بیست و ششمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع مساجد و نماز در شبستان مسجد صفا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در نشست امروز محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، حجت الاسلام سید جواد بهشتی مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز، حجت الاسلام رضایی مسئول بسیج مساجد و محلات، حجت الاسلام سعید دسمی مسئول سابق بسیج مساجد و محلات، حجت الاسلام گواهی تولیت امامزاده صالح (ع) و جمعی دیگر از مسئولان و نخبگان علمی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز گفت: مأموریت اصلی همه پیامبران دعوت به بندگی خداوند بود، به طوری که موسی بن عمران (ع) زمانی که مأموریت پیدا کرد تا با فرعون مبارزه کند، فرمود بنا داریم جامعهای سرشار از یاد و تسبیح خدا بسازیم.
حجت الاسلام سید جواد بهشتی افزود: پیامبر (ص) کار رسالت خود را با اقامه نماز آن هم به جماعت آغاز کردند و زمانی که وارد مدینه شدند نیز به ساخت مسجد به عنوان نخستین کار پرداختند و سالها بعد با گسترش اسلام برای دعوت دیگر حاکمان جهان به اسلام در نامه نگاری هایشان آنان را دعوت به نماز و تسبیح خدا کردند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران که امروز ۴۰ سالگی عمر خود را جشن گرفته است، براساس یاد، نام و ذکر خدا کار خود را از مساجد آغاز کرد و بر لبان انقلابیون ما ذکر الله اکبر بود.
عضو ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه اهتمام به نماز در سند جامع نظام جمهوری اسلامی مطرح شده است، افزود: در سال ۷۶ سند جامع نماز در کشور تدوین شد و همه دستگاهها و ارکان اجرایی کشور مأمور شدند تا ذیل آن به تدوین سندی پیرامون نماز برای دستگاه خود تدوین کنند.
وی گفت: وزارت آموزش و پرورش مأمور شد تا ارکان نماز را در بنای مدارس، آموزش دانش آموزان و خانوادهها بگنجاند، به طوری که امروز بحث آموزش نماز در کتابهای درسی پایههای مختلف مدارس وجود دارد.
حجت الاسلام بهشتی افزود: قبل از انقلاب نماز خواندن در بخشهای مختلف کشور اعم از مدارس، دانشگاه ها، پادگانها و ادارات جرم بود به طوری که افراد به صورت مخفیانه به اقامه نماز میپرداختند، اما بعد از انقلاب اسلامی در تمامی این مراکز نمازخانه و مساجد شکیل ساخته شده و نماز جماعت برپا میشود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز گفت: قبل از انقلاب نمازخوان داشتیم، اما نخبگان کشور به نماز خواندن خود افتخار نمیکردند، اما امروز مسؤولان کشور براساس نمازخواندن گزینش میشوند و یکی از پارامترهای مدنظر در انتصابات اهمیت دادن به نماز است.
وی افزود: امروز ورزشکاران و نخبگان به نماز خواندن افتخار میکنند و قهرمانان ورزشی ما بعد از پیروزی سجده شکر انجام میدهند.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به برگزاری احلاس سراسری نماز به صورت سالانه گفت: مقام معظم رهبری علاوه بر صدور پیام سالانه برای حج، هرسال پیامی به احلاس نماز ارائه میکنند که نشان از اهمیت نماز نزد ایشان است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز افزود: اجلاس نماز ۳ سال درباره مسجد به بحث و تبادل نظر پرداخت و پارسال به موضوع فضای مجازی و تولیدات هنری با موضوع نماز پرداخت.
وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی بندگی ارزش محسوب میشود، گفت: سردار همدانی در مدت حضور خود در جبهه سوریه، نماز را که اقامه آن در ارتش سوریه جرم بود، در فضای نظامی آن کشور نهادینه کرد و ساختار بسیج را در آن کشور با الگو گیری از داخل ایجاد کرد که ارکان اصلی آن نماز بود.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه در آیات قرآن کریم داریم که اگر افرادی کشته شوند تا مساجد بماند ارزشمند است، افزود: ستاد اقامه نماز در قالب کتابهایی به خاطرات رزمندگان دوران دفاع مقدس پرداخته است که در آن تمامی این دلاوران به نمازهای جماعت زیبا جبههها اشاره کرده اند که در آیات قرآن کریم نیز خداوند به پیامبر (ص) میفرماید تا در جبهههای جنگ نماز را به جماعت اقامه کند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز با بیان اینکه انقلاب اسلامی دستاوردهای متعددی در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته است، اما در رأس آنان احیای نماز قرار دارد، گفت: دانشجویان خارجی با حضور در دانشگاههای ایران جذب مساجد و نماز جماعت دانشجویان میشوند، زیرا کلاسهای دانشگاه ایران متناسب با زمان نماز برنامه ریزی میشود.
وی افزود: در این زمان حرکت قطارها و هواپیماها براساس زمان نماز برنامه ریزی میشود که با مشاهده این اهتمام دشمنان انقلاب در فیلمها و بازیهای راینهای به مساجد و نماز هجمه وارد میکنند.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه چندین سال داور بخش نماز جشنواره فیلم فجر بوده است، گفت: با موعظههای حجت الاسلام قرائتی فیلم سازان کشور این روزها به صورت خودجوش به نمایش نماز در فیلمهای سینمایی میپردازند و در نمایشنامههای رادویی نیز توجه به نماز مورد تأکید قرار دارد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور عترت و نماز افزود: امروز بیش از هزار مسجد در کشور فعال است که در ایام عادی سال برخی از آنان دارای ۵۰۰ نمازگزار و در ایام خاص دارای بیش از هزار نمازگزار هستند.
وی گفت: اگر ملت ایران مانند بنی اسرائیل کفران نعمت کند، این نعمتها را از دست میدهد که امروز دشمنان این انقلاب به دنبال آن هستند تا در ۴۰ سالگی این انقلاب چراغ و فروغ دستاوردها را کم سو نشان دهند، اما براساس آیات قرآن کریم خداوند این اجازه را نخواهد داد حتی اگر آنان ناراحت شوند.
حجت الاسلام بهشتی در پایان سخنان خود افزود: ملت ایران شهیدان بسیاری را اهدا کرده تا کلمه الله اکبر بر پرچم این کشور نقش ببندد و ان شاء الله نیز از آن دفاع خواهد کرد تا این پرچم به دست صاحب اصلی اش امام زمان (عج) برسد.
در ادامه این نشست قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه نماز و مساجد و مقایسه جایگاه نماز قبل و بعد از انقلاب گفت: چند سال نخست پس از انقلاب اسلامی، کشور درگیر نفاق و تروریسم بود، سپس جنگ به ما تحمیلی شد. پس از پیروزی در جنگ نیز شرق و غرب ایران اسلامی را آماج تحریمهای گسترده قرار داد، اما آنچه که تا امروز انقلاب را حفظ کرده نماز و محوریت مسجد در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
محمود مظفر افزود: در گذشته نماز خوانده میشد، اما انقلاب، اقامه نماز را در جامعه زنده کرد، اقامه یعنی نمازی که با فساد، فحشا، طاغوت و استکبار مبارزه میکند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: مساجد قبل از انقلاب منفعل بودند، اما انقلاب اسلامی آنها را فعال کرد. انقلاب، مسجد را محور تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار داد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی دو محور آسان سازی و آشنا سازی نماز را پس از انقلاب اسلامی اجرا کرد، افزود: آسان سازی به این معنی که انقلاب اسلامی دسترسیها را به مساجد و نمازخانهها راحت کرد به نحوی که اکنون در تمام مدارس، دانشگاه ها، پارک ها، جاده ها، اداره ها، مراکز خرید، پادگاه ها، تفرجگاهها و... نمازخانه و مسجد وجود دارد.
مظفر گفت: آشنا سازی مردم با معارف و کارکردهای نماز از دیگر موضوعهایی است که پس از انقلاب اسلامی حاصل شد، در نظام جمهوری اسلامی ایران مردم با نماز آشنا شدند و نسبت به آن درک پیدا کردند به نحوی که تارک الصلاهها نماز خوان شدند و دائم الصلوهها نسبت به وظیفه دینی خود درک اجتماعی و فرهنگی پیدا کردند.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارهها و همایشهای نماز در نظام اسلامی ایران افزود: جشنهای تکلیف، همایشهای نماز دانش آموزی و دانشجویی، تولید نرم افزارهای تخصصی نماز از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه نماز است که قبل از انقلاب وجود نداشت.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: پس از انقلاب، هزاران مسجد و نمازخانه توسط مردم و خیرین ساخته شده که این نشان از توجه ویژه مردم به امر نماز است.
مظفر درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه نماز و مساجد افزود: پس از انقلاب اسلامی مرکز تخصصی نماز به وجود آمد؛ این مرکز به مربیان مهد روش آموزش نماز، به پرستاران نحوه خواندن نماز بیمار، به فیلم سازان چگونگی ساخت فیلمهایی با موضوع نماز و برای داستان نویسان برای نوشتن کتاب آموزشهای تخصصی را ارائه میدهد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه عدهای گمان میکنند پس از انقلاب استقبال مردم به نماز کاهش یافت است، گفت: دسترسی گسترده به مساجد و نمازخانهها موجب شده تا نمازخواندن سهل شود، اگر قبل از انقلاب در محلهها آن هم به تعداد کم مسجد وجود داشت امروزه دانشگاه ها، اداره ها، مدارس و... دارای مسجد و نمازخانه هستند، به طور کلی همه مردم در هر صنفی که باشند به نمازخانه دسترسی دارند و امروز نماز بخشی از زندگی مردم شده است.
این کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه هزاران مقاله، پژوهش نامه، پایان نامه در خصوص نماز نوشته شده است، افزود: پژوهشها و پایان نامهها که از ابتدای انقلاب تا امروز نوشته شده است نشان میدهد که اعتقاد ۹۰ درصد مردم به خدا پس از انقلاب اسلامی بیشتر شده است و مردم نسبت به قبل از انقلاب گرایش بیشتری به نماز پیدا کرده اند.
وی در پایان گفت: بُعد نماز به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری بسیار رشد کرده است به عنوان نمونه نماز ظهر عاشورا که برگرفته از قیام امام حسین (ع) است پس از انقلاب اسلامی به وجود آمده است یا نمازهای اعیاد و مراسم که در دوران طاغوت هیچ مفهوم اجتماعی نداشتند پس از انقلاب اسلامی با شکوه هرچه تمامتر برگزار میشود.