نشست شورای هماهنگی موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه ایران، هند و افغانستان (موافقتنامه چابهار) با حضور نمایندگان سه کشور در هتل پارسیان آزادی تهران آغاز به کار کرد.
افغانستان بدنبال صادرات کالای خود از طریق بندر چابهار است
معاون اداری و مالی وزارت حمل و نقل افغانستان گفت: نشست سه جانبه اجرایی سازی موافقت نامه چابهار می تواند زمینه بهبود ترانزیت و افزایش حمل و نقل در منطقه را فراهم کند و امکان برنامه ریزی در این خصوص را میسر می سازد.
امام الدین وریماچ معاون وزیر حمل و نقل افغانستان در نشست شورای هماهنگی اجرایی سازی موافقتنامه سه جانبه ترانزیتی چابهار با اشاره به اینکه رشد اقتصادی زمینه ساز ایجاد اشتغال و توسعه پایدار است، افزود: بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، توسعه پایدار باعث ارتقای بهره وری همه جانبه در منطقه خواهد شد.
وی با بیان اینکه افغانستان به دنبال بهبود فعالیت های ترانزیتی و حمل و نقل ترکیبی است، تاکید کرد: دولت افغانستان با مشارکت بخش خصوصی و دولتی تلاش می کند تا موافتنامه چابهار در بهترین وضعیت برنامه ریزی و با همکاری همه کشورها عملیاتی شود.
وریماچ با بیان اینکه همکاری ترانزیتی و حمل و نقلی سه کشور هند، ایران و افغانستان نیازمند سرمایه گذاری، برنامه ریزی و هماهنگی است گفت : اولویت دولت افغانستان، بهبود ترانزیت و حمل و نقل از بندر چابهار با تمرکز بر کشورهای منطقه است.
وی ابراز امیدواری کرد : نشست اول اجرایی سازی موافقت نامه چابهار به تدوین پروتکل های و آیین نامه های مورد نظر و با رضایت خاطر همه کشور ها به انجام برسد.
معاون وزیر حمل و نقل افغانستان همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود زیرساختهای مناسب در ایران برای اتصال این کشور به آبهای آزاد از همکاری با ایران و برنامه ریزی برای صادرات محصولات افغانستان از طریق بندر چابهار به سایر کشورهای جهان خبر داد.