وزیر ورزش و جوانان در دیدار با رئیس کمیته پارالمپیک آسیا گفت: امروز پروژه های زیادی در حال اجرا در ایران داریم که طی 2 ، 3 سال آینده ، امکانات ورزشی مجزا برای ورزشکاران معلول خواهیم داشت.
سلطانی فر در این دیدار ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتایج کاروان ایران در این دوره بازیهای پاراآسیایی گفت: امیدواریم در این دوره با تلاشی که انجام میشود کاروان بتواند نتایج بهتری را نسبت به دورههای گذشته کسب کند.
وزیر ورزش و جوانان فضای دوستی، محبت و تعامل با ورزشکاران دیگر در راستای تعمیق دوستیها و افزایش ارتباطات را مهم دانست و افزود: ما در ایران در بخش ورزش معلولین و جانبازان، سرمایه گذاریهای خودمان را در بخش سخت افزاری و نرم افزاری افزایش میدهیم.
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که امروز نسبت به گذشته پوششمان در ارتباط با معلولین بسیار گستردهتر شده و این عزم و ارادهای است که در بین مسئولان کشور وجود دارد. همچنین اعتقاد و باورمان این است که به هر وسیله، شرایط حضور معلولین را در اجتماع فراهم کنیم.
تجهیزات مجزا برای ورزشکاران زن و مرد
سلطانی فر از وجود تاسیسات ویژه به طور مجزا برای ورزشکاران معلول زن و مرد در اکثر شهرها خبر داد و افزود: امروز پروژههای زیادی در حال اجرا در ایران داریم که طی ۲، ۳ سال آینده تقریبا در تمام شهرهای کشور که حدود پانصد شهر است، امکانات ورزشی مجزا برای ورزشکاران معلول خواهیم داشت.
وی در خصوص تعاملات و شرکت در رویدادهای بین المللی گفت: تاکید داریم که هر جا فرصت و شرایطی فراهم است، معلولین بتوانند در عرصههای مختلف خود را نشان دهند تا از لحاظ روحی و جسمی به زندگی بهترشان کمک کند.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: در تعاملات بین المللی، کشورهای همسایه و مسلمان برایمان از اولویت ویژهای برخوردار هستند و فکر میکنیم که فرهنگ، تاریخ و باورهای دینی و مذهبی مشترک، به گسترش تعاملات بسیار کمک میکند.
خسروی وفا: کمیته پارالمپیک مستقل شده است
در ادامه این دیدار محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک ایران گفت: تا دوسال پیش کمیته ملی پارالمپیک زیر نظر کمیته ملی المپیک اداره و حمایت مالی میشد که مجلس ایران با هماهنگی دولت تصمیم گرفت کمیته ملی پارالمپیک مانند کمیته ملی المپیک، قانونی مستقل داشته باشد.
رئیس کمیته ملی پار المپیک افزود: شاید کمیته ملی پارالمپیک ۳ کشور در دنیا باشد که هم تراز با کمیته ملی المپیک رشد کرده باشد و بتواند دقیقا مانند کمیته ملی المپیک مستقل حرکت کند.
تمجيد راشد از قدرت ايران
ماجد راشد رئیس کمیته پارالمپیک آسیا نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با وزیر ورزش و جونان ایران گفت: از سال ۲۰۱۴ که در هیات رئیسه جدید APC حضور پیدا کردم، با تیمي جديد، مدیریت ورزش پاراآسیایی را بر عهده گرفتم.
وی ایران را طی ۱۰ سال گذشته جز کشورهای قدرتمند و توسعه یافته در ورزش پاراآسیایی دانست و ادامه داد: در مسابقات فضا که هر ساله در دبی برگزار میشود تیمهای زیادی از ایران شرکت میکنند و نکته قابل توجه این است که ایران به حضور ورزشکاران جوان توجه زیادی دارد.
راشد از ورزشکاران جوان به عنوان آینده جنبش پارالمپیک در آسیا یاد کرد و با اشاره به امکانات ورزشی مناسب ایران و مسئولیت پذیری و حمایتهای وزیر ورزش و جوانان کشورمان تصریح کرد: توجه دولت ایران به ورزش معلولان بسیار قابل توجه و شایسته تقدیر است. ازاینکه ایران شريک ماست، احساس غرور و افتخار میکنیم.
