حجت الاسلام علیرضا امینی صبح امروز در حاشیه برگزاری آزمون قضات در نشست خبری و در پاسخ به سوال خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ درباره حق اعتراض برخی شرکت کنندگان در آزمون های روانشناسی قوه قضائیه افزود: افرادی که در این مرحله رد می شوند می توانند اعتراض خود را ثبت کنند تا در یک دوره روانشناسی دیگر از وی آزمون مجدد گرفته شود.
وی گفت: در پرونده شخصیت ، افرادی رد می شوند که دارای اختلال و اوصافی باشند که آن اوصاف با کار قضایی ناهمگون است.
امینی تصریح کرد: 40 درصد شرکت کنندگان در آزمون های قوه قضاییه با وجود اخذ رتبه های خوب در آزمون های روانشناسی و شخصیت رد می شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بررسی روانشناسانه قضات به صورت جامع تر و مبسوط تر برگزار می شود؟ گفت: پرونده شخصیت و بررسی روانشناسی شرکت کنندگان در آزمون قضا، سه سال است که در قوه قضاییه انجام می شود اما نسبت به کسانی که قبلا وارد مجموعه شدند برنامه ای نداریم و فقط آموزش برای آنان انجام می شود.
این مقام قضایی با بیان اینکه از سال ۹۶ آزمون قضات در اجرای برنامه ششم توسعه برگزار می شود، اظهار داشت: برنامه ششم توسعه هم مانند برنامه پنجم این اجازه را به قوه قضاییه داده است هر سال ۸۰۰ قاضی را جذب کند.
امینی درباره آزمون ویژه ایثارگران نیز گفت: طبق تفاهم نامه ما با ایثارگران، آنان بین خود رقابت می کنند اما در شرایط جذب در امور قضایی ملاک ما نسبت به ایثارگر و غیر ایثارگر فرق نمی کند و برای ایثارگران فقط تسهیلاتی اندیشیده شده است.
معاون قوه قضاییه در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا وکلا هم می توانند در منصب قاضی جذب قوه شوند و اگر می توانند میزان استقبال شان چه میزان بوده است؟ گفت: از وقتی آیین نامه جذب گزینش قضات در چند سال گذشته اجرا شد، یکی از امتیازات آن شامل وکلایی می شود که دست کم پنج سال سابقه موثر وکالت داشته باشند.
وی ادامه داد: هر سال ۴۰۰ وکیل از این امتیاز استفاده می کنند و ۱۵۰۰ نفر تاکنون استقبال کرده و ۲۰۰ نفرشان به گزینش معرفی شده اند.
*برگزاری آزمون قضاوت با حضور 30 هزار داوطلبامینی درباره شرکت کنندگان در آزمون قضاوت امسال افزود: امسال 30 هزار نفر در آزمون قضاوت سراسر کشور شرکت کرده اند و برگزیدگان این آزمون در آزمون تشریحی شرکت میکنند، که پیشبینی میکنیم ۳۰۰۰ نفر باشند و این آزمون نیمه بهمن برگزار میشود.
وی ادامه داد: برگزیدگان از اسفندماه در آزمون شخصیت شرکت میکنند و افرادی که در این مرحله قبول شوند، برای گزینش اقدام میکنند.
این مقام قضایی تصریح کرد: از ابتدای برنامه پنجم، آزمونهایی داشتیم که در مجموع ۳۰۰ هزار نفر منهای امسال در آن شرکت کردند و۴۱۰۰ نفر از محل این آزمونها پذیرش و ۳۱۰۰ نفر وارد قوه قضاییه شدند.۲۰ درصد این ورود به حوزه قضایی از دانشجویان علوم قضایی و ۸۰ درصد از سهمیه آزاد است و در مجموع کمتر از ۹ درصد بانوان ابلاغ قضایی دریافت کردند.
حجت الاسلام والمسلمین امینی ادامه داد: در این سالها ۲۱۰۰ نفر هم به دلیل بازنشستگی و سایر دلایل از دستگاه قضایی خارج شدند و در بخش جذب از طریق آزمون هم ۳۰ درصد افراد حوزوی و ۷۰ درصد دانشگاهی بودند.
* برای 100 هزار نفر 12 قاضی داریموی بیان کرد: به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۲ قاضی داریم که هر قاضی در دادسرا ۱۷۰ پرونده و هر قاضی در محاکم ماهانه ۱۳۰ پرونده را بررسی میکند و
همچنان به جذب نیروی قضایی نیاز داریم.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: در بخش اداری بالغ بر ۱۴ هزار نفر جذب کردهایم و نسبت کادر اداری به قضایی ۳ به یک است و امیدواریم بتوانیم به موازات جذب نیروی قضایی نیروی اداری جذب کنیم.
