سازمان ملل متحد اعلام کرد ضرر اقتصادی ناشی از بلایای آب و هوایی بیست سال اخیر، دو و نیم برابر دوره بیست ساله قبل است.
دفتر کاهش خطرات بلایای طبیعی سازمان ملل متحد در این گزارش توضیح می دهد تغییرات اقلیمی سبب افزایش تعداد و شدت فجایع آب و هوایی و در نتیجه افزایش ضررهای اقتصادی ناشی از این بلایا شده و روند توسعه کشورها به ویژه کشورهای کم درآمد را مختل کرده است.
به گفته کارشناسان، ضررهای اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی در سال های اخیر به شدت افزایش یافته و از سال 1998 تا 2017 به دو هزار و نهصد و هشت میلیارد دلار رسیده که 77 درصد آن یعنی دو هزار و دویست و چهل و پنج میلیارد دلار به بلایای آب و هوایی مربوط است.
اما در دوره زمانی بین سال های 1978 تا 1997 ضررهای اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی یک هزار و سیصد و سیزده میلیارد دلار بود که 68 درصد آن، یعنی 895 میلیارد دلار، به بلایای آب و هوایی مربوط می شد. این گزارش بر مبنای اطلاعات مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بلایای طبیعی دانشگاه کاتولیک لووین بلژیک تهیه شده است. در مورد تعداد این حوادث باید گفت، از حدود 7 هزار و 200 بلایای طبیعی مهمی که در بیست سال گذشته ثبت شده 91 درصد مربوط به آب و هوا بود که متداول ترین آنها سیل و طوفان است.
در فهرست کشورهایی که در بیست سال گذشته متحمل بیشترین ضررهای اقتصادی شده اند، آمریکا با 944 میلیارد و 800 میلیون دلار در ردیف اول و پس از آن چین با 492 میلیارد و 200 میلیون دلار و ژاپن با 376 میلیارد و 300 میلیون دلار در رده های سوم و چهارم قرار دارند.
کشورهای هند با 79 میلیارد و 500 میلیون دلار و پورتوریکو با 71 میلیارد و 700 میلیون دلار با فاصله زیادی از سه کشور نخست، در ردیف های چهارم و پنجم قرار دارند. سیل، طوفان و زمین لرزه سه کشور اروپایی آلمان، ایتالیا و فرانسه را هم در بین 10 کشور اول این فهرست قرار داده است.تایلند و مکزیک هم جزو این 10 کشور هستند.
براساس اعلام سازمان ملل متحد، در بیست سال گذشته یک میلیون و 300 هزار نفر به علت بلایای طبیعی کشته و 4 میلیون و 400 هزار نفر زخمی، بی سرپناه و آواره و نیازمند کمک های فوری شده اند. در این مدت 563 زمین لرزه و متعاقب آن سونامی، روی داده است که در مجموع 747 هزار و 234 کشته در پی داشته است که در مجموع 56 درصد کل کشته های بلایای طبیعی این مدت را تشکیل می دهد.