با تولید سالانه 10 میلیون نشاء برخی گل و گیاهان زینتی در یک گلخانه مدرن در شهرستان پاکدشت سالانه از خروج 15 میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شد.
مدیر کل دفتر امور گلخانه و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما ضمن اعلام این خبر گفت:در سال بیش از 50 میلیون نشاء، پیاز و قلمه وارد کشور می شود که این میزان واردات حدود 50 تا 60 میلیون یورو ارز از کشور خارج می کند.
غلامرضا تقوی افزود:در حال حاضر اندام های تکثیری گیاهانی همچون بنت قنسول، بگونیا، حنا، شمعدانی و کوکب که جزء گیاهان پر مصرف هستند و نیاز به دانش فنی ویژه ای برای تکثیر آنها است، در این گلخانه تولید می شود.
وی گفت:به دلیل اینکه کارها و دستکاری هایی روی اندام های این گیاهان زینتی صورت می گرفت پیش از این تولیدکنندگان ما در داخل کشور قادر به تولید این گیاهان نبودند ولی با توجه به تلاش مهندسان داخلی، استفاده از دانش بومی و به کار بردن تجربیات فنی کشورهای پیشرفته امروز شاهد تولید این گیاهان در داخل کشور هستیم.
وی افزود:تولید پایه ی مادری این گیاهان در داخل با روش های نوین و عاری از ویروس که تا دیروز وابستگی تام داشتیم به واردات آنها، در واقع می تواند سرچشمه ای باشد برای تولید سایر گیاهان وارداتی در کشور.
تقوی گفت:کاهش هزینه تمام شده به یک سوم قیمت گیاه وارداتی، جلوگیری از شیوع آفت ها و بیماری های قرنطینه ای و کاهش تلفات و ضایعات از مزیت های تولید این اندام های گیاهی در داخل کشور است.
وی به اهمیت ویژه این قبیل تولیدات کشاورزی در داخل اشاره کرد و افزود: ممکن است از دیدگاه غذایی این گیاهان ارزشی نداشته باشند ولی بسیاری از گلخانه های ما از لحاظ اشتغال و درآمد کاملا به واردات این گیاهان وابسته بودند.
وی گفت:تحولات ارزی اخیر در کشور فاصله زیادی بین قیمت تمام شده این گیاهان در داخل و قیمت هایی که از خارج برای آن تقاضا وجود دارد، ایجاد کرده است و امروزه در حوزه صادرات جذابیت و انگیزه بیشتری از سوی تولیدکنندگان وجود دارد.
وی افزود:موقعیت استراتژیک کشور و ارتباط با کشورهای همسایه می تواند سر پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی با کشورهای اروپایی و حتی شرق و جنوب شرق آسیا باشد که این خود جاذبه صادرات را بیشتر کرده است.
تقوی در پایان گفت:ما در سال گذشته 25 میلیون دلار صادرات گل و گیاه داشتیم و با توجه به اینکه 14 میلیون دلار براورد ما برای واردات بود، خوشبختانه در سال گذشته تراز تجاری کشور در حوزه گل و گیاه مثبت بود.
شهرستان پاکدشت با 110 هکتار سطح زیر کشت گلخانه و تولید سالانه 900 میلیون گل شاخه بریده و 100میلیون گلدان گل زینتی به پایتخت گل و گیاه کشور شهرت دارد.