احتکار کالا و کمبود ارزاق عمومی مردم، به دغدغه بزرگ مسئولان خراسان رضوی تبدیل شده است و با چاره اندیشی درصدد حل کردن این مشکل هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استان خراسان رضوی با در اختیار داشتن بیش از 8 درصد از واحد های صنفی و
شرایط بازار این استان با 6.5 میلیون نفر جمعیت و 30 میلیون زائر سالانه از نظر تامین، توزیع و کنترل کالا قابل مقایسه با استان های دیگر نیست.
نوسانات نرخ ارز، افزایش یکباره نرخ کالاها، شایعه پراکنی و ایجاد جو روانی از سوی سودجویان، باعث شده است افرادی آگاهانه یا ناآگاهانه به احتکار کالاهای مورد نیاز مردم بپردازند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: برای مبارزه با احتکار در سه ماه اخیر، بیش از 750 فقره بازرسی از انبار های استان صورت گرفته و حدود 70 انبار احتکاری در این بازرسی ها کشف شده است.
علی با خرد افزود: برخی از این احتکارها به علت ناآگاهی افراد و ترس از نبود کالا بوده است، بنابراین برای انباردارانی که کالاهای احتکاری را با همکاری اتحادیه ی خود به بازار عرضه می کنند، حکم قضایی صادر نمی شود.
باخرد با اشاره به اینکه ثبت انبارها در سامانه باعث جلوگیری از احتکار کالا می شود گفت: تا کنون از 51 هزار انبار استان، 31 هزار انبار ثبت سامانه شده اند که با توجه به اطلاع رسانی های متعدد برای ثبت انبارها، کالاهای انبارهای ثبت نشده، احتکاری محسوب می شوند.
مسئول بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز ثبت سامانه ای انبارها را اقدامی کارآمد خواند و گفت: ورود و خروج کالای انبارهایی که ثبت سامانه می شوند، به صورت آنلاین مورد بررسی قرار می گیرد که این امکان باعث می شود فعال یا غیرفعال بودن انبار، نوع کالاهای موجود در آن و ردیابی کالاها بررسی و از احتکار جلوگیری شود.
مقدسی افزود: در یک ماه گذشته سودجویان اقدام به احتکار کالاهای ضروری مردم کرده بودند که با کشف این انبارها، 3 هزار تن برنج، 2 هزار و 500 تن شکر، هزار و 200 تن عدس و بیش از 3 هزار دستگاه لوازم خانگی ضبط و با هماهنگی با اتحادیه ها و صنف های مرتبط و با توجه به نیاز، روانه ی بازار می شوند.
مقدسی با اشاره به اینکه ورود این کالاها به بازار، قیمت ها را تنظیم می کند گفت: با احتکار و نبود برخی از کالاها در بازار، فروشندگان اقدام به گران فروشی کرده بودند که با ورود کالاهای احتکاری، قیمت ها کاهش یافت و به قیمت قبل از نا به سامانی ها بازگشت و تقاضا نیز کاهش یافت.
اطمینان خاطر از وجود کالاهای اساسی، راهکار جلوگیری از احتکار کالا
مدیر کل دفتر هماهنگی و امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این باره گفت: خراسان رضوی پیش از ابلاغ ممنوعیت های
رسولیان افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام عزاداری دهه آخر صفر، نیاز هیئت ها و مساجد به گوشت قرمز نیز مورد توجه قرار گرفته و 300 تن گوشت گرم وارداتی، 6 هزار تومان زیر قیمت، روانه ی بازار شده است.
97 اتحادیه خراسان رضوی هم سو با مسئولان در تکاپوی تنظیم بازار
محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: برپایی 2 نمایشگاه عرضه ی مستقیم کالا در حاشیه ی شهر، اجرای طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس و ایام عزاداری و همچنین اجرای طرح ویژه ی برچسب زنی قیمت بر روی کالا، از جمله اقدامات اتحادیه ها برای تنظیم بازار در سطح استان بوده است.
احتکار کالا و کمبود ارزاق عمومی مردم، به دغدغه ی بزرگ مسئولان استان تبدیل شده است و با چاره اندیشی و انجام برخی اقدامات درصدد حل کردن این مشکل هستند. اما آیا این اقدامات به تنهایی تاثیرگذار خواهد بود؟ آیا اذهان عمومی آرامش خاطر خواهد یافت؟
به گفته کارشناسان، فرهنگ سازی، همکاری مقامات کشوری و سیاست گذاری های کلان در سطح ملی و اقدامات موثر سایر سازمان ها نیز برای خشکاندن ریشه ی احتکار در جامعه لازم است.
نویسنده: زینب سادات هوشیار حسینی