به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، مدیرکل دامپزشکی کُردستان گفت: مرحله دوم مایه کوبی تب برفکی به منظور پوشش ۵۴ هزار و ۵۰۰ رأس از دامهای سنگین از مهر امسال آغاز شده و تاکنون ۵۴ هزار و ۶۴۹ رأس دام علیه این بیماری واکسینه شده است.
مجتبی ورمقانی با بیان اینکه این میزان مایه کوبی شامل ۱۴۹ رأس بیش از تعهد این اداره کل است، افزود: تلاش اکیپها برای پوشش حداکثری همچنان در سراسر استان ادامه دارد و این تلاشها در شهرستانهایی که تعهد آنها به اتمام نرسیده، چند برابر سایر مناطق است.
وی گفت: شهرستان دیواندره با مایه کوبی هفت هزار و ۱۳ رأس دام سنگین، بیشتر از تعهد کاری خود را انجام داده و پس از آن شهرستان بانه با پنج هزار و ۲۱۱ رأس، دهگلان با چهار هزار و ۹۰۳ رأس در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی کُردستان یادآور شد: اجرای این عملیات در هفت شهرستان از میزان تعهد عبور کرده، امّا در سه شهرستان قروه با ۷۶ درصد، سروآباد با ۸۴ درصد و مریوان با ۹۹.۶ درصد، به میزان تعهد نرسیده است.
وی گفت: در نخستین مرحله از مایه کوبی تب برفکی در استان کُردستان که خرداد امسال انجام شد با مراجعه اکیپهای سیار به یک هزار و ۴۷۷ روستا و مراکز پرورش دام، یک میلیون و ۵۱۰ هزار رأس دام سبک و ۹۱ هزار رأس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.
ورمقانی اضافه کرد: میزان واکسیناسیون دامها علیه این بیماری در استان با اجرای مرحله دوم به یک میلیون و ۶۵۵ هزار و ۶۴۹ هزار رأس رسید که این مرحله از واکسیناسیون را هم اکنون ۲۰ گروه اجرایی و ۱۰ گروه نظارتی اجرا میکنند.
تب برفکی، یک بیماری مخصوص دام است و تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است که احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآوردههای گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دامهای جوان از جمله خسارتهای اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب میشود که
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.