به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از رم، «تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر تا سال 2030 میلادی»، این شعار امسال سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در روز جهانی غذا بود.
در مراسم روز جهانی غذا که با حضور" خوزه گراتسیانو داسیلوا" مدیر کل فائو و نمایندگان 193 کشور عضو این سازمان از جمله جمهوری اسلامی ایران در مقر فائو در رم برگزار شد؛ بر ضرورت استفاده بهینه از کشاورزی و مواد غذایی برای پایان دادن به فقر و گرسنگی در جهان تاکید شد.
در همین حال کشورمان که همواره نقش مفیدی در تحقق اهداف فائو در جهان ایفا کرده است، به عنوان رئیس کمیته راهبردی کشاورزی این نهاد بین المللی برای 2 سال آینده انتخاب شد.
"محمد حسین عمادی" نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در فائو گفت:« کمیته راهبردی کشاورزی موسوم به COAG وظیفه تدوین و تنظیم سیاست های فنی و کارشناسی فائو را برعهده دارد. از این طریق امکان دستیابی سازمان خوار و بار جهانی به اهداف راهبردی خود که کاهش فقر وکرسنگی با ارتقإی بهره وری کشاورزی و کاهش ضایعات است ،فراهم خواهد شد».
فائو اعلام کرد: میزان گرسنگی در سطح جهان پس از یک دوره کاهش بار دیگر رو به افزایش گذاشته است. بر اساس این گزارش هم اکنون بیش از 821 میلیون نفر از گرسنگی و سوءتغذیه مزمن رنج میبرند.
کارشناسان فائو با تاکید بر این که تنها راه حل ممکن برای برون رفت از این وضعیت بحرانی حمایت همه جانبه از رشد اقتصاد جهانی بر پایه کشاورزی است؛ اعلام کردند: جنگ، شرایط آب و هوایی وخیم ناشی از تغییرات اقلیمی و رکود اقتصادی مسیر پیشرفت در نبرد ضد گرسنگی و سوءتغذیه را با مانع روبرو کرده است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) هر سال در روز 16 اکتبر روز جهانی غذا را که همزمان با تأسیس این سازمان در سال 1945 است گرامی میدارد. به همین مناسبت، مراسمهایی در بیش از 150 کشور عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.