش در جای دیگری قرار داشت و از درک ابعاد رویداد در حال وقوع عاجز بود. وی گفت: " واقعیت این است که اکنون وقتی به این صحنه ها نگاه می کنم، باور نمی کنم که واکنشی به اطلاعات دریافتی نشان ندادم."
فرانس 24 گزارش می دهد: نقش ارتش فرانسه در قتل عام بیسه سرو موضوع یک تحقیق قضایی طولانی در فرانسه بوده است. بسیاری از سازمان های حقوق بشری نظامیان فرانسوی را متهم می کنند که عامدانه و آگاهانه از مداخله برای جلوگیری از قتل عام تاخیر کردند. اما ارتش مدعی است که تنها سه روز بعد از شروع قتل عام به ابعاد این فاجعه تسلط پیدا کرد. از آنجایی که پیشرفتی در این تحقیقات مشهود نشد، قضات پرونده را در سپتامبر گذشته مختومه کردند. هیچ نظامی فرانسوی در این پرونده محکوم نشد.