شهردار پایتخت میزان بدهی شهرداری تهران را ۵۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
وی که برای پاسخ به سوال برخی نمایندگان در کمیسیون عمران مجلس حاضر شده بود پس از این نشست در جمع خبرنگاران افزود: البته شهرداری در مقابل این بدهی مطالباتی هم دارد که در این زمینه نیز با دولت و سایر نهادهایی که شهرداری از آنها مطالباتی دارد کمیته های مشترکی تشکیل داده ایم تا درخصوص وصول آن اقدامات لازم انجام شود.
شهردار پایتخت یکی از بهترین راههای کم کردن بدهی های شهرداری را افزایش درآمدهای پایدار شهرداری عنوان کرد و گفت: بدین منظور لایحه ای در دولت تحت عنوان درآمد پایه دار شهرداری ها به تصویب رسیده که براساس آن سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده که قبلاً 33 درصد بود به 50 درصد افزایش یافت.
افشانی ادامه داد: همچنین سهم شهرداری ها از مالیات های مستقیم در شهرهای با جمعیت بیشتر از 250 هزار نفر به 1 درصد از کل مالیات های دریافتی کشور ارتقا یافت که این مسئله نیز کمک شایانی به ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری ها به ویژه در شهرهای بزرگ خواهد کرد.
وی یکی دیگر از راههای کسب درآمد پایدار برای شهرها را تشویق مردم به سرمایه گذاری در شهر عنوان کرد و افزود: بدین منظور طرح های زیادی به ویژه در حوزه پسماند، حمل و نقل عمومی، قطار شهری، برقی کردن وسایل عمومی و گردشگری طراحی شده تا به وسیله آنها سرمایه گذاران بخش خصوصی را تشویق به سرمایه گذاری در شهر تهران کنیم.
شهردار پایتخت درخصوص وضعیت بلند مرتبه سازی و ساخت و سازهای غیر مجاز در شهر تهران هم گفت: در این زمینه دستورالعملی صادر شده که براساس آن تغییر کاربری حدود 3 هزار باغ شناسایی شده در شهر تهران ممنوع شده است و تحت هیچ شرایطی باغ ها به غیر باغ تغییر کاربری نخواهند داد.
افشانی افزود: همچنین تا یک سال آینده صدور پروانه ساخت الکترونیکی خواهد شد که براساس آن در تمام خیابان های شهر مشخص می شود حداکثر چند طبقه باید ساخته شود، سطح اشغال چقدر باشد و هزینه صدور پروانه ساخت برای هر طبقه نیز مشخص خواهد بود بدین ترتیب علاوه بر جلوگیری از تخلف و رانت مردم نیز به طور شفاف در جریان صدور پروانه ساخت قرار خواهند گرفت.
وی در پایان با اشاره به تکمیل برخی طرح های عمرانی در شهر تهران گفت: یکی از کارهای مهم انجام شده در شهر تهران این بوده که از ابتدا تا انتهای شهر تهران قریب به هزار نفر 3 و نیم ماه تلاش کرده اند تا تمامی درخت ها و فضای سبز موجود در شهر شناسایی شده و زمینه ها برای احداث مخازن آبیاری، همسطح کردن آنها و آبیاری به صورت قطره ای فراهم شده که امیدواریم به زودی هزار و 200 هکتار فضای سبز شهر تهران به این سیستم مجهز شود.