رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در جریان طرح تحول سلامت هم اکنون ۲۴۹ بیمارستان شهر ما به بخش آی سی یو(مراقبتهای ویژه) بزرگسالان و ۱۲۰ شهر به آی سی یو نوزادان و ۴۱ شهر به آی سی یو کودکان مجهز شده است.
وی به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: در جریان طرح تحول نظام سلامت اتفاق بزرگی در بخشهای آی سی یو و مراقبتهای ویژه رخ داده است و هم اکنون ۲ هزار و ۴۰۰ تخت مراقبتهای ویژه جدید بزرگسالان، کودکان، نوزادان، سوختگی و جراحی قلب به بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای کشور اضافه شده است یعنی در این عرصه ۴۲ درصد رشد داشته ایم.
آقاجانی با اشاره به اینکه توسعه موضوع مراقبتهای ویژه در شهرها و نقاط محروم رشد چشمگیری داشته است، تأکید کرد: بسیاری از شهرهایی که تا قبل از این طرح بخش مراقبتهای ویژه نداشتند، هم اکنون بخش مراقبتهای ویژه دارند، اما این کافی نیست و هنوز نیاز به توسعه بخش مراقبتهای ویژه در کشور و تجهیز آنها به امکانات روز داریم، علاوه بر این باید به تربیت نیروی انسانی در این بخش اهمیت داده شود، چون پزشکان و پرستارانی که در این بخش فعالیت دارند دارای تخصصهای ویژه هستند.
وی با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی نیز در طرح تحول نظام سلامت به دو برابر رسیده است، گفت: در کنار رشد ۴۲ درصدی بخشهای مراقبتهای ویژه شاهد توسعه دو برابری نیروی انسانی در این بخشها بوده ایم و این توسعه چشمگیر است هر چند نیازمند بهبود استانداردها هم در بُعد نیروی انسانی و هم در بخشهای مراقبتهای ویژه هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه یکی از مهمترین خطرهای بخشهای مراقبتهای ویژه و آی سی یو عفونت است، افزود: باید این مشکلات کاهش یابد و در این زمینه باید بیشتر فعالیت کنیم.
آقاجانی تأکید کرد: باید حداقل هزار تخت مراقبتهای ویژه در ۶۰۰ بیمارستان وزارت بهداشت اضافه شود، اما گام بلند و اساسی با تجهیز هزار و ۴۰۰ تخت مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای وزارت بهداشت برداشته شده است.
وی گفت: هم اکنون بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای کشور مورد تأکید قرار گرفته است و بسیاری از بیمارستانهای مناطق محروم که از این امکانات بی بهره بودند در جریان طرح تحول سلامت به بخش مراقبتهای ویژه مجهز شدند به طوری که ۴۱ بیمارستان شهرهای مناطقهای محروم دارای بخش مراقبتهای ویژه هستند و ۲۰ بیمارستان این شهرها هم دارای بخش مراقبتهای ویژه نوزادان شد و امروز مفتخر هستیم که ۲۴۹ شهر دارای بخش آی سی یو بزرگسالان، ۱۲۰ شهر دارای آی سی یو نوزادان و ۴۱ شهر دارای آی سی یو کودکان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: باید بتوانیم عدالت در سلامت را در سراسر کشور به ویژه نقاط مرزی فراهم کنیم.