اضطراب یکی از حالات روانی است که با مصرف برخی غذاها تشدید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ اضطراب با مقدار ناکافی سروتونین مغز انتقال دهنده عصبی برای کمک به کاهش هورمون های استرس مرتبط است.
غذاهای فراوری شده علت اصلی افزایش اضطراب شناخته شده اند و با کاهش مصرف این محرک های غذایی می توان اضطراب را به کلی از بین برد.
ماکارونی:
کربوهیدرات های تصفیه شده مانند ماکارونی سفید، نان سفید، نان شیرینی، آب نبات و نوشیدنی های شیرین، با افزایش ناگهانی قند خون و افت سریع آن خلق و خوی را تحت تاثیر قرار می دهند.
محققان معتقدند رژیم غذایی سرشار از غلات سبوس دار ازجمله برنج قهوه ای و کوینولا خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد.
سس گوجه فرنگی:
این نوع سس منبع پنهان فروکتوز بالا است که همچون کربوهیدرات های ساده منجر به افزایش سریع قند خون و کاهش ناگهانی آن می شود که خود اضطراب شدید را به همراه دارد.
گوشت گاو:
گرچه گوشت قرمز حاوی ویتامین های گروه ب و در کاهش استرس موثر است اما افزودنی های موجود در این گوشت از جمله منو سدیم گلوتامات منجر به افزایش گلوتامات از هورمون های محرک اضطراب در مغز می شود.
لبنیات پرچرب:
این نوع لبنیات حاوی چربی های ترانس در ایجاد اختلال جریان خون به مغز موثر و یکی از پیامدهای مصرف آنها افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مرتبط با بهداشت روانی است.
قهوه:
کافئین دارای اثری محرک بر روی سیستم عصبی و موثر در آزاد سازی هورمون استرس به نام کورتیزول است و آزاد سازی این هورمون با بی خوابی و افزایش اضطراب ارتباط دارد.
نوشابه های انرژی زا:
مصرف این نوشابه ها میزان اضطراب را دو برابر می کند. این نوشیدنی ها نه تنها حاوی کافئین است بلکه شیرین کننده های مصنوعی به نام آسپارتام دارد که به طور قابل توجهی منجر به کاهش سروتونین در مغز می شود.