موسوی گفت: خروج شرکتهای بزرگ اروپایی فعال در زمینه انرژی های تجدید پذیر ایران باعث ورود شرکتهای آسیایی به این عرصه شده است
سید مسلم موسوی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: امسال شرکت های کوچک و متوسط از کشورهای آسیایی نظیر کره، هند، پاکستان، امارات، چین و ترکیه به جای شرکت های بزرگ اروپایی برای سرمایه گذاری در بخش تجدید پذیر وارد ایران شدند.
وی گفت: درآمد سرمایه گذاران خارجی در بخش انرژی های تجدید پذیر به نرخ ارز کاهش پیدا کرده چون وقتی نرخ ارز بالا می رود درآمد این شرکت ها به یک چهارم کاهش می یابد که وزارت نیرو راهکاری برای این موضوع پیشنهاد داده تا شرکت های بخش خصوصی داخلی و خارجی بتوانند برق تولیدی خود را به خارج از کشور صادر کنند.
موسوی افزود: اگر درآمد سرمایه گذاران ارزی شود هم به صرفه می شود و هم منجر به ترغیب بیشتر آنان برای سرمایه گذاری خواهد شد و در ایران به خاطر وجود امنیت، سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدید پذیر علاقمندند فعال شوند و با سرمایه گذاری در ایران برق تولیدی خود را به سایر کشورهای همسایه بفروشند.
وی گفت: سرمایه گذاری خارجی، کاهش زیادی به خاطر نوسانات ارزی و تحریم ها پیدا کرده و بسیاری از سرمایه گذارانی که پیشتر به ایران آمده بودند از کشور ما خارج شدند و شرکت هایی که باقی ماندند با چالش های ذکر شده مواجه هستند.
موسوی افزود: شرکت های داخلی تولید کننده تجهیزات انرژی های تجدید پذیر مانند؛ شرکت مپنا و تابان نیز بعد از نوسانات نرخ ارز نتوانستند تجهیزات مورد نیاز خود را وارد کنند.
وی گفت: تلاطم نرخ ارز یکی از مهمترین چالش های سرمایه گذاران است که درآمد حاصل از برق نیروگاه های خورشیدی خود را نمی توانند به ارز تبدیل و آن را از کشور خارج کنند.
موسوی افزود: در سومین کنفرانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر با حضور مسئولان سازمان سرمایه گذاران خارجی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان ساتبا به بررسی این مشکلات می پردازیم تا راهکاری برای رفع این چالش بیابیم تا این سرمایه گذاران بخشی از درآمد خود را در کشور حفظ کنند و بخش دیگری را به نرخ بانک مرکزی به ارز تبدیل و سود حاصل از سرمایه گذاری را از کشور خارج کنند.
وی گفت: سرمایه گذاران بخش انرژی های تجدید پذیر اگر در سال اول سرمایه گذاری، زیان ده شوند دیگر نمی توانند سود حاصل از سال های بعد را از کشور خارج کنند.