روستای هزاوه استان مرکزی سالانه تا 10 هزار تن انواع فرآورده های انگور تولید می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در روستای هزاوه استان مرکزی بیش از 300 کارگاه سنتی شیرپزی فعال است که سالانه تا 10 هزار تن انواع فرآورده های انگور را تولید می کنند .
دهیار روستا گفت: اقتصاد تک محصولی روستائیان، کوتاه کردن دست واسطه ها، کسب سود بیشتر و کمک به اشتغالزایی روستائیان سبب شده تا اهالی روستا کارگاه های شیره پزی را در منازل خود فعال نمایند.
حسینخانی افزود: رب انگور، شیره انگور، شربت انگور، باسلق و ترخینه از جمله محصولاتی است که روستائیان هزاوه تولید می کنند.
قیمت هر کیلو شیره انگور تا 30 هزار تومان است، این در حالی است که قیمت هر کیلو انگور در بازار 4 هزار تومان است.
ارزش افزوده محصولات فراوری شده، جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی و کسب سود باغداران از مزیت های این کارگاه های سنتی پخت شیره است.
350 هکتار از باغات انگور در روستای هزاوه استان مرکزی واقع شده که میانگین برداشت محصول از هر هکتار باغات انگور هزاوه 18 تن است.