وی درباره تعداد قضات خانم گفت: در وضعیت فعلی به نسبت هر ۱۰۰ نفر قاضی مرد ، ۸ و نیم نفر قاضی خانم هستند و در ادامه هم همین میزان جذب میشوند. چون پستهایی که خانمها میتوانند در آن مشغول کار شوند، محدود است، البته کمتر از سی درصد شرکتکنندگان آزمون قضاوت خانمها هستند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه تصریح کرد: بعد از مراحل جذب علمی، در مرحله آزمون شخصیت ۴۰ درصد از افراد رد میشوند.
وی با بیان اینکه جذب عمومی که اکنون جریان دارد، اصل است، گفت: در جذب اختصاصی هم که در جریان است، سالانه تعداد قابل توجهی وارد قوه قضاییه میشوند.
حجتالاسلام امینی اضافه کرد: سالانه ۱۴۰۰ نفر کارآموز در دورههای کارآموزی قضاوت داریم و دورهها در تهران قم و مشهد و اصفهان برگزار میشود.
وی درباره بکارگیری بازنشستگان گفت: بکارگیری بازنشستگان خلاف قانون است، در بخش قضایی مجوز از مقام معظم رهبری وجود دارد که اگر ادامه کار قاضی لازم است ادامه کار بدهد البته تعداد این افراد زیاد نیست اما در هر صورت منع به کارگیری بازنشستگان در قوه قضاییه هم وجود دارد.
وی گفت: ۱۷ هزار نفر تاکنون از قوه قضاییه بازنشسته شدهاند، سالانه ۲۰۰ قاضی و ۱۰۰۰ نفر از کادر اداری بازنشسته میشوند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه ادامه داد: ایثارگران در جذب ویژه خود شرکت و بین خود رقابت میکنند اما در شرایط جذب ملاک ما بین ایثارگر و غیرایثارگر تفاوتی نمیکند بلکه تنها تسهیل اداری برای آنها وجود دارد. پرونده شخصیت و گزینش در آزمون قضاوت یکسان است و سهمیه ویژهای در بخش قضاوت ندارند و باید شرایط احراز شود.
امینی بیان کرد: سالانه ۳۲۰۰ نفر کادر اداری میتوانیم بگیریم اما توان بودجهای را نداریم سال گذشته ۶۴۰۰ نفر معرفی به گزینش شدند و هر تعداد معرفی شوند آرام آرام تا انتهای امسال این افراد جذب پیمانی میشوند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه تاکید کرد: تاکنون دو نوبت آزمون جدا در شورای حل اختلاف برگزار کردیم، در حال حاضر قضات محاکم در ساعات بعدازظهر در این شوراها شرکت میکنند. ۲۰۰ نفر در آزمون گذشته شورا پذیرفته شدند. اکنون ۱۵۰ قاضی مستقر در شورا داریم و اگر کسانی را برای قضاوت در شورای حل اختلاف اختصاص دهیم به اتقان رای در شورا کمک میکند.
من هم بعد از یک سال طی کردن مراحل جذب ، تو مرحله تست شخصیت رد شدم . واقعا خیلی بی انصاف هستند یک سال رو الکی هدر دادیم حالا بماند از هزینه های رفت و آمد به تهران. مصاحبه گر بهم گیر داده بود باید 10تا انتقادی که همسرت ازت داره بگی.منم با صداقت فقط تونستم یه دونه پیدا کنم که بگم...
بنده خداها خودشون اونقدر مشکل دارن فک میکنن همه مردم هم مثل خودشون پر از مشکل هستن.
من که ازشون نمیگذرم خدا هم نگذره.
شمارا به خدا یه بازنگری عاجل وجدی در روند برگزاری آزمون سنجش شخصیت اقدام بفرمایید، یک شخص بی حوصله وبیحال نشسته اونجا با یه مدرک عمومأ منابع مطالعاتی کتب نویسندگان غربی و... از روی چندتا تست گنگ ودوپهلو و... میخان ظرف رب یا نیم ساعت سرنوشت آدم رو رقم بزنن!!!
بخدا این روند مشکوک ومرموز وظلم آشکاره...
طرف اصلا به صورت من نیم نگاهی هم نکرد!!!!
اخه شما که اصل رو بر رد در روانشناسی قراردادین!!!چرا همون اوایل نمیگیرین!!!!
کارمندده ساله نمونه باکارنامه درخشان با چندین افتخارات دیگر تؤ روانشناسی ردش میکنن!!!ا