سازمان شهرک های صنعتی و صنایع کوچک و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران تفاهم نامه همکاری امضاء کردند.
وی با بیان اینکه 31 هزار و 500 واحد صنعتی را تا 3 سال آینده باید نوسازی و بهسازی کنیم افزود: 365 فعالیت فناورانه که می تواند منشا تحول در کشور باشد، شناسایی شده است و در 3 سال آینده باید 2 هزار استارت آپ در نواحی و شهرکهای صنعتی مستقر شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 84 هزار واحد صنعتی داریم که 92 درصد آن کوچک و متوسط است، گفت: اگر برای کارآفرین و بنگاه دار فضای لازم را به وجود آوریم، موفق خواهیم شد و امیدواریم این تفاهم نامه پایه گذار یک حرکت علمی در کشور باشد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه جایی که بهره وری پایین، رقابت مشکل و هزینه تمام شده تولید بالاست، باید به سمت استفاده از فناوریهای نوین رفت، اضافه کرد: 2.5 درصد از رشد اقتصادی باید در حوزه بهره وری و فناوری باشد.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت با اعلام اینکه کارگروهی برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه باید تشکیل شود، افزود: در استانهایی مانند گلستان، مرکزی و آذربایجان شرقی واحدهایی را شناسایی کردیم که به عنوان پایلوت می توانند در این تفاهم نامه مفید واقع شوند.
نجفی بابیان اینکه برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در درون شهرکهای صنعتی تسهیلات ویژه ای به صورت 60 ماه تقسیط داریم افزود: حدود 8 هزار دانشجوی ارشد و دکترا به صورت عملی در واحدهای صنعتی در قالب طرح کارورزی مشغول به کار هستند.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز درگفتگو با خبرنگار ما گفت: این تفاهم نامه بخش های مختلفی داردکه مهمترین آنها تامین نیاز واحدهای کوچک به تحقیق و توسعه خواهد بود.
علیرضا عشوری با اشاره به اینکه راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه برای صنایع کوچک هزینه بر بوده و بسیاری از شرکت های کوچک توانایی راه اندازی اینگونه واحدها را ندارند گفت: بااین تفاهم نامه کمک خواهیم کرد صنایع کوچک نیاز خود به تحقیق و توسعه را در همکاری با دانشگاه های کشور مرتفع سازند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزایش دانش فنی و آگاهی های تخصصی برای فعالان در صنایع کوچک را یکی دیگر از اهداف این توافق نامه عنوان کرد وافزود: با اجرای این تفاهم نامه تلاش خواهیم کرد با برگزاری دوره های اموزشی توانمندی تخصصی واحدهای کوچک را ارتقاء دهیم .
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، ارزیابی اختراعات، حمایت از شرکتهای دانش بنیان و نوپا و ارتباط دانشگاه با صنعت را از وظایف این سازمان دانست و افزود: با اجرای این تفاهم نامه اگر اختراع یا طرح فناورانه ای امکان تجاری سازی شدن داشته باشد، آن را به سازمان شهرک های صنعتی معرفی خواهیم کرد تا روند تجاری سازی خود را طی کند.
وی از راه اندازی یک سامانه باهدف شناسایی مخترعان وکارآفرینان تا یک ماه و نیم آینده خبر داد و افزود: با راه اندازی این سامانه ، دریک فراخوان عمومی از تمامی افرادی که ایده یا طرح و یا اختراعی دارند که تصور می کنند ، امکان تجاری سازی دارند دعوت خواهد شد تا طرح های خود را در سامانه بارگذاری کنند تا در صورت داشتن ظرفیت حمایت های لازم ازآنها صورت گیرد.