ایستادن بر سکو هدف اصلی نیست
رئیس کمیته پارالمپیک آسیا از برقراری ارتباطات بین المللي و تعاملات فرهنگی به عنوان معنای اصلی ورزش یاد کرد و گفت: ایستادن بر سکو هدف اصلی ورزش به شمار نمیآید و ما به دنبال افزایش روابط دوستانه و انتقال تجربیات به وسیله ورزش هستیم.
وی خاطر نشان ساخت: در چند سال اخیر به صورت مستمر تلاش کردیم تا نمایندگان دو کشور کره شمالی و کره جنوبی را به صورت متحد در مراسم رژه در بازیهای آسیایی شرکت دهیم و بسیار قابل توجه است که این رویا در این دوره محقق شد.
ماجد راشد افزود: اعتقاد ما براین است که ۴۴ کشور آسیا هر کدام عضوی از پیکره یک وجود هستند و همه با هم هستیم. اگر اختلاف سطحی در میان حوزههای مختلف در میان کشورها وجود دارد، تلاش برای رفع اختلاف سطحي کشورها را رسالت خود و کشورهای شريک خود میدانیم.
تلاش براي ايجاد بانک اطلاعات
وی نداشتن اطلاعات کافی از وضعیت حقیقی ورزش در همه نقاط قاره کهن را نقصی خواند که مانع تدوین برنامه استراتژیکی مناسبی برای افزایش هم یاری میان کشورها میشود و افزود: اکنون به دلیل ایجاد بانک اطلاعاتی قادر خواهیم بود برنامههای استراتژیک بعدی را مفیدتر تدوین کنیم.
رئیس کمیته پارالمپیک آسیا با ابراز امیدواری به اینکه همکاریهای متقابل این نهاد با ایران افزایش یابد، گفت: مایلم موفقیتهای کشور ایران در المپیک ریو را نیز به مردم و مسئولان این کشور تبریک بگویم.
وی با تاکید بر اینکه ایران همواره به فکر همه کشورهای منطقه بوده است خاطر نشان ساخت: ما امیدواریم روابط ایران با کمیته پاراالمپیک آسیا روز به روز بهتر شود. همواره وضعیت ورزش معلولان همه قاره بزرگ آسیا برای ایران حائز اهمیت بوده است.
دلگرمي از حضور وزير ورزش
راشد حضور وزیر ورزش و جوانان ایران در بازیهای پاراآسیایی را دلگرم کننده خواند و گفت: به خاطر دارم در ادوار گذشته نیز مسئولان عالی رتبه ایرانی، برای دیدن بازیها به دهکده ورزشی آمده بودند و ورزش معلولین را مورد توجه قرار میدادند که این اقدام برای ورزشکاران دلگرم کننده است.
او با تاکید بر لزوم توجه دولتمردان کشورهای آسیایی به ورزش معلولین برای ایجاد انگیزه بیشتر آنها تصریح کرد: حضور رئیس جمهور کشور اندونزی در مراسم افتتاحیه مسابقات نیز پیام آور اهمیت ارتقا سلامت و نشاط معلولان برای همگان است.
در پایان دکتر مسعود سلطانی فر با بیان اینکه افزایش تعاملات میان کشورها منشا خیر خواهد بود تاکید کرد: کمیته ملی پاراالمپیک ایران کاملا مستقل و با اختیارات و اعتبارات و امکانات ویژه در حال فعالیت است. امیدوارم ارتباط گرم شما با کمیته پارالمپیک ایران موجب جذب حمایتهای بیشتری از سوی شما باشد.
وزیر ورزش و جوانان با دعوت ویژه از ماجد راشد برای سفر به ایران گفت: فرصت را مغتنم میشمارم تا با سفر به ایران از امکانات ورزشی ما بازدید کنید و با برگزاری نشستهای مشترک بتوانیم به راهکارهای افزایش همکاریهای متقابل برسیم.