مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ماه آینده، تعویض و صدور المثنی شناسنامه، تغییر نام خانوادگی و استعلامات هویتی، الکترونیکی انجام خواهد شد.
محسن اسماعیلی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به آرشیو صد و دو میلیون سند سجلی و بارگذاری 85 میلیون اطلاعات سجلی افراد در پایگاه اطلاعاتی ثبت احوال کشور از سال 89 تاکنون افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی ثبت احوال، با بهره مندی از آرشیو الکترونیکی بخشی از خدمات نظیر تعویض و صدور المثنی، تغییر نام و نام خانوادگی، پاسخگویی به استعلامات هویتی مراجع قضایی و دستگاهها ، در کمترین زمان و هزینه و همچنین به سهولت انجام خواهد شد.
وی گفت: با اجرای طرح الکترونیکی شدن خدمات سجلی، درخواست کنندگان می توانند بدون مراجعه به محل تولد و یا محل صدور شناسنامه، از خدمات مختلف سجلی بهره مند شوند.
مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور، همچنین با اشاره به برنامه های راهبری این سازمان در ثبت ولادت و وفات به هنگام گفت: با همکاری 40 هزار ثبت یار، استقرار ماموران در بیمارستان ها و آرامگاه ها و همکاری شبکه اعلام وقایع حیاتی، میزان ثبت به هنگام ولادت در مدت 9ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از 92درصد به 96 درصد و میزان وفات از 5 / 89 درصد به 93درصد رشد داشته است.
اسماعیلی افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه، میزان ثبت به هنگام ولادت و وفات بر اساس استانداردهای بین المللی به 98درصد خواهد رسید .
وی الکترونیکی کردن آرشیو اسناد هویتی را از برنامه های دیگر سازمان ثبت احوال برشمرد و گفت: در طول 94سال عمر ثبت احوال، 126میلیون سند ولادت و فوت ایرانیان در 500 اداره ثبت احوال به صورت فیزیکی نگهداری می شود که در یک فرایند الکترونیکی در حال آرشیو است.
اسماعیلی درباره تعویض شناسنامه نیز گفت: هم اکنون، سالانه یک میلیون شناسنامه افراد بالای 15سال ، دو میلیون شناسنامه در بخش صدور المثنی، تعویضی و اصلاح مشخصات صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه برای تعویض شناسنامه فراخوانی داده نشده است، افزود : شناسنامه های جدید با اتقان اسناد هویتی و با امکان ضد جعل بودن و همچنین با صحت مندرجات به تدریج در یک فرایندی هماهنگ تعویض می شود.