عضو ناراضی خاندان سعودی معتقد است سوابق محمد بن سلمان به گونه ای است که اتفاقی که در پرونده خاشقجی رخ داد با تمایلات سیاسی اش همخوانی دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، عضو ناراضی خاندان سعودی معتقد است سوابق محمد بن سلمان به گونه ای است که اتفاقی که در پرونده خاشقجی رخ داد با تمایلات سیاسی اش همخوانی دارد.
شاهزاده خالد بن فرحان آل سعود در گفتگوی اختصاصی با المیادین درباره پرونده قتل جمال خاشقجی گفت، جنایت زشتی که رخ داد نقض حاکمیت ترکیه بود، زیرا این جنایت در داخل کنسولگری عربستان در خاک ترکیه رخ داده است البته ترکیه و عربستان با هم ارتباطاتی دارند و این پرونده نیز دربرگیرنده نام های حساسی در عربستان است، در نتیجه در روند رسیدگی به پرونده نمی توان انتظار هر اتفاقی را داشت.
وی افزود، محمد بن سلمان در زمینه جرم و جنایت سابقه دارد که با این حساب می توان گفت آنچه بر سر خاشقجی آمد با تمایلات سیاسی ولیعهد همخوانی دارد، حتی می توان گفت شیوه ترور و جنایت، با اندیشه های ولیعهد سازگار است.
خالد بن فرحان تصریح کرد، اگر مقاماتی با رتبه پایین تر از ولیعهد عربستان در پرونده خاشقجی متهم شوند این اتفاق برای جهانیان قانع کننده نخواهد بود به همین دلیل است که به عنوان مثال رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان آلمان در اظهاراتی از کشورهای اروپایی خواست با برگزاری نشستی برای واکنش واحد به پرونده خاشقجی تصمیم گیری کنند، او یکی از واکنش ها را پایان دادن به فروش تسلیحات به عربستان خواند. بسیاری از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا و سناتورهای سنا هم به طور مستقیم محمد بن سلمان را متهم کرده اند، آنچه رخ داد سی آی ای به طور کامل از آن آگاه است و نظام ترکیه نیز داستان کامل این فاجعه را می داند.
وی درباره امکان رفتار فراتر از دستور تیم ترور عربستان به ویژه رفتار سعود القحطانی و ماهر عبدالعزیز مطرب (از اعضای تیم ترور) گفت، بدون تردید این گونه نیست و اینها دستوراتشان را از دربار سلطنتی می گیرند، اصل این است که دستوراتشان را از ملک سلمان بگیرند اما واقعیت این است که دستوراتی که به آنان می رسد از محمد بن سلمان است. موضوع شفاف است، جنایت بزرگی رخ داد که در آن از عطوفت انسانی خبری نبود و حال عربستان تلاش می کند شدت این جنایت را مهار کند اما پیش بینی من این است که آینده سیاسی محمد بن سلمان تمام شده است. البته در چنین شرایطی حتی مقامات ترکیه هم در پی آنند تا حدودی شرایط را سبک تر کنند. برخی از مستندات این گونه بیان می کند که ماهر مطرب در زمان ارتکاب جنایت چند بار با دفتر محمد بن سلمان تماس گرفت، برخی از روزنامه ها نوشتند تصویر جسد قطعه قطعه شده خاشقجی برای بن سلمان ارسال شد یا آن که گفته می شود تماسی هم با خالد بن سلمان در آمریکا گرفته شد. پانزده نفر در یک لحظه و در همان روز حادثه در استانبول حاضر شدند و در همان روز هم استانبول را ترک کردند. پس داستان برای همه روشن است، واقعیت چنین موضوعاتی در عربستان است که علیه من اقدام کردی پس باید کشته یا تبعید شوی تا درس عبرتی برای دیگران باشی. من چنین برخوردی را تجربه کرده ام و می دانم در این نوع برخورد مروت، رحمت و انسانیت معنی ندارد و بر اساس تجربه، چنین برخوردی را سیاست بن سلمان می دانم.
خالد بن فرحان آل سعود درباره دیدار ولیعهد عربستان با وزیر خزانه داری آمریکا در روز آغاز به کار کنفرانس سرمایه گذاری عربستان گفت، این دیدار شاهدی از شکست این کنفرانس است زیرا بسیاری از وزرای اروپایی و بسیاری از شرکت های بزرگ جهانی از حضور در این کنفرانس انصراف دادند و همین چالشی در برابر طرح ادعایی 2030 است.
وی ادامه داد، هر کشوری منافعی دارد و ترکیه نیز استثناء نیست، کشورها سعی می کنند با بهره برداری از فرصت ها منافع خود را محقق سازند، در پرونده خاشقجی نیز آنچه از ترکیه انتظار می رود این است که افکار عمومی واقعیتها را می دانند و آن اینکه خاشقجی به دست گروهی کشته شده است آنچه افکار عمومی می خواهد بداند این است که فرمان این قتل را چه کسی صادر کرده است. در مقابل عربستان هم با برکناری سعود القحطانی مشاور دربار و احمد عسیری نایب رئیس سازمان اطلاعاتی کشور سعی کرد چنین وانمود کند که ولیعهد از این اتفاق آگاه نبوده است اما روزنامه های آلمانی خبر دادند محمد بن سلمان با خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول گفتگو کرد و سعی کرد او را قانع کند تا به کشور بازگردد اما خاشقجی نپذیرفت و پس از این مکالمه بود که این جنایت رخ داد. اگر ثابت شود که در این جنایت ولیعهد نقش داشت این خبر در داخل خاندان حاکم بر عربستان نیز واکنش های سختی به دنبال خواهد داشت. در چنین شرایطی باید محمد بن سلمان محاکمه شود تا عبرتی برای دیگر دیکتاتورها باشد.