پنجمین پایگاه پژوهشی ملی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با عنوان پایگاه بافت تاریخی شهر خوسف آغاز به کار کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: بافت تاریخی شهر خوسف از جمله بافت های با ارزش تاریخی خراسان جنوبی است که از ویژگی های معماری و بومی ویژه ای برخوردار است.
شریعتی منش افزود: ایجاد طرح های مرمتی برای نگه داشتن اصل بافت تاریخی خوسف، مدیریت واحد بر مرمت و بازسازی بناهای تاریخی خوسف، آسیب شناسی و برگرداندن مردم به زندگی در قسمتهای تخلیه شده، برنامه ریزی برای ایجاد زیر ساختها در بافت تاریخی برای حضور مسافران و گردشگران و احیاء صنایع از مهم ترین اهداف در این پایگاه پژوهشی است.
وي اختصاص اعتبارات ویژه برای مرمت و بازسازی بافت تاریخی خوسف و همکاری و راهنمایی مردم داخل بافت جهت مرمت منازل خودشان و یا بازسازی دوباره خانه های تخریبی بصورت تلفیقی از مرمت جدید و قدیم را از ديگر اهداف پایگاه پژوهشی ملی میراث فرهنگی درخوسف اعلام کرد.
وی گفت: خوسف دارای چند محله از جمله بالاده، میان ده، پائین ده، بوده و سه بافت دیگر به نام های باغان، جومیان و سرپرچ است و آرامگاه شاعر شهیر قرن هشتم ابن حسام خوسفی و تعدادی خانه تاریخی، آب انبار و مسجد باشکوه جامع خوسف نیز در محدوده تاریخی خوسف واقع شده اند.
شریعتی منش گفت: پس از پایگاه های پژوهشی بافت بیرجند، بافت بشرویه، شهر تون فردوس و آسبادها، پنجمین پایگاه ملی پژوهشی به نام بافت تاریخی خوسف در استان شناخته می شود .
شهر خوسف در 35 کیلومتری غرب بیرجند قرار دارد.