شنیده ها و گفته ها شاید تکراری به نظربرسد اما فست فود این روزها تفریح خوشمزه به قیمت نابودی استاندارد زندگی شده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکززنجان ؛ پاییز است وبرگریزان وعصرها وشبهای وطولانی که باید بگذرد.
وامروز با یک دوست دریک جای شلوغ وخوشمزه
تاچشم کارمی کند مزه ها و رنگهاست که تو را جذب خود می کنند
رنگ قرمز قالبترین است برای شادی عصر پاییزی
کمی فلفل ، کمی سس تند و البته نوشیدنی گازدار وپیتزایی که داغ داغ دلچسبیش را به رخ تومی کشد .
منودوستم یک ساعت را به خوشی گذرانیدم و با یک غذا سرکردیم کنارمان خانواده ها حتی سفارشهای طویل وعریض هم دارند برای عزیزانشان وآن طرفتر نوجوانانی که ایستاده سفارش می دهند ایستاده میل می کنند .
بیرون از پیتزایی مغازه ای را آن طرف خیابان میبینم که تا دیروز لباس فروشی بود اما با تغییراتی قراراست درروزهای آینده شیرینی وغذای آماده دست مشتری بدهد .
جای تعجب هم ندارد چون مدتی است غذا وکیک وساندویچی و البته آبمیوه فروشی جای خیلی از شغلها را درخیابانها به خود اختصاص داده اند .
غذاهای آماده یا همان فست فودها دیگر هنر کدبانویی راهم ازبرخی بانوان گرفته است .
خانمهایی که بافرزندانشان سفارش غذای تند وآماده می دهند .
تا چشمم کارمی کند سفارش غذای اماده است که مسئول فست فود مرکز شهر آنرا ثبت می کند
نرگس دختر 20 ساله ایست که به تازگی دانشجو شده است او اهل کرج است ودرزنجان تحصیل خود را آغاز کرده
اومی گوید: فست فود کلاس دارد و اینکه سراغ غذاخوری سنتی برویم برای ما نوعی بی کلاسی است .
ودوستش با خنده وسس به دست که بی اندازه روی پیتزا می پاشد می گوید: دنیا بخور وبپوش است باید همه چیزرا تجربه کرد .
مادری هم که 7 بچه قدونیم قد را کنارخود دارد وبرای هرکدام با روی خوش سفارش جداجدا می دهد
عاطفه همان مادر است می گوید: تولد پسر کوچکم است اینها هم خواهروبرادرزاده هایم هستند که آورده ام تا کنارهم خوش باشند
وبچه ها دورمیز برسر پیتزا برسر فلافل برسر ساندویج بندری وغیره چقد به هم پز می دهند .
ساندویچی ها وپیتزایی شاید خوشحالترین شهروندان هستندکه غذا را حاضر وپول را آماده نوش جان می کنند.
اصغر ، شاگرد یکی ازپیتزا فروشیهای شهراست اومی گوید: روزانه 50 تا 80 هزارتومان عایدش می شود والبته بجز حق کارگری افرادی هم دستمزد روی میزی هم می دهند .
وصاحب کارکه مردی حدود 45 ساله است می گوید: مراجعه مردم به غذاهای آماده موجب شد کار جغور بغور وجیگرکی را رها کند وپیتزایی را رونق ببخشید .
شنیده ها و گفته ها شاید تکراری به نظربرسد اما فست فود این روزها تفریح خوشمزه به قیمت نابودی استاندارد زندگی شده است .
حسینی ، متخصص تغذیه می گوید: شهروندان ایرانی با رویه ای که درپیش گرفته اند خود را درمسیر خودکشی قرارداده اند .
اومی افزاید: فست فودها وجود چربی های اشباع، مواد نگهدارنده،نمک های زیاد و شکر موجود در سس ها ، دیابت ، فشار خون ، مشکلات قلبی ، گوارشی، کبدی و پوستی را به ارمغان می آورند.
این متخصص می گوید: اگر فردسالخورده ای اکنون به مدت طولانی عمر می کند به تازگی دچار برخی بیماریهاست شهروندان امروزی درعرض چند سال دچار مشکلات خاص می شوند چرا که الگوی تغذیه ای مناسب ندارند .
دکتر رحمانی هم متخصص قلب وعروق است اومی گوید: مرگ ومیر ناشی از بیماریهای قلبی دراستان زنجان بیش از 45 درصد است که الگوی نامناسب تغذیه ای ازعوامل اصلی رشد این آمار محسوب می شود .
احمدی که کارشناس دیگر تغذیه است می گوید: غذاهای فست فود روزانه 2هزارو400 میلی گرم سدیم آزادمی کننداین درحالیست که هرفرد به طورمعمولبه هزارو600 میلیگرم سدیم احتیاج دارد واگر فردی درهفته فقط 3 بار ازاین غذاها استفاده کند می توان به نتیجه کارپی برد .
رضائی متخصص گوارش استان است او معتقد است گوشتهای فراوری شده وسریع پخت والبته افزودنیها روده بزرگ راهم به خطر انداخته است .
این متخصص می گوید: هم اکنون درکشور طبق آمارهای اعلامی حدود 7 هزارنفر سرطان روده دارند که این امارهرروز درحال افزایش است .
دکتر رضائی می افزاید:غذاهای آماده نابودکننده ترین علل روده بزرگ هستند که با جایگزینی سبزیجات تازه ، حبوبات ولبنیات می تواند سلامتی را به بدن هدیه کرد .
امروز را روز استاندارد نامگذاری کرده اند اما شاید مهر استاندارد خورد وخوراک را هیچ کسی بجز خودمان نمی تواند تایید کند.
زنگها به صدا درمی آیند برای سفارشهای آماده ونامتعالهای رایج
*معصومه امینی