به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در همایش نقش قدرت هوائی در اقتدار ملی با گرامیداشت یاد خاطره شهدا، بویژه شهدای گرانقدر عرصه هوائی کشور در بخش های متخلف نیروهای مسلح گفت: شهیدان بابائی، اردستانی، دوران، یاسینی، فکوری، ستاری، لشکریان، خلعت بری و همه شهیدان عرصه هوائی کشور تجربه های گرانسنگی هستند که با جانفشانی خود افتخارات بزرگی را برای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف بویژه صنعت هوائی کشور را به منصه ظهور گذاشتند.
وی با اشاره به اضلاع گوناگون دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: در میان دستاوردهای عظیم انقلاب و نظام اسلامی اگر تنها قدرت دفاعی و به تبع آن تنها قدرت هوائی را مدنظر قرار دهیم، برای بالیدن به این نظام مقدس و انقلاب اسلامی کفایت می کند.
وزیر اسبق دفاع اظهار داشت: قدرت هوائی نه تنها بخشی از مولفه قدرت ملی بلکه بخشی از قدرت سیاسی کشورها به حساب می آید.
وی افزود: قدرت هوائی مرکزیت قدرت علمی است و نمی توانیم بر قدرت علمی تکیه کنیم؛ اما بگوئیم در عرصه هوا پیشرفت نکرده ایم. در واقع قدرت هوائی ما جولانگاه و نشان دهنده قدرت علمی ماست.
سرتیپ پاسدار وحیدی بیان کرد: بعد از انقلاب اسلامی کارهای بزرگی در صنایع هوایی ما انجام شده است به گونه ای که تعمیر و نگهداری 40 ساله هواپیماها کاری بسیار عظیم محسوب می شود، نظام لجستیکی در صنایع هوایی بسیار مهم است و این نهضت توانست بخشی از قدرت هوایی را حفظ کند و این کار با یک برنامه منسجم در حوزه علمی و فن آوری انجام شد.
وی گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ظرفیت های بومی توانائی ساخت و تولید هواپیما از مرحله طراحی تا تولید را داراست.
وزیر اسبق دفاع با اشاره به ساخت انواع پهبادها در داخل کشور تصریح کرد: در حوزه پهبادها ما یک کشور قدرتمند هستیم و توانمندی عملیات شناسایی و تهاجمی برون پروازی را داریم .
رئیس دانشگاه ملی دفاع گفت: در حوزه علمی مقالات کشور ما در بخش هوایی در تمام این سالها در سطح اول غرب آسیا قرار دارد و ترکیه در رتبه پایینی قرار دارد؛ همچنین ایران اسلامی اولین کشور اسلامی است که توان تولید موتور هواپیما را دارد.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در پایان گفت: کشور ما دکترین مختص به خود را دارد و این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید به اهداف بلندتری بنگریم و طرح 10 ساله در حوزه بازدارندگی و تهاجمی پهباد را در نظر بگیریم و نقشه های جامع علمی خود را طرح کنیم و قدرت هوایی بخش مهمی از این طرح محسوب می شود که باید به سرعت در این زمینه پیشرفت کنیم.
طراحی و تبیین راهبردهای کلان تقویت و توسعه اقتدار هوائی در بخش نظامی و تجاری
مدیر عامل سازمان صنایع هوائی هم بر ضرورت طراحی و تبیین راهبردهای کلان تقویت و توسعه اقتدار هوائی در بخش نظامی و تجاری تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر سرتیپ عبدالکریم بنی طرفی در
نخستین «همایش نقش قدرت هوائی و اقتدار ملی» گفت: امید است با برپائی این همایش راهبردی که با حضور جمع کثیری از متخصصین و صاحب نظران حوزه هوائی نیروهای مسلح برگزار می شود بتوان راهبردهای کلان تقویت و توسعه اقتدار هوائی در بخش های نظامی و تجاری را طراحی و تبیین کرد.
مدیر عامل سازمان صنایع هوائی با اشاره به اهداف اصلی و فرعی برگزاری همایش بیان کرد: تبیین و بازآفرینی جایگاه قدرت هوائی در اقتدار ملی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر مدیریت دانش، تبیین راهبردهای تولید و توسعه اعمال قدرت هوائی، تعامل و ارتقاء هم افزائی کنشگران مختلف در چرخه خلق و تولید قدرت هوائی از مولفه های اساسی، اصلی و فرعی این همایش است.
وی افزود: 80 مقاله با محورهای تولید قدرت ملی، نقش صنعت هوائی و عملیات در قدرت هوائی واصل و 64 مقاله وارد مرحله داوری شده است.