فقط 5 درصد از حجم کل زباله ها هم اکنون در سطح کشور به صورت بهداشتی دفن می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت
حبیب راضی امروز در نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهر های کشور در مشهد افزود: ساماندهی پسماندها به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اولویت ویژه دارد لذا بین 17 تا 30 درصد اعتبارات شهرداریها در همین حوزه هزینه می شود.
وی به موضوع مدیریت پسماند اشاره و بیان کرد: پسماندها از سه منظر تولید گازهای گلخانه ای، فرسایش و آلودگی خاک و هزینه کرد منابع مالی خسارات قابل توجهی دارند و باید در جستجوی راهی بود که خسارات پسماند در هر سه حوزه کاهش یابد.
راضی ادامه داد: بر اساس آمار سال پایه مطالعاتی (1395) در سه حوزه یاد شده سالانه 45 میلیارد تومان خسارت ریالی وارد می شود. از کل پسماند جمع آوری شده در کشور 25 درصد بازیافت شده، 75 درصد دفن می شود که از این میزان پنج درصد دفن بهداشتی دارد، برای 27 درصد جمع آوری مکانیزه و 7 درصد تفکیک زباله تر از خشک در مبداء انجام می شود.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی، در افق پنج سال آینده باید در بازیافت زباله از 25 به 80 درصد، در خصوص دفن از 75 درصد به 20 تا 30 درصد، جمع آوری میکانیزه از 27 به 60 درصد و تفکیک زباله از 7 درصد به 30 درصد دست یافت. بر پایه این چشم انداز در کشور 283 منطقه مدیریت پسماند شهری و روستایی با 123 پروژه پردازش و کمپوست، 264 محل دفن و 18 نیروگاه زباله سوز پیش بینی شده است .
نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهرهای کشور با حضور مدیران عامل سازمانهای مدیریت پسماند 15 کلانشهر ایران با هدف بررسی راهکارهای علمی و کارشناسی این حوزه و تبادل تجربیات و اطلاعات در مشهد برگزار شد.