هرچند اثری واقعی و میدانی از توافقنامه بین ترکیه و آمریکا بر سر منبج سوریه مشاهده نمی شود، اما مقامات ترکیه همچنان به بقای آن امیدوار هستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از به تعویق افتادن توافقنامه ماه ژوئن گذشته بین واشنگتن و آنکارا بر سر منطقه منبج سوریه خبر داد، ولی هیچ اشاره ای به دلیل یا زمان این به تعویق افتادن نکرد. اردوغان در عین حال تصریح کرد این توافقنامه کاملا از بین نرفته است.
خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت: ترکیه همچنان به توافقنامه با واشنگتن بر سر منبج سوریه امیدوار است، هر چند فقط اسمی از این توافقنامه باقی مانده و هیچ یک از بندهای آن جز موارد اندکی از جمله گشت زنی های مشترک در اطراف شهر اجرایی نشده است.
بر اساس این توافقنامه قرار بود یگان های کرد که آنکارا آنها را گروه های تروریستی می داند از شهر خارج شوند و با این اقدام امنیت و ثبات به منبج بازگردد و سپس یک شورای محلی از ساکنان آن تشکیل شود. رئیس جمهور ترکیه در گفتگو با روزنامه حریت اقرار کرد توافقنامه منبج متوقف شده است ولی در عین حال لغو کامل آن را تأیید نکرد.
با وجود این؛ ناظران معتقدند این توافقنامه در حال مرگ تدریجی است و به انتظار پذیرش رسمی لغو آن نشسته است، به ویژه که آمریکا اخیرا گام هایی برداشته است که در جهت نقض توافقنامه بوده است و با نیروهای کرد توافقات جدیدی منعقد و آنها را به ابزارهای حفر خندق و ایجاد خاکریزها در اطراف شهر منبج مجهز کرده است و طبق ادعای مقامات ترکیه به ارسال کمک های نظامی از شمال عراق به شمال شرق سوریه ادامه می دهد.
حفر خندق و ایجاد خاکریز در اطراف شهر منبج که گاها طول آن به 30 کیلومتر هم می رسد فقط باعث نگرانی ترک ها نشده بلکه روسیه نیز از تحولات منطقه شرق فرات ابراز نگرانی کرده است. نگرانی همه طرف ها از این است که یگان های کرد یک منطقه خودمختار برای خود ایجاد کنند و این مسئله با قانون اساسی سوریه تناقض داشته باشد و از حق و حقوق سایر قومیت ها از جمله اعراب که اکثریت را تشکیل می دهند و ترکمان ها و سریانی ها بکاهد.