فدراسیون جودو با وجود اطلاع از نداشتن مجوز حجاب برای بانوان آن را اعلام نکرد تا دختر جودوکار ایران راهی المپیک جوانان شود و نتواند مسابقه دهد .
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صداوسیما از آرژانتین؛ مارال مردانی جودوکار وزن ۷۱- کیلوگرم ایران که در دور نخست مسابقات باید مقابل جودوکاری از مولداوی قرار می گرفت، با ممانعت سرداور برای داشتن حجاب اسلامی اجازه رقابت پیدا نکرد تا با انصرافش از مسابقه،بازنده میدان شناخته شود و خیلی زود تاتامی بوینس آیرس را ترک کند .
پس از این اتفاق رضا صالحی امیری و رضا قراخانلو رییس کمیته ملی المپیک و رییس آکادمی ملی المپیک ایران با اعتراض به مسئولان برگزاری مسابقات و رییس فدراسیون جهانی خواستار آن شدند تا حق دختر جودوکار ایران برای ماندن در جدول مسابقات به او بازگردد .
مسئولان ورزش ایران اعلام کردند که هیچ گونه اطلاعی برای نداشتن مجوز حجاب در بازیهای المپیک به آنها داده نشده است و ممانعت برای انجام مسابقه ورزشکار ایران در این بازی ها ، با منشور المپیک سازگار نیست، اما اظهارات «العنزی» رییس اتحادیه جودوی آسیا این رشته در صحبت با صالحی امیری جای تامل دارد!
او پس از اعتراض ایران نسبت به این اتفاق، به رییس کمیته ملی المپیک کشورمان نامه ای نشان می دهد که یک ماه قبل در پاسخ به رییس فدراسیون جودوی ایران ارسال شده است. در واقع محمد درخشان رییس فدراسیون جودو برای اعزام دختر محجبه ایران به بازیهای المپیک جوانان و مسابقه او با حجاب اسلامی در این بازیها از مسئولان جهانی سوال کرده، در نامه پاسخ هم صراحتا به فدراسیون جودو اعلام شده است که هیچ گونه مجوزی برای مسابقه با حجاب در المپیک صادر نشده است و مجوز حجاب جودوکاران ایرانی و مسلمان تنها برای رقابت های آسیایی دریافت شده است .
العنزی تاکید کرده که به «محمد» رییس فدراسیون ایران اعلام کرده است، استفاده از حجاب در مسابقات المپیک مجاز نیست و غیرقانونی محسوب می شود.
صرف نظر از هزینه های مالی که کمیته ملی المپیک برای این جودوکار متحمل شده است، سوال اصلی اینجاست که با وجود این مدارک چرا فدراسیون جودو سعی برای مطلع کردن مسئولان کمیته ملی المپیک برای قانون مسابقات جودو بانوان در المپیک نکرده است؟ مگر نه این است که فدراسیون جودو راهی ارتباطی با مجامع بین المللی خود یعنی فدراسیون جهانی محسوب می شود و قانون مورد نظر را هم باید قبل از هر اقدام و اعزامی به اطلاع مسئولان کمیته ملی المپیک می رساند.
در اینجا و با این نامه نمی توان گفت با توجه به اینکه جودوی بانوان از غایبان رقابت های جهانی و المپیکی است، پس از قوانین اجرایی در مسابقات هم اطلاعی ندارد. این اهمال به فدراسیون جودو بازمی گردد و مشخص نیست با چه نیتی اطلاع رسانی نشده است.
محمد درخشان در اظهاراتی اعلام کرده است که اگر او در بوینس آیرس آرژانتین حاضر می شد، حتما می توانست با رایزنی مانع حق خوری ورزشکارش شود اما آنچه دیده شد رایزنی رییس کمیته ملی المپیک بالاترین مسئول ورزشی ایران در این بازیها بود و رییس فدراسیون جودو اگر قرار بود کاری از پیش ببرد، میتوانست مانع حق خوری در فینال بازیهای آسیایی جاکارتا شود تا به راحتی و با یک اخطار مدال طلای مسلم سعید ملایی در وزن ۸۱- کیلوگرم تبدیل به نقره نشود .
اصغر رحیمی سرپرست کاروان ایران هم با بیان اینکه فدراسیون کاراته ایران در جریان این اتفاق بوده است ، گفت: علاوه بر اینکه با احساسات این دختر جوان بازی شده است فدراسیون از قبل هم پیش بینی این اتفاق را می کرده است و حتی برای او کلاه مخصوص حجاب مسابقات تکواندو رو تهیه کرده بود . این موضوع نشان می دهد فدراسیون جودو کاملا در جریان موضوع قانون مسابقات بوده است .
وی افزود : ما نامه فدراسیون جهانی را دیدیم و در آن صراحتا اعلام شده بود که قبلا به ایران اعلام شده بود مجوز مسابقه با حجاب صادر نشده